Internationalcbc.com: Proč mexický prezident znevažuje novou politiku NBA ohledně konopí?

Internationalcbc.com: Proč mexický prezident znevažuje novou politiku NBA ohledně konopí?

Odcházející mexický prezident Andres Manuel Lopez Obrador není fanouškem konzumace konopí a není ani fanouškem současné konopné politiky ve Spojených státech. Po volbách v roce 2024 ho brzy nahradí nový úřadující představitel, protože obě hlavní politické strany v Mexiku nominovaly do nadcházejících voleb další lidi.

Zdá se, že odcházející politik je den ode dne mrzutější, zejména vůči konopné politice severně od hranic jeho země, a z důvodů, které mi nedávají tak docela smysl, rozšiřuje tuto zášť na Národní basketbalovou asociaci (NBA).

Během jedné ze svých nedávných denních tiskových konferencí prezident Andres Manuel Lopez Obrador vysílal stížnosti proti Spojeným státům v souvislosti s celkovým národním přístupem k drogové politice. Popsal to jako „velmi zavádějící“ a zeptal se, proč NBA povoluje užívání konopí svými hráči.

Mexický prezident měl na mysli změny provedené v politice konopí NBA na začátku tohoto roku prostřednictvím podpisu nové kolektivní smlouvy, která odstranila náhodné testování konopí pro hráče NBA. Dříve byli hráči NBA náhodně testováni čtyřikrát ročně a drželi se na nejnižším prahu THC ze všech profesionálních sportovních lig (desetkrát méně než na olympijských hrách).

Stojí za zmínku, že NBA  technicky neumožňuje svým hráčům NBA konzumovat konopí. Nová kolektivní smlouva stále obsahuje ustanovení a postupy pro týmy, které nařizují, aby hráč vstoupil do ligového programu pro zneužívání návykových látek, pokud považují užívání konopí hráčem za problematické.

Bez ohledu na to je fixace prezidenta Andrese Manuela Lopeze Obradora na změnu politiky konopí v NBA záhadná vzhledem k tomu, že to nemá nic společného s americkou politikou. NBA, stejně jako každá jiná sportovní liga a v podstatě každý zaměstnavatel, musí nastavit vlastní politiku testování konopí.

Není to poprvé, co současný mexický prezident znevažuje současnou politiku konopí NBA. V dubnu tweetoval různé nesmysly o válce proti drogám s velkým důrazem na fentanyl, pak se pokusil obrátit tyto stížnosti směrem k NBA, což zdánlivě naznačovalo, že protože NBA nyní netestuje konopí náhodně, nějak to přispívá k epidemie fentanylu.

Zákaz konopí nefunguje, a to platí v profesionálním sportu stejně jako ve společnosti. Nesnižuje míru užívání konopí. Jediné, co dělá, je poskytnout úřadům možnost selektivně prosazovat politiku zákazu na jednotlivcích, kteří se jim nelíbí, a to je nepřijatelné v každém opatření. Doufejme, že příští mexický prezident bude na správné straně historie.

Dr. GrowMan
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Nejnovější z ekonomiky

Nejnovější galerie

Top Authors

Ze světa