Švýcarský zahajovací pilotní projekt Weed Care dosáhl své druhé fáze (Video)

Švýcarský zahajovací pilotní projekt Weed Care dosáhl své druhé fáze (Video)

Zatímco Švýcarsko vidí spuštění svého druhého pilotního projektu s konopím, spoluzakladatel Cannavigia Philipp Hagenbach sdílí své postřehy o přístupu země k reformě.

V posledních týdnech byl spuštěn ZüriCan , druhý švýcarský pilotní projekt konopí, jehož cílem je poskytnout více než 2 000 obyvatel Curychu legální přístup ke konopí pro dospělé. 

Studie, která probíhá společně s univerzitou v Curychu, je také nejnovější, která využívá švýcarského poskytovatele konopného softwaru Cannavigia proprietárního ‚Cannabis Dispensary System ‚, který vyvinul ve spolupráci s federálním úřadem pro veřejné zdraví (FOPH) země. 

Jen několik dní poté  , co švýcarský zahajovací pilotní projekt Weed Care dosáhl své druhé fáze, naši kolegové z Business of Cannabis hovořili s COO a spoluzakladatelem společnosti Cannavigia Philippem Hagenbachem, aby prodiskutovali rychle se rozvíjející švýcarský projekt konopí a jak jeho software pomáhá utvářet budoucnost průmyslu. 

Jste spokojeni s dosavadním průběhem pilotního programu Weed Care? 

Jsme potěšeni pokrokem basilejského pilotního projektu. Je důležité si uvědomit, že každá nová iniciativa, jako je tato, vyžaduje další podporu během předběžné fáze registrace. Navzdory tomu projekt běží hladce a v mnoha ohledech předčil naše očekávání.

Projekt cílí na velikost 374 jedinců rozdělených rovnoměrně do dvou skupin – experimentální a kontrolní skupiny. Účastníci jsou náhodně rozděleni do obou skupin. Experimentální skupina měla okamžitě přístup k legálním produktům v lékárnách.

Účastníci z kontrolní skupiny pokračovali v interakci podle současného právního rámce a potřebovali nakupovat produkty na nelegálním trhu. Od 29. června, tedy šest měsíců po zahájení projektu v lednu, však mají obě skupiny přístup k legálnímu konopí.

Spokojenost s nedávno získaným přístupem k legálnímu konopí vyjádřili nejen účastníci, ale také všechny zúčastněné strany. Tato široká spokojenost vypovídá o úspěchu a potenciálu tohoto pilotního projektu.

Kromě toho nedávná publikace vedení pilotního projektu ocenila naše úsilí a obsahovala některá předběžná hodnocení. Tyto pozitivní recenze, zveřejněné před několika týdny, dále zdůrazňují efektivitu tohoto pilotního projektu a spokojenost všech zúčastněných stran.

CannL v Lausanne a La Cannabinothèque v Ženevě se blíží ke spuštění, máte nějaké aktualizace o jejich vývoji?

Pokud jde o pokrok CannL v Lausanne a La Cannabinothèque v Ženevě, musím vás informovat o jejich časové ose. CannL a ZüriCan obdržely své všeobecné povolení v březnu a v Ženevě o několik týdnů později. Při současném pokroku a nezbytných přípravách předpokládáme, že pilotní projekty v Lausanne a Ženevě budou pravděpodobně zahájeny začátkem příštího roku.

I když je příliš brzy na poskytování hloubkových aktualizací pokroku, předběžná zpětná vazba od zúčastněných stran byla slibná. Na základě této zpětné vazby neustále upravujeme a zdokonalujeme náš přístup, abychom zajistili, že se ubíráme správným směrem.

Jaké další pilotní studie se připravují?

Pokud jde o další připravované pilotní studie, na obzoru je několik zajímavých událostí. Počínaje městem Curychem, jejich pilotní projekt odstartoval minulý týden 22. srpna. Cítíme se poctěni, že podporujeme tento projekt v různých ohledech.

Představuje dosud největší studii s 2 100 účastníky a 21 výdejnami od lékáren, sociálních klubů až po konkrétní drogové informační centrum jako odbytiště. Každá ambulance může vést 50 150 účastníků. Dalším bonusem je naše nově vyvinuté API, které umožňuje bezproblémový přenos dat mezi naším modulem CDS a výzkumným softwarem používaným v pilotních projektech.

PŘEČTĚTE SI VÍCE: Coloradopolitics.com: Čekají marihuanový průmysl velké změny?

Kromě toho se připravujeme na zahájení pilotních studií ve městech Bern, Biel a Lucern. Tyto projekty již byly schváleny a budou brzy zahájeny. Kromě dvou zahájených projektů v Basileji (WeedCare) a Curychu (ZüriCan) jsme v úzkém kontaktu s několika dalšími pilotními testy, jako jsou SCRIPT, Cann-L a La Cannabinothèque. Každý z těchto projektů má své jedinečné požadavky a složitosti a například projekt v Lausanne je o něco méně složitý než projekt v Curychu.

I když v tuto chvíli nemohu prozradit konkrétní podrobnosti o dalších potenciálních pilotních studiích, mohu vás ujistit, že se aktivně zapojujeme do vyhledávacích projektů a jsme v úzkých rozhovorech s odpovědnými zainteresovanými stranami. Naše poslání zůstává zaměřeno na poskytování efektivních řešení na míru pro každé místo, kde působíme.

Vzhledem k tomu, že Německo se nyní ve svém pilíři 2 snaží zaměřit na model švýcarského stylu, myslíte si, že by další země EU mohly brzy přijmout podobné rámce? 

Vzhledem k tomu, že Německo směřuje k implementaci podobného přístupu jako švýcarský model pro svůj druhý pilíř, vytvořilo to precedens, který by mohl potenciálně ovlivnit další země EU.

Švýcarská metodika prokázala účinnost a mohla by být atraktivním vzorem pro další země, které chtějí zlepšit nebo změnit své právní systémy. Je však důležité mít na paměti, že každá země má svůj vlastní jedinečný ekonomický kontext a politické klima, které výrazně ovlivní jejich rozhodnutí. V minulosti příliš rychlé zavádění nového zákona vedlo k rostoucí nejistotě a menší kontrole, což vedlo k dalším dilematům.

Zkoumání zemí jako Nizozemsko, Lucembursko, Malta a Česká republika odhaluje velký zájem o individuální vytváření jedinečných právních rámců. I když tento proaktivní přístup pohání legislativní pokroky a dodává odvětví impuls, současně vede k různorodému a někdy i protichůdnému právnímu prostředí.

Co se mohou ostatní země naučit z dosavadního zavádění pilotních studií? 

Dosud existuje několik klíčových poznatků ze švýcarských pilotních studií. V první řadě je důležité zaujmout pragmatický přístup před přístupem politicky motivovaným. Je důležité soustředit se na to, aby věci dělali efektivně a efektivně.

Cenné je také postupné zavádění. Před seznámením široké veřejnosti s novými systémy nebo politikami je zásadní porozumět dynamice trhu. Náhlé změny často narážejí na odpor, takže pomalý a stabilní přístup může vést k lepšímu přijetí a integraci. Rozvíjející se průmyslová odvětví obecně vytvářejí nové výzvy, to je zřejmé. Ale skutečnost, že na celosvětové úrovni (OSN) je konopí stále nelegální, ukazuje, jak složitý je mezinárodní obchodní (omamný) obchod s konopím.

Význam bezpečnosti dodavatelského řetězce nelze přeceňovat. Doposud žádná neexistovala, a proto je zásadní vytvoření spolehlivého obchodního dodavatelského řetězce. Pokud by se takový systém uspěchal, mohl by ohrozit veřejnou bezpečnost. Rovněž je třeba splnit kritéria kvality, což vyžaduje další empirické studie.

Kromě toho hraje zásadní roli při zavádění těchto pilotních studií snižování škod a bezpečnost spotřebitelů. Při zavádění nových iniciativ by vždy mělo být prioritou zajištění bezpečnosti spotřebitelů a minimalizace potenciálních škod.

A konečně, pilotní studie slouží jako základní nástroj pro dohánění mezer ve znalostech. Asi 60 let se mimo Izrael prováděl malý výzkum. Tyto studie pomáhají zaplnit tuto prázdnotu a přispívají k informovanějšímu politickému rámci.

Autor: Business of Cannabis 

Dr. GrowMan
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Nejnovější z ekonomiky

Nejnovější galerie

Top Authors

Ze světa