Coloradopolitics.com: Čekají marihuanový průmysl velké změny?

Coloradopolitics.com: Čekají marihuanový průmysl velké změny?

V současné době je marihuana uvedena v USA v seznamu 1 zákona o kontrolovaných látkách, což je klasifikace určená pro nejnebezpečnější látky.

Blíží se Bidenova administrativa rozhodnutí, zda změnit federální zákony týkající se marihuany, s potenciálními velkými důsledky pro užívání této drogy a schopnost konopného průmyslu získat mimo jiné přístup k financování?

Někteří se domnívají, že rozhodnutí, které by mohlo přinejmenším zahrnovat zařazení konopí do stejné kategorie jako léky na předpis, by mohlo proběhnout již na konci tohoto roku nebo někdy na začátku roku 2024.

V říjnu 2022 prezident Joe Biden vydal  prohlášení  o vymáhání marihuany, omilostnil jednotlivce odsouzené na federální úrovni za prosté držení a požádal guvernéry, aby udělali totéž v případě státních trestných činů. 

Třetí na Bidenově seznamu byla žádost americkému generálnímu prokurátorovi a americkému ministru zdravotnictví a sociálních služeb, aby přezkoumali, jak je marihuana naplánována podle federálního zákona.

To následovalo v říjnu 2021  po žádosti  amerického senátora Coryho Bookera, demokrata z New Jersey, a Elizabeth Warren, demokratky z Massachusetts, kteří naléhali na generálního prokurátora Merricka Garlanda, aby odstranil konopí ze seznamu kontrolovaných látek Úřadu pro kontrolu drog.

Naposledy se exekutiva tímto problémem zabývala za prezidenta Obamy v červenci 2016, ale Bidenův loňský dopis zaznamenal tehdy mezinárodní smlouvu, která vyústila v popření zrušení registrace drogy Úřadem pro kontrolu  drog  .

Komise OSN pro narkotika se však v prosinci 2020 – těsným poměrem  27 ku 25  – rozhodla „snížit omezení na konopí“ spojená se smlouvou a někteří signatáři, včetně Kanady a Uruguaye, od té doby konopí legalizovali. zcela. Programy léčebného konopí přijalo také více než 50 členských států Organizace spojených národů. 

V současné době je marihuana uvedena v USA v seznamu 1 zákona o kontrolovaných látkách, což je klasifikace určená pro nejnebezpečnější látky. To je stejná klasifikace, která zahrnuje heroin, extázi, peyotl a LSD.

Zákon o kontrolovaných látkách z roku 1970 byl součástí „války proti drogám“ Nixonovy administrativy, která také zahrnovala zřízení Úřadu pro prosazování drog.

Zákon stanoví pět schémat, přičemž schéma 1 je vyhrazena pro léky s nejvyšším potenciálem zneužití a neakceptované lékařské použití.

Slabý výzkum

Po více než 50 letech prohibice se však postoje k lékařskému využití konopí změnily. Food  and Drug Administration například schválila syntetické léky na bázi THC pro léčbu nevolnosti u pacientů s rakovinou a pro pacienty s AIDS, stejně jako dvě tekuté léky na bázi CBD pro léčbu vzácných forem epilepsie u dětí. Navzdory těmto schválením se DEA i  FDA  pevně drží klasifikace Schedule 1.

Až donedávna byl vědecký výzkum účinků konopí vzácný kvůli jeho klasifikaci jako droga seznamu 1. Až v posledních dvou letech začala protidrogová správa uvolňovat omezení ohledně toho, kdo může produkovat konopí pro vědecký výzkum a lékařské účely. V současné době  může DEA  dodávat konopí pro výzkumné účely pouze jedné univerzitě.

Národní  akademie věd  poukázala na to, že navzdory rostoucí akceptaci marihuany v mnoha státech „důkazy týkající se krátkodobých a dlouhodobých zdravotních účinků užívání konopí zůstávají v nedohlednu“.

„Na rozdíl od jiných kontrolovaných látek, jako je alkohol nebo tabák, nejsou k dispozici žádné uznávané standardy pro bezpečné užívání nebo vhodnou dávku, které by jednotlivcům pomohly při rozhodování o otázkách, zda, kdy, kde a jak užívat konopí bezpečně a v s ohledem na terapeutické použití, efektivně,“ uvedla skupina. 

