Mprnews.org: Rada odborníka – Co dělat, když váš mazlíček pozře marihuanu?

Mprnews.org: Rada odborníka – Co dělat, když váš mazlíček pozře marihuanu?

Protože se marihuana stala legální ve více a více státech, došlo k velkému nárůstu telefonátů na linky důvěry pro domácí mazlíčky. V USA je po celé zemi nárůst až o 540 procent​​.

Důvod je jednoduchý: Jak se konopí stává dostupnější pro lidi, stává se dostupnější i pro domácí mazlíčky.

Co ale dělat, když váš mazlíček omylem spolkne gumičku nebo ukradne z pultu nějaké konopné máslo?

Dr. Ahna Brutlag je veterinární toxikoložka, má schůzku na fakultě University of Minnesota a je ředitelkou veterinárních služeb na lince pomoci Pet Poison Helpline . Byla hostem Ranního vydání a hovořila o prevenci, příznacích, o tom, co můžete očekávat v ordinaci veterináře a zda byste mohli čelit právním důsledkům, pokud by váš mazlíček pozřel produkt z marihuany.

1) Jak poznám, že můj mazlíček požil konopí?

Identifikujte příznaky u vašeho domácího mazlíčka. Zatímco zvracení je jedním z prvních příznaků, jedinečným příznakem, který lze pozorovat – zejména u psů – je kapání moči. Můžete také vidět některé okamžité změny chování, které jsou podobné tomu, co je vidět u lidí, jako například:

  • Prosklený výraz
  • Letargie
  • Široký postoj

2) Co mám dělat, když si myslím, že můj mazlíček požil marihuanu?

  • Jednat co nejrychleji. Zavolejte na linku pomoci Pet Poison na čísle 855-764-7661 nebo svému veterináři. Čím dříve veterináři zareagují, tím lepší je prognóza.
  • Po rozhovoru s veterinárním odborníkem možná budete muset u svého psa vyvolat zvracení a zabránit otravě. Vyvolat zvracení u kočky doma není nikdy bezpečné.
    • Vezměte peroxid vodíku (3% koncentrace) a buď vneste injekční stříkačku do lícního váčku, nebo ji smíchejte s mlékem nebo jídlem.

3) Přežije můj mazlíček?

Většinu expozic s konopím zvládnou i domácí mazlíčci, zvláště pokud mají odpovídající péči. Konopí může být smrtelné, pokud se psi nebo kočky dostanou do velmi koncentrované formy, jako je konzumace velkého množství poživatin nebo některých koncentrovaných pryskyřic, jako jsou vosky, nebo koncentrovaný olej, který lidé vapují nebo kouří.

Dobrou zprávou je, že většinou, i když se pes nebo kočka projeví symptomy, dokážou zvládnout během jednoho dne po hospitalizaci.

Ne, kdyby to byla nehoda. Veterináři vědí, že nehody se stávají a nemají zájem někoho kvůli nehodě hlásit policii. Na kriminální stránce věci se to opravdu scvrkává na záměr. Takže pokud někdo úmyslně dal svému zvířeti marihuanu s úmyslem ho povznést nebo mu ublížit, je to jiná situace. Ale to je velmi vzácné ve srovnání s většinou expozic, které jsou prostě nehodami.

Veterináři chtějí vašemu mazlíčkovi jen pomoci, takže pokud můžete být upřímní a říct jim, co se stalo, budou mnohem lépe vybaveni, aby zjistili další vhodné kroky a dostali vašeho mazlíčka na cestu k lepšímu zdraví.

5) Jak mohu zabránit otravě svého mazlíčka konopím?

Domácí mazlíčci jsou jako batolata, až na to, že mohou vyskočit na pult.

  • Pokud máte kočku : Kočky milují jíst rostliny, takže pokud pěstujete uvnitř, ujistěte se, že máte systém, jak udržet vaši kočku daleko od rostlin, které pěstujete.
  • Máte-li psa: Umístěte své produkty někam, kde je pro ně nepřístupné, jako je zásuvka nebo skříň, protože pokud cítí něco, co voní jako jídlo nebo jako rostlinný materiál, mohlo by to pro ně být něco lákavého. A rozhodně nevědí, že je to škodlivé. Klíčová je prevence.

Autor: Gracie Stockton , Tim Nelson a Nicole Johnson

Dr. GrowMan
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Nejnovější z ekonomiky

Nejnovější galerie

Top Authors

Ze světa