Boom v užívání léčebného konopí v Austrálii (Video)

Boom v užívání léčebného konopí v Austrálii (Video)

Konopí je rostlina používaná v Austrálii pro rekreační, léčebné a průmyslové účely. V roce 2019 užilo během svého života konopí 36 % Australanů starších čtrnácti let a 11,6 % užilo konopí v posledních 12 měsících. 

Austrálie má jednu z nejvyšších mír prevalence konopí na světě.

Dne 25. září 2019 schválilo Australian Capital Territory návrh zákona, který od 31. ledna 2020 umožňuje držení a pěstování malého množství konopí pro osobní potřebu, ačkoli zákony jsou v rozporu s federálními zákony, které zakazují rekreační užívání konopí a dodávky konopí a semena konopí nejsou podle změn povolena. [5]

Postoje k legalizaci rekreačního konopí v Austrálii se za poslední desetiletí změnily. Podle průzkumu National Drug Strategy Household Survey (NDSHS) v roce 2019 nyní více Australanů podporuje legalizaci konopí, než je stále proti; 41 % Australanů nyní podporuje legalizaci konopí, 37 % zůstává proti a 22 % není rozhodnuto. Došlo také k některým souvisejícím změnám ve veřejném vnímání jiných politik souvisejících s konopím. Například většina Australanů ve věku 14 let a více nepodporuje držení konopí jako trestný čin (74 % v roce 2016 oproti 66 % v roce 2010).

Dr. GrowMan
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Nejnovější z ekonomiky

Nejnovější galerie

Top Authors

Ze světa