420intel.com: Vysoké školy v Missouri rozšiřují Cannabis programy, aby připravily studenty na nová „zelená pracovní místa“

420intel.com: Vysoké školy v Missouri rozšiřují Cannabis programy, aby připravily studenty na nová „zelená pracovní místa“

Konopný průmysl otevřel téměř 8 000 nových pracovních míst v celém státě od listopadu, kdy obyvatelé Missouri hlasovali pro legalizaci marihuany pro rekreační účely.

Ideální pracovní prostředí Kariny Hernandez je obklopeno rostlinami s rukama v hlíně. 

Přestože už má titul z biologie, nedávno se rozhodla vrátit se do školy a navštěvovat kurzy zahradnictví na St. Louis Community College v Meramec, největším státním zahradnickém programu. 

A překvapilo ji, když na seznamu viděla kurzy o pěstování konopí a konopí. 

První den jejího úvodu do kurzu konopí v tomto semestru se ona a její spolužáci podělili o to, proč chtějí kurz absolvovat.

„Je to rostoucí průmysl, takže je skvělé být v popředí,“ řekl Hernandez. „Dokud nebudu sedět u stolu – a mám pocit, že je tu hodně lidí.“ 

Mnoho jejích spolužáků souhlasilo, že trh s konopím by mohl být jejich vstupenkou ke kariéře v rostlinné vědě.

Zájem studentů je pravděpodobně důvodem, proč se počet programů konopných certifikátů na vysokých školách v Missouri rychle rozšířil. Většina programů jsou online kurzy, ale některé – včetně toho v Meramec – poskytují praktickou výuku pomocí rostlin konopí. 

Nyní poprvé, počínaje tímto semestrem, mohou studenti z Missouri získat bakalářský titul v oboru konopí a přírodní léčiva na Truman State University v Kirksville.

„Všichni, s nimiž jsme mluvili a kteří jsou v současné době v oboru, jsou opravdu nadšení z potenciálu mít studenty, kteří vyjdou s bakalářským titulem,“ řekl Tim Walston, Trumanův děkan pro vědu a matematiku, „a že by mohli vzít okamžitě zařadit mezi své zaměstnance.“ 

Prodej marihuany se v Missouri od března pohybuje v průměru kolem 120 milionů dolarů měsíčně. To znamená, že průmysl v Missouri v prvním roce prodeje marihuany pro rekreační účely snadno překoná 1 miliardu dolarů. 

Rozvíjející se průmysl znamená více pracovních míst. 

Od listopadu, kdy Missourians hlasovali pro schválení ústavního dodatku legalizujícího rekreační marihuanu, se počet licencovaných zaměstnanců marihuany zvýšil o téměř 8 000 – což znamená, že celkový počet zaměstnanců v celém státě je 17 615, podle státní srpnové zprávy.

„Mám společnosti, které mě neustále kontaktují a říkají: ‚Hledáme zaměstnance X, Y, Z‘,“ řekla Stacy Godlewski, manažerka online certifikačního programu pro vědu a operace s konopím na St. Louis University. „Neustále sdílím pracovní příležitosti se studenty a studenti hlásí, že jsou přijati v oboru ještě před absolvováním programu.“

Příprava studentů na „zelená pracovní místa“

Louis University byla mezi prvními dvěma univerzitami v Missouri, které v roce 2020 zahájily online certifikační programy pro konopí, spolu s Northwest Missouri State University. Godlewski řekl, že SLU k tomu přiměl Mitch Myers s BeLeaf Medical se sídlem v St. Louis, první společností zabývající se léčbou marihuany, která zahájila provoz ve státě. 

„Byl to Mitch Myers z BeLeaf, kdo skutečně přišel na univerzitu v St. Louis a řekl: ‚Víte, chystáme se být lékařsky legální. Potřebujeme vzdělávat zaměstnance v oboru. A víte, proč ne SLU,“ řekl Godlewski.

A nyní je to nejoblíbenější odborný studijní program SLU.

Co dělá jejich program jedinečným, řekl Godlewski, je počet odborníků v oboru, kteří kurzy vyučují – včetně Kayly Brownové, ředitelky lidských zdrojů, dodržování předpisů a práva ve Vibe Cannabis v St. Louis. 

„Většina otázek, které dostávám, jsou: ‚Jak jste se dostal do tohoto odvětví? A jak to mám udělat?“ řekl Brown. „Program odvádí skvělou práci, protože jim poskytuje tak celé spektrum možností.“

Tento semestr Metropolitan Community College v Kansas City spustila online program ve spolupráci s kalifornskou společností Green Flower. Studenti mohou získat tři certifikáty, včetně certifikátu pro specialistu na pěstování konopí, specialistu na maloobchod s konopím a pro specialistu na extrakci a vývoj produktů konopí.

Truman i St. Louis Community College říkají, že to, co odlišuje jejich programy od ostatních, je skutečnost, že studenti mohou pracovat přímo s rostlinami konopí. Protože instituce dostávají federální finanční prostředky, nemohou používat rostliny marihuany ve výuce. Farmářský zákon z roku 2018 však konopí vyřadil z federálního seznamu kontrolovaných látek, a to dělá konopné rostliny dobrou náhražkou.

„V tomto programu skutečně pracujeme s živými rostlinami konopí, což je jedinečné,“ řekl Patrick Vogan, odborný asistent zahradnictví. „Opravdu si myslíme, že to pomůže připravit studenty.“

Vysoká škola poprvé nabídla své představení konopí na podzim roku 2021 a loni na jaře přidala škola třídu pěstování konopí a konopí. Vogan vyučoval pěstitelský kurz společně s vedoucím pěstitelského zařízení, což budou letos opakovat. Nyní letos na podzim škola přidala třídu extrakce. 

St. Louis Community College doufá, že brzy získá schválení svého programu od ministerstva pro vysokoškolské vzdělávání a rozvoj pracovní síly v Missouri, řekl Vogan.

Dosud ministerstvo schválilo dva programy konopí po celém státě – Trumanovu a Southeast Missouri State University v Cape Girardeau. 

Na jihozápadě je zahradnictví a konopí možností v rámci bakalářského programu agrobyznysu a byl přidán v červnu 2022. Není to úplný program jako Truman, řekl mluvčí oddělení.

Program Southwest se zaměřuje na přípravu studentů na „zelená pracovní místa, která zahrnují udržitelné pěstování potravin až po řízení skleníků“.

 Truman se chce odlišit tím, že se ve svém programu zaměřuje také na přírodní medicínu a holistické léčení.

„Chceme se zaměřit na konopí,“ řekl Walston, „ale je tu také rostoucí průmysl dalších přírodních léčiv – věcí, jako jsou esenciální oleje a rostlinná medicína.“

Studijní program by poskytl studentům základ pro zkoumání vědeckého, kulturního a právního pozadí přírodních léků, řekl.

„Mnoho z toho existuje po staletí nebo tisíciletí,“ řekl, „ale lidé se k tomu teprve začínají vracet.“ 

Dr. GrowMan
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Nejnovější z ekonomiky

Nejnovější galerie

Top Authors

Ze světa