Nasdaq.com: 3 nejlepší akcie konopí k nákupu nyní: září 2023

Nasdaq.com: 3 nejlepší akcie konopí k nákupu nyní: září 2023

Vzhledem k tomu, že spotřeba konopí stále roste, nyní by mohla být vhodná doba investovat do akcií marihuany . Více než 52 milionů Američanů v současné době užívá konopí a legalizace se zdá nevyhnutelná, protože stále více států schvaluje rekreační a léčebné použití. Investice do akcií konopí je však extrémně riskantní a vysoce spekulativní. U většiny jmen bych doporučil zaujmout pouze malou pozici, protože regulační prostředí zůstává nejisté. Přestože se veřejné mínění posunulo, úplná federální legalizace v USA může být stále ještě daleko.

Vláda má mnohem vyšší priority a konopí je již na mnoha místech účinně dekriminalizováno. Možná se budeme muset držet investování především do kanadských akcií, protože americkému trhu může chvíli trvat, než se zapojí do regulace. Přesto pro investory, kteří tolerují možnosti s vyšším rizikem, nabízí několik akcií konopí zajímavý vzestup, pokud se diskuse o legalizaci zrychlí. Nejlepší hráči by mohli přinést masivní výnosy, pokud se regulační klima zlepší rychleji, než mnozí v současnosti očekávají. Samozřejmě, že ocenění v tomto sektoru již odrážejí určité naděje na legalizaci, takže bych zůstal opatrný.

Podívejme se na některé zásoby konopí, které by mohly v nadcházejících měsících prasknout.

Curaleaf (CURLF)

Z konopných akcií s velkým růstovým potenciálem vyčnívá Curaleaf (OTCMKTS: CURLF ) jako můj nejlepší výběr. Vícestátní operátor se sídlem v USA zaměřený na léčebné a rekreační konopí Curaleaf má výhodu domácího prostředí na největším adresném trhu s konopím na světě. Ačkoli americká federální legalizace může nějakou dobu trvat, Curaleaf je strategicky umístěn v klíčových státech, které již legalizovaly konopí a jsou připraveny na masivní růst.

Curaleaf v současné době provozuje více než 150 výdejen v 18 státech spolu s více než 21 pěstitelskými místy. Tato rozsáhlá stopa poskytuje ohromný rozsah a výhody vertikální integrace, protože více států legalizuje. Curaleaf je ve skutečnosti největším provozovatelem konopí podle tržeb a na cestě k tržbám přes 1,3 miliardy dolarů v roce 2023.

Navzdory ekonomickým protivětrům Curaleaf pokračoval v expanzi, a to i s mírnými maržemi. Tržby za 2. čtvrtletí 2023 vzrostly meziročně o 0,3 %. Hrubé marže se také zlepšily na 44 % a společnost vytvořila kladný volný peněžní tok, což odráží její silné plnění. Jak nové trhy jako New Jersey a New York rostou, Curaleaf by mohl vidět exponenciální růst.

I když to není bez rizik, pokud se očekávání legalizace zastaví, Curaleaf se zdá být připraven vydělat na americkém boomu konopí. S předpovědí analytiků přes 42 % na 6,24 USD , Curaleaf nabízí obrovský potenciál pro trpělivé, dlouhodobé investory. Tento domácí konopný juggernaut zůstává mým nejlepším výběrem v tomto prostoru.

Canopy Growth (CGC)

I když možná nejsem tak optimistický ohledně tohoto výběru konopí, stále vidím potenciál pro kanadský Canopy Growth (NASDAQ: CGC ). Jako největší licencovaný výrobce v Kanadě se Canopy těší silnému uznání značky a výhodám distribuce na legálním kanadském trhu pro dospělé. Společnost také podniká strategické kroky, aby využila příležitosti v USA, jakmile se federální omezení uvolní.

Canopy se však potýká se ziskovostí a v posledních čtvrtletích vykázala strmé ztráty. Tržby překonaly očekávání o 13,7 milionu USD ve svém fiskálním čtvrtletí 2024. Dodavatelský řetězec a výrobní náklady také zůstávají vysoké, protože Canopy správně dimenzuje své operace. Vzhledem k tomu, že se zmenšuje velká hotovost, potřebuje Canopy lepší provádění, aby dosáhla ziskovosti a vyhnula se využívání dluhových nebo akciových trhů.

Nicméně nedávný vstup Canopy na americký trh s konopím prostřednictvím akvizice Jetty Extracts by se mohl bohatě vyplatit, pokud dojde k federální legalizaci. Společnost je také připravena vydělat na reformě konopí díky akvizici Acreage Holdings, jakmile se omezení uvolní. To znamená, že krátkodobé výzvy dělají z Canopy rizikovější hru s konopím.

Přestože cenové cíle na Wall Street zaostávají za nedávným vzestupným trendem Canopy a nedávným přeplánováním, jeho výhoda jako „prvního tahouna“ v Kanadě je dobrým znamením pro dlouhodobé investory.

IM Cannabis (IMCC)

IM Cannabis (NASDAQ: IMCC ) jako malokapitalizované konopné akcie obchodující za pouhých 85 centů za akcii nabízí obrovský růstový potenciál, pokud se jeho realizace zlepší. Tento izraelský provozovatel léčebného konopí vyrábí prémiové kmeny na domácím trhu a distribuuje značky po celém světě prostřednictvím svého německého zařízení EU-GMP.

Navzdory tomu, že tržby ve 2. čtvrtletí 2023 meziročně poklesly o 47 %, první ukazatele naznačují, že strategické přeorientování IM Cannabis na klíčové trhy posouvá jehlu správným směrem. Očekává se , že tržby za celý rok poklesnou o 1,6 %, ale pak se otočí a příští rok vzrostou o 22 %. Hrubá marže vzrostla na 28 % z 20 % v loňském roce, což odráží snížení výrobních nákladů a prodej lékařských produktů s vyšší marží.

Díky štíhlé, nízkonákladové provozní struktuře, která je nyní zavedena, se společnost brzy zaměří na ziskovost EBITDA. Nadměrná nabídka izraelského konopí a zastavený růst pacientů však zatím zůstávají protivětry. Čekající izraelské reformy legalizace by však mohly dlouhodobě významně rozšířit adresnou populaci pacientů.

Mezitím IM Cannabis nadále získává oporu na klíčových trzích. Za zmínku stojí, že společnost pronikla na rychle rostoucí německý lékařský trh. Nabídka distribučních a certifikačních služeb EU-GMP kolegům také přináší přírůstkové příjmy. Pokud se poptávka zrychlí podle očekávání, výrobní aktiva a distribuce IM Cannabis ji dosáhnou dobré pozice, aby mohla těžit z evropského boomu konopí.

Dr. GrowMan
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Nejnovější z ekonomiky

Nejnovější galerie

Top Authors

Ze světa