Internationalcbc.com: Belgické úsilí o legalizaci marihuany získává velkou podporu

Internationalcbc.com: Belgické úsilí o legalizaci marihuany získává velkou podporu

Vicepremiér Belgie a ministr hospodářství a zaměstnanosti Pierre-Yves Dermagne nedávno podpořil modernizaci svých národních politik týkajících se konopí tak, aby povolily užívání konopí dospělými, a uvedl, že jeho země „musí skoncovat s pokrytectvím“.

„Nemá smysl používat státní prostředky na boj proti konopí,“ uvedl podle domácích zpráv místopředseda vlády a dodal, že „existují druhy zločinů, které jsou mnohem závažnější a mají mnohem větší dopad na život společnosti.“

Ministr Pierre-Yves Dermagne také dodal, že podporuje regulaci produkce a prodeje konopí a že by taková činnost měla být zdaněna. Neuvedl podrobné podrobnosti o tom, jak by měl vypadat model odvětví, jaká by měla být sazba daně nebo jaké předpisy by se týkaly.

Ministrova vyjádřená podpora legalizace užívání dospělými přichází uprostřed soustředěného úsilí o modernizaci politiky konopí v Evropě. Soused Belgie, Lucembursko, nedávno schválil omezené legalizační opatření pro dospělé . Lucemburské opatření povoluje legální pěstování, držení a konzumaci konopí plnoletými dospělými.

Východní soused Belgie, Německo, je v procesu schvalování národního legalizačního opatření pro dospělé, přičemž federální kabinet již schválil opatření prosazované německým ministrem zdravotnictví Karlem Lauterbachem. Očekává se , že opatření se bude vyvíjet tak, jak o něm uvažují domácí zákonodárci.

Opatření, které schválil německý kabinet, by dospělým spotřebitelům umožnilo pěstovat, držet a konzumovat konopí a také umožnit nekomerčním klubům konopí, které by se musely řídit množstvím navrhovaných předpisů. Malta byla první evropskou zemí, která přijala vnitrostátní legalizační opatření, a očekává se, že brzy budou spuštěny nekomerční konopné kluby.

Na rozdíl od dříve zmíněných zemí se belgické úsilí o legalizaci stále z velké části formuje a podpora vyjádřená ministrem Pierrem-Yvesem Dermagnem posílí domácí reformní úsilí.

Zákonodárci budou muset zvážit řadu ustanovení, včetně mimo jiné limitů držení, limitů pěstování, zda povolit nekomerční kluby a/nebo zda spustit regionální pilotní programy pro obchodování pro dospělé.

Podle německého ministra zdravotnictví Karla Lauterbacha Evropská unie nepovolí vnitrostátní prodej, jaký je již zaveden v Kanadě. Je to další vrstva procesu legalizace, kterou budou muset zákonodárci v Belgii zvážit a procházet.

Dr. GrowMan
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Nejnovější z ekonomiky

Nejnovější galerie

Top Authors

Ze světa