JAR – TUT a CSIR Cannabis Hub nabízí podnikatelům ekonomické příležitosti 

JAR – TUT a CSIR Cannabis Hub nabízí podnikatelům ekonomické příležitosti 

Podnikatelům se otevírají ekonomické příležitosti, protože Cannabis Research Hub (CRH) zřízené Tshwane University of Technology (TUT) a Rada pro vědecký a průmyslový výzkum (CSIR) poskytuje podporu pro průmysl lékařského konopí a konopí v zemi prostřednictvím výzkumu a vývoj produktů.

Centrum výzkumu konopí TUT/CSIR, založené v roce 2022 a vybavené všestranným vybavením, funguje na bázi návratnosti nákladů. Poskytuje služby v oblasti extrakce, formulace a vývoje produktů. Centrum se také podílí na školení a budování kapacit v rámci hodnotových řetězců léčebného konopí a konopí a v širším měřítku v oblasti rostlinných produktů.

Profesor David Katerere představuje práci provedenou v Cannabis Research Hub.

Dr. Vathiswa Papu-Zamxaka, zástupce prorektora pro výzkum, inovace a zapojení, při návštěvě centra s vedoucími zaměstnanci univerzity řekl, že spolupráce s CSIR pomáhá univerzitě „využít odborné znalosti na podporu podniků a podnikatelů při výrobě kvalitní a bezpečné produkty“. 

Profesor David Katerere, profesor farmaceutické vědy a držitel platformy pro výzkum a vývoj TUT v oblasti Pharmaceutical and Biotech Advancement in Africa (PBA2), který stojí v čele centra, uvedl, že lidé z průmyslu a podnikatelé pravidelně navštěvují centrum pro obchodní příležitosti. 

První svého druhu v Africe – superkritický přístroj na extrakci tekutin z bylin a konopí.

„Jihoafrická republika se v současnosti zaměřuje především na pěstování a do určité míry i na těžbu,“ vysvětlil profesor Katerere. „Překážky vstupu na trh v případě celého hodnotového řetězce jsou však obecně vysoké. Patří mezi ně kapitálové investice, nízký přístup k dovednostem a těžební a výrobní technologie. Cílem CRH je zbavit podnikatele a malé a střední podniky rizik tím, že zaplní některé z těchto nedostatků, jak je identifikuje Národní hlavní plán pro konopí,“ dodal profesor Katerere.

Jako první svého druhu na africkém kontinentu univerzita investovala do průmyslového superkritického fluidního extraktoru, který využívá oxid uhličitý. Tento všestranný nástroj se používá k extrakci bylin a konopí, stejně jako k výrobě olejů, vůní a koření.

Profesor Katerere dodal, že často dostávají požadavky z jiných afrických zemí provozujících konopí související a malé podniky, které chtějí rozvíjet své podniky pomocí centra. Procesy získávání dovozních a vývozních povolení jsou však složité. Je proto potřeba, aby státní a regionální agentury spolupracovaly a usnadňovaly pohyb léčebných konopných a konopných surovin do az centra.  

CRH pracuje v souladu s Národním hlavním plánem pro konopí, který poskytuje široký rámec pro rozvoj a růst. Ve State of the Nation Address (SONA) prezident Ramaphosa navrhl, že konopný průmysl povede k vytvoření 130 000 pracovních míst. CRH je umístěna tak, aby vybudovala technickou a technologickou kapacitu v regionu SADC a umožnila přidanou hodnotu v rámci regionu, a tím urychlila ekonomické přínosy z tohoto sunrise sektoru. 

Zdroj: www.tut.ac.za/

Dr. GrowMan
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Nejnovější z ekonomiky

Nejnovější galerie

Top Authors

Ze světa