V dopise ředitele  Národního institutu pro zneužívání drog z roku 2020 se uvádí, že „marihuana zhoršuje krátkodobou paměť a úsudek a zkresluje vnímání“ a v důsledku toho „může zhoršit výkon ve škole nebo v práci a může být nebezpečné řídit. „

„Ovlivňuje také mozkové systémy, které v mladé dospělosti stále dozrávají, takže pravidelné užívání dospívajícími může mít negativní a dlouhodobé dopady na jejich kognitivní vývoj, což je znevýhodňuje v soutěži a může jiným způsobem zasahovat do jejich blahobytu.“ “ uvedl dopis a dodal: „Na rozdíl od všeobecného přesvědčení může být marihuana návyková a její užívání během dospívání může zvýšit pravděpodobnost jiných forem problémového užívání nebo závislosti.“

Výzkumníci z Colorado School of Public Health na University of Colorado Anschutz Medical Campus nedávno poukázali na studie ukazující, že velmi silná marihuana je spojena s psychózou, ale že také nabízí některé výhody, jako je snížení úzkosti a deprese.   

Vědci, kteří poznamenali, že zdravotní důsledky trendu směrem k vysoce účinné marihuaně „nejsou dobře pochopeny“, prověřili asi 66 000 studií a identifikovali 452, které jsou relevantní. Ve skutečnosti varovali, že důkazy neposkytují přesný obrázek o tom, jak se riziko nepříznivých výsledků mění s koncentrací nebo jinými ukazateli dávky THC.

Jedna studie citovaná výzkumníky dospěla k závěru, že jakékoli užívání konopí nebo každodenní konzumace – nebo jakékoli zahájení před dosažením věku 15 let – a užívání „s vysokou potencí“ jsou „vše spojeny s dřívějším věkem prvního nástupu psychózy“.

Výzkumníci také viděli „střední množství důkazů“, že vysoce účinná marihuana nabízí příznivé výsledky v konkrétních případech, konkrétně v obsedantně-kompulzivní poruše, kde jedna studie zjistila snížení nutkání, rušení a úzkosti; symptomy paliativní péče, kdy pacienti sami hlásili zlepšení neuropatické bolesti, nespavosti a symptomů deprese; a u poruchy pozornosti s hyperaktivitou, kde dotazníková studie sama o sobě zjistila souvislost mezi konzumací vyšších dávek léčebného konopí a snížením medikace ADHD.

Biden zopakoval obavy z mezer ve výzkumu a označil současnou klasifikaci marihuany za „významnou překážku pro další lékařský výzkum, protože výzkumníci jsou ve své možnosti přístupu k látce značně omezeni“.

Prezident spolu s Kongresem již podnikli kroky na podporu lékařského výzkumu konopí.

Loni v prosinci podepsal zákon Medical Marihuana and Cannabidiol Research Expansion Act, zákon spolusponzorovaný tehdejším americkým poslancem Edem Perlmutterem, D-Arvada, který by zavedl nový registrační proces pro provádění výzkumu marihuany a pro výrobu marihuany. produkty pro výzkumné účely a vývoj léků.

Ve svém  tweetu  loni v říjnu Biden uvedl, že zařazení konopí do seznamu 1 nedává smysl. Ale málo naznačil, kde by to podle něj mělo být.

Dokonce i někteří, kteří jsou proti legalizaci, podporují myšlenku dalšího lékařského výzkumu.

Je potřeba další výzkum

Luke Niforatos, výkonný viceprezident pro chytré přístupy k marihuaně, řekl Colorado Politics, že očekává mnohem více lékařského výzkumu léků na bázi marihuany a „to je dobrá věc“.

To znamená, že skupina chce, aby marihuana zůstala tam, kde je – podle plánu 1.

„Neočekáváme, že se to změní, a z vědeckého hlediska to (to) nemá smysl měnit,“ řekl.

„To, co jsme se naučili z vědy… to není něco, co má lékařskou hodnotu,“ řekl s tím, že FDA schválila formulace s THC a „očekáváme, že budeme i nadále vidět, že medicína bude fungovat prostřednictvím procesu FDA,“ zejména se zákonem o lékařské marihuaně, který skupina loni podpořila. 

„Není to tak, že bychom nemohli mít marihuanu jako lék právě teď. Existuje průmysl, který tlačí na to, aby byla přeplánována“, přestože se nikdy nekvalifikuje jako lék, protože většina lidí chápe, co je medicína za minulé století, řekl.

Reprezentantka Judy Amabile, D-Boulder, která dlouho obhajovala větší omezení potence marihuany, řekla: „Vše, co děláme, by mělo být promyšlené.“

Řekla, že primárním hlediskem by měla být ochrana dětí.

„Nechci, aby lidé šli do vězení,“ řekla Colorado Politics a řekla, že je proti kriminalizaci této drogy jako způsobu řešení závislosti.

