Investing.com: V důsledku potenciálních lepších změn přístupu k marihuaně, odvětví zaznamenalo posílení důvěry investorů

Investing.com: V důsledku potenciálních lepších změn přístupu k marihuaně, odvětví zaznamenalo posílení důvěry investorů

Podle středečního Fortune Business Insights se očekává, že globální marihuanový průmysl, jehož hodnota v současnosti převyšuje 444 miliard dolarů, do konce tohoto desetiletí poroste téměř osminásobně. Budoucnost tohoto rozvíjejícího se sektoru do značné míry závisí na stavu legalizace v USA i ve světě.

Zájem investorů o tento sektor vzbudil nedávný vývoj. Minulý měsíc americké ministerstvo zdravotnictví a sociálních služeb doporučilo reklasifikaci marihuany po 11měsíčním přezkumu. Ministerstvo navrhlo přesunout marihuanu ze seznamu I do látky seznamu III, což naznačuje „střední až nízký potenciál pro fyzickou a psychickou závislost“ podle Úřadu pro kontrolu drog (DEA).

Toto doporučení posílilo důvěru investorů v akcie marihuany mezi 30. srpnem a 15. zářím. Akcie Aurora Cannabis (NYSE:NASDAQ: ACB ) vzrostly o 112 %, zatímco Canopy Growth (NASDAQ:NASDAQ: CGC ) zaznamenaly ještě výraznější nárůst o 197 %.

Dalším potenciálním katalyzátorem růstu marihuanového průmyslu je zákon o bezpečném a spravedlivém prosazování (SAFE) Banking Act. Tato legislativa by umožnila americkým společnostem zabývajícím se marihuanou volně obchodovat s velkými bankami, čímž by se zmírnily současné potíže, kterým čelí kvůli potenciálním regulačním problémům.

Přestože zákon o bezpečném bankovnictví prošel sněmovnou již několikrát, dosud se neprosadil. Slyšení bankovního výboru Senátu se však může konat během příštích pěti týdnů, což by mohlo oživit diskuse v Kongresu ohledně reformy marihuany.

Schválení zákona o bankovnictví SAFE by mohlo být klíčovým momentem pro marihuanový průmysl. Pro společnosti jako Canopy Growth, které vytvořily speciální účelový nástroj Canopy USA pro své investice v USA, jsou výhody jasné. Pokud bude schválen, mohlo by to vést k uvolněným názorům na marihuanu ze strany Nasdaq a potenciálně umožnit Canopy Growth konsolidovat výsledky Canopy USA.

Za posledních pět let zaznamenaly Aurora Cannabis i Canopy Growth pokles svých akcií o více než 97 %.

Tento článek byl vytvořen s podporou AI a zkontrolován editorem. Pro více informací viz naše T&C.

Editor: Ambhini Aishwarya

Dr. GrowMan
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Nejnovější z ekonomiky

Nejnovější galerie

Top Authors

Ze světa