Cantourage UK rozšiřuje a začíná exportovat léčebné konopí na Gibraltar

Cantourage UK rozšiřuje a začíná exportovat léčebné konopí na Gibraltar

Tento týden Cantourage UK, dceřiná společnost německé distribuční skupiny konopí, podepsala smlouvu o dodávkách, která obyvatelům Gibraltaru umožní lepší přístup k léčebnému konopí.

Gibraltar, který má přibližně 32 tisíc obyvatel, je britským zámořským územím. V roce 2017 legalizovala používání ústního spreje Sativex k léčbě roztroušené sklerózy a v roce 2019 zveřejnila novelu svých předpisů o zneužívání drog, která umožňuje dodávání a držení určitých produktů na bázi konopí pro léčebné použití.

Tyto předpisy však stanoví, že pacienti nemohou podávat produkty kouřením a přístup pacientů je přísně omezen.

Podle gibraltarského ministra veřejného zdraví, profesora Johna Cortese, místní vláda „pracovala na zpřístupnění těchto léčivých přípravků pacientům, kteří z nich budou mít užitek po určitou dobu“, a nyní, když GHA úspěšně dokončil nezbytné školení (Gibraltar Health Authority) lékaři byli dokončeni, projekt může pokračovat.

Spoluzakladatel Cantourage UK Joshua Cuby řekl, že „je potěšen, že může spolupracovat s vládou Gibraltaru a GHA“, a zavázal se poskytovat pacientům „alternativní léčbu, která pomůže pacientům s chronickými onemocněními“.

„Zejména dychtivě podporujeme pacienty, kde tradiční medikamentózní terapie selhala. Máme silnou příbuznost s Gibraltarem a těšíme se na využití našich znalostí a zkušeností u pacientů s léčebným konopím na Gibraltaru.“

Dr. GrowMan
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Nejnovější z ekonomiky

Nejnovější galerie

Top Authors

Ze světa