„Je těžké vrátit džina zpět do láhve. Problém pro mě je, že jsme ho komercializovali a že komercializace vedla ke zvrácení produktu,“ řekla například k vytvoření poživatin s vysokou účinností. „Uvítal bych, kdyby se FDA zapojila do regulace a že bychom mohli provést výzkum těchto produktů za federální dolary.“ 

Amabile řekl, že dnes lidé mohou tvrdit, co chtějí o tom, co lék dělá – ale se zapojením FDA by tato tvrzení mohla být vyhodnocena.

Doporučení do konce roku

Mnoho odborníků se domnívá, že Biden bude chtít učinit rozhodnutí o zrušení nebo přeplánování konopí dříve, než dokončí své první funkční období. To je částečně založeno na komentářích tajemníka ministerstva zdravotnictví Xaviera Becerry, který  v červnu uvedl  , že doufá, že bude mít doporučení hotové do konce roku. 

Proces přehodnocení konopí z hlediska možného zrušení plánu (nebo dokonce přechodu na nižší plán) funguje takto: Ministerstvo zdravotnictví a sociálních služeb by konopí vyhodnotilo na základě osmi kritérií, která zahrnují rizika pro veřejné zdraví, několik kritérií týkajících se zneužívání a vědecký důkaz jeho farmakologického účinku.

Pokud ministr zdravotnictví doporučí zrušení plánu, musel by podle této analýzy souhlasit generální prokurátor  . 

Pokud však ministr zdravotnictví doporučí přeplánovat nebo ponechat lék jako lék podle seznamu 1, generální prokurátor není tímto rozhodnutím vázán.

Před dvěma týdny hovořila Anne Milgramová, šéfka Drug Enforcement Administration, na slyšení v americké Sněmovně reprezentantů o změně termínu a řekla zákonodárcům, že její agentura musí nejprve provést vlastní proces hodnocení, než učiní rozhodnutí o plánu.

Ale jestli to znamená přesunout konopí na nižší plán, nebo ho úplně vyřadit z plánu, jak se zastánci konopí šplhají, je ta největší otázka ze všech.

Rozdíly jsou obrovské.

„Dvousečný“ meč

Peter Marcus, ředitel komunikace Terrapin Care Station, nazývá představu přeplánování marihuany z Plánu 1 do Plánu 3 „dvojsečným mečem“.

„Všechno, co slyšíme“, naznačuje, že Bidenova administrativa spíše přeplánuje než odloží, řekl Marcus Colorado Politics. Odhaduje, že by to administrativa mohla protáhnout do volebního období.

I když by nebylo nejhorší změnit to na Plán 3, není to to, co se musí stát, řekl Marcus.

Největší výhodou při změně klasifikace je to, co se stane s daněmi, které marihuanový průmysl platí.

Podniky si mohou odečíst náklady na podnikání pro účely zdanění, které může zahrnovat vše od počítačů po hypotéky, služby, mzdy a další dodávky.

Tyto odpočty však nejsou povoleny pro průmysl konopí podle něčeho známého jako nařízení 280E Internal Revenue Service. Tato regulace vstoupila do hry v 70. letech, kdy drogoví dealeři zakládali společnosti s ručením omezeným a následně si z daní odečítali své obchodní náklady, včetně drog.

V reakci na to IRS přišel s nařízením  280E , které říká, že žádný odpočet ani kredit nesmí být povolen pro žádný obchod nebo podnikání, pokud tento obchod obchoduje s regulovanými látkami podle seznamu I nebo II zákona o kontrolovaných látkách.

Pokud by konopí bylo přeřazeno do seznamu III nebo zrušeno, podniky s konopím by mohly začít odečítat obchodní výdaje.

Truman Bradley z Marihuana Industry Group řekl, že 280E „skutečně drtí průmysl“.

„Jediná organizace, která na konopí aktuálně vydělává peníze, je federální vláda ve formě nespravedlivých daní,“ řekl.

Žádné jiné průmyslové odvětví v zemi nečelí tak těžké daňové zátěži, řekl Bradley.

Ale zbavení se regulace 280E by mohlo vést k záplavě hotovosti na trhu s konopím, řekl Marcus a dodal, že by to prospělo velkým podnikům, ale ne tak dobré pro obchody s maminkami a popem.

Marcus řekl, že investoři drží extra hotovost a mohli by tyto menší podniky vytlačit konsolidací a změnami v cenách.

To je ten dvousečný meč, řekl Marcus.

Niforatos uvedl, že farmaceutický průmysl je již zapojen, a poukázal na to, že loni v prosinci koupila  společnost Teva Israel , pobočka Teva Pharmaceuticals, společnost zabývající se léčebným konopím. 

Blíže k domovu minulý týden  Tilray Wellness , největší světová společnost zabývající se konopím, oznámila, že jedna z jejích divizí podepsala distribuční smlouvu se společností Southern Glazer’s Wine & Spirits, která spolu s Bud Light vlastní značku Breckenridge Brewery.

To by mohlo vést k expanzi nápojů společnosti s infuzí CBD do Spojených států. V návaznosti na tyto zprávy  Forbes  uvedl, že strategií společnosti je přinést produkty, „které by mohly rychle podpořit rozšíření konopí, pokud Spojené státy dekriminalizují drogu“.

Požehnání pro bankovnictví marihuany 

Přeplánování by výrazně pomohlo s bankovními potížemi, což je pro toto odvětví dlouhodobý problém. Marcus řekl, že to není tak, že by podniky s konopím nemohly bankovat – mohou, ale jsou zasaženy přemrštěnými poplatky z bankovního průmyslu. 

Změna nebo zrušení léku by znamenalo snížení poplatků a společnosti vydávající kreditní karty by uvolnily svá omezení.

Změny v tomto odvětví nenastanou přes noc, řekl Marcus. Pravděpodobně by následovaly roky tvorby pravidel nejprve od Úřadu pro potraviny a léčiva, který by produkty schvaloval, a také od DEA.

FDA upozornila na další problém: potenciál velkých farmaceutických přípravků, které přicházejí do tohoto průmyslu, řekl Marcus. 

„Celou dobu seděli na vedlejší koleji, pokud jde o produkci produktů z konopí,“ řekl Marcus.

Jakmile bude marihuana přeplánována (nebo zrušena), farmaceutický průmysl vyvine vlastní tlak na své vlastní produkty s Food and Drug Administration, řekl Marcus.

Vstup farmaceutického průmyslu do konopného průmyslu je součástí odvrácené strany přeplánování, tvrdil Marcus. 

„Koupili by si lidé své konopí v lékárně?“ zeptal se.

Marcus věří, že Bidenova administrativa nedojde až k odložení léku.

„Prezident nechce, aby byla marihuana legalizována,“ řekl. „Je to osobní“ kvůli jeho synovi. (Hunter Biden má  dobře zdokumentovanou  historii zneužívání alkoholu a drog a píše o tom v memoárech z roku 2021.) 

Nakonec nejvhodnější místo pro konopí není na seznamu kontrolovaných látek, řekl Bradley z Marihuana Industry Group.

„Byli jsme v drogové válce už dlouho,“ řekla Wanda Jamesová, která se svým manželem vlastní Simply Pure, prvního afroamerického držitele licence na výdejnu konopí. James je také regentem pro Congressional District 1 pro University of Colorado.

Jamesová řekla, že na vlastní oči viděla účinky války proti drogám s bratrem, který byl ve věku 17 let poslán do texaského vězení za držení čtyř uncí marihuany. Nyní vedle ní pracuje v Simply Pure. 

Řekla, že je ráda za postupnou změnu, i když se obává potenciálu nezamýšlených následků.

James řekla, že by chtěla mít lepší přístup k bankovnictví, než je pořizování kreditních karet nebo placení nižších bankovních poplatků.

Žádný podnik nemůže přežít podle plánu I, řekla James a poukázala na to, že ročně platila více než 40 000 dolarů na bankovních poplatcích.

Ve skutečnosti to není bankovnictví, řekla James a dodala, že její podnik může mít depozitář, což znamená, že banka peníze vyzvedne, uloží je do trezoru a společnost na ně může vypsat šeky.

A je to, řekl James. 

Co konopné společnosti kromě přístupu ke kreditním kartám nemají, je přístup k linkám nebo kreditu.

Například Denver nedávno požadoval, aby výdejny na noc zamykaly své produkty v trezoru. Tyto náklady na přestavbu jsou asi 75 000 USD na obchod pro obchod o velikosti menší než 1 000 čtverečních stop.

„Kde vezmu ty peníze?“ zeptal se James.

Mohla by jít k někomu, kdo by mohl financovat mimo banku, ale tento investor by chtěl 30 % jejího podnikání.

„Nemohu získat půjčku, nemohu získat úvěrovou linku na pomoc s těmito nefinancovanými mandáty,“ řekl James.

Autor: Marianne Goodland, Colorado Politics

Dr. GrowMan
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Nejnovější z ekonomiky

Nejnovější galerie

Top Authors

Ze světa