Internationalcbc.com: Uvedení japonských údajů o zatčení konopí do správného kontextu

Internationalcbc.com: Uvedení japonských údajů o zatčení konopí do správného kontextu

Začátkem tohoto měsíce zveřejnilo japonské ministerstvo zdravotnictví, práce a sociálních věcí údaje týkající se zadržování souvisejících s konopím od roku 2022. Dobrou zprávou je, že celkový počet jednotlivců zadržených policií, protidrogovou agenturou ministerstva nebo pobřežní stráží v Japonsku bylo pouhých 5 546, což představuje meziroční pokles o 4,1 %.

Toto číslo by samozřejmě mělo být nula a cokoliv více než nula je nepřijatelné. Japonská statistika zatčení je však ve srovnání s některými jinými zeměmi po celém světě daleko.

Abychom uvedli číslo 5 546 do perspektivy, zvažte, že v roce 2020 bylo ve Spojených státech na určité úrovni vymáhání práva zatčeno 317 793 lidí za konopí . Abychom byli spravedliví, Spojené státy mají zhruba 2,65krát více lidí ve srovnání s Japonskem, nicméně není třeba matematika, aby si všiml obrovského rozdílu v míře zatčení každého národa.

To zase pomáhá uvést do správného kontextu další statistiku z údajů o zatčení, konkrétně týkající se zatčení osob mladších 30 let. Z celkového počtu zatčených osob bylo 69,2 % z nich osob mladších 30 let, což je „nejvyšší procento k dnešnímu dni,“ podle domácích zpráv . Pokud je historie vodítkem, budou k prosazování zásad zákazu použita nejnovější data.

Jako „ospravedlnění“ hrozícího tvrdého zásahu proti užívání konopí japonská vláda dříve nabídla, že „užívání konopí ze strany mladých lidí roste alarmujícím tempem“. I když se tato míra v posledních letech technicky zvýšila, je důležité si uvědomit, že Japonsko má jednu z nejnižších mír spotřeby ze všech zemí na světě.

posledním roce , za který jsou k dispozici údaje (2019), Japonsko zaznamenalo 21,5% nárůst naměřené spotřeby konopí ve srovnání s předchozím rokem. I když to pro některé zákonodárce v Japonsku i mimo něj může znít znepokojivě, vezměte v úvahu skutečnost, že méně než 2 % lidí v Japonsku uvádí, že konzumovali konopí během celého svého života.

Pro srovnání, 41,5 % v Kanadě uvedlo, že během svého života konzumovalo konopí, a 44,2 % ve Spojených státech. Dvouciferný nárůst míry spotřeby v Japonsku svědčí spíše o tom, jak nízká byla celková základní míra spotřeby, než o epidemii užívání konopí.

Japonsko nemá „epidemii konzumace mládeže“. Spíše má problém se zákazem konopí, který se pravděpodobně z velké části zaměřuje na chytání mladších lidí s konopím. Lidé starší 18 let (a ve Spojených státech 21 let) mohou nyní v některých zemích legálně konzumovat konopí. V těchto zemích se nehraje žádný scénář soudného dne a totéž by platilo v Japonsku, kdyby bylo na správné straně historie.

Vždy je nezbytné ověřit fakta tvrzení prohibicionistů konopí týkající se dat, zvláště pokud se rychle otočí a začnou se chovat, jako by padalo nebe. Porovnejte data z jedné země s jinou, abyste získali lepší představu o tom, jak data zapadají do širšího schématu věcí. Srovnání japonských dat s jinými zeměmi ukazuje, jak malý „problém s konopím“ Japonsko má.

Zákaz konopí nefunguje. Je to jedna z nejškodlivějších veřejných politik v historii lidstva, a to platí v Japonsku stejně jako kdekoli jinde. Japonsko nedávno aktualizovalo své zákony o konopí, aby povolilo omezené lékařské použití, a to je skvělá věc, ale současně také zvýšilo tresty za osobní použití. To je nepřijatelné.

Nikdo by si nikdy neměl nechat zbytečně zničit život prohibicí konopí. Vlády jako Japonsko musí spíše přijmout realitu, že konopí bude konzumováno, a vytvořit veřejnou politiku ke zmírnění jakýchkoli potenciálních problémů, včetně zavedení bezpečnostních předpisů, které zajistí, že konopí, které lidé konzumují, nebude obsahovat kontaminanty. Regulace bude vždy lepší než prohibice a je mimo čas, aby si zákonodárci v Japonsku tuto skutečnost uvědomili.

Dr. GrowMan
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Nejnovější z ekonomiky

Nejnovější galerie

Top Authors

Ze světa