Businessofcannabis.com: Klíčové postřehy z veletrhu Cannabis Business Expo 2023

Businessofcannabis.com: Klíčové postřehy z veletrhu Cannabis Business Expo 2023

Aktéři konopného průmyslu z celého světa byli tento týden přivítáni na veletrhu Messe Dortmund na zahajovacím vydání Cannabis Business Expo 2023. 

Panely s řadou předních představitelů tohoto odvětví (včetně Business of Cannabis) podrobně prozkoumaly tyto inflexní body, které se konaly v klíčové době pro průmysl, který je najednou pod silným tlakem a na prahu řady průlomů. 

Opakující se témata akce pořádaná společně s velkou tabákovou konferencí InterTabac se vhodně zaměřují nejen na potenciální příležitosti, které jednotlivá odvětví představují, ale také na to, jaké kroky je třeba podniknout, aby se konopný průmysl co do velikosti vyrovnal tabákovému průmyslu . . 

Den začal řadou diskusí zaměřených na německý trh, když se revidovaná vládní strategie blíží k tomu, aby byla uvedena do zákona.

Šéfredaktor společnosti Krautinvest Moritz Förster nastínil současný stav věcí a naznačil, že „průmysl se cítí trochu rozpolcený“ kvůli vládnímu odklonu od svých ambicí spustit plnohodnotný komerční trh.

Člen SPD Dirk Heidenblut na otázku, zda současný model sociálního klubu pravděpodobně dosáhne svého zamýšleného cíle, kterým je omezování nezákonného trhu, řekl, že je „optimistický, toho lze dosáhnout“, ale důraz byl kladen také na předcházení nespravedlnosti.

Vysvětlil, že pro něj byly kluby vždy součástí celkového systému a byly by důležitým krokem k překonání černého trhu.

Dirk Heitepriem z Německé asociace konopného průmyslu (BvCW) tvrdil, že představa, že toho lze dosáhnout domácím pěstováním, je iluze. Aby toho bylo dosaženo, je zapotřebí průmyslového růstu, ale možnost, aby lidé konzumovali legální cestou, je „prostě změnit všechno“.

V reakci na to pan Heidenblut řekl, že „chtěl mít jasno“, toho by nebylo možné dosáhnout bez tohoto odvětví, ale naznačil, že tomuto odvětví se dosud nepodařilo vyhladit černý trh.

Na otázku, zda je na pořadu jednání rozšíření počtu německých společností schopných legálně pěstovat konopí nad stávající tři, navrhl, že ano.

„Přicházíme o ekonomické příležitosti. Systém výběrových řízení také nefunguje dobře. Pro léčebné konopí nabízí Evropa mnoho dalších systémů, které jsou životaschopné.“

Pan Heidenblut dodal, že se domnívá, že usnadnění dovozu konopí, což je sporná otázka od zveřejnění prvního pozičního dokumentu, by mělo být přidáno na pořad jednání nadcházejícího prvního čtení návrhu zákona 12. října.

Později navrhl, že toto čtení by mohlo znamenat, že pilíř 1 bude uveden v platnost do 1. ledna 2024.

Pokud jde o pilíř 2, navrhl, že postup bude podobný tomu, co vláda dělala dosud, a dodal: „Chtěli bychom, aby to bylo flexibilní a schvalovaly se různé modely. Bude se lišit od ostatních zemí a může být na jednotlivých státech, aby rozhodly, jak budou pilotní projekty fungovat.“

Jak však panel dlouze diskutoval, stále existuje řada problémů s legislativou ve stávající podobě.

Jak vysvětlil právník konopí a člen představenstva BvCW Dr. Ferdinand Weis: „Největším problémem je, že návrh je příliš složitý na čtení; řada soudců řekla, že je to příliš pečlivé. V návrhu jsou právní chyby a také nesrovnalosti. Například, co když soukromý pěstitel vypěstuje více než 25 g, nemůže to prodat, ale je nepravděpodobné, že by to zničili.“

Kromě toho, jak vysvětlil veterán a prezident EIHA Daniel Kruse, kontroverzní „klauzule o intoxikaci“ nadále omezuje potenciál konopného průmyslu.

„Jednoduše bych tuto klauzuli zrušil. Všechny zúčastněné strany budou směřovat ke zrušení této klauzule,“ řekl.

„Debatu o ‚zneužívání konopí‘ je třeba ukončit. Konopí má obrovský potenciál, pokud se klauzule zruší. Průmyslové konopí by vedlo v Německu k většímu prodeji než lékařské a rec dohromady.“

Katanja Kurth-Grieser z Cansativy, která se přesunula k místnímu průmyslu léčebného konopí, navrhla, že se zdá, že to představuje jedinou příležitost pro její podnikání, ale že těchto příležitostí je mnoho.

„Jakmile budou dekriminalizováni, jsem si jist, že více lékařů se bude vzdělávat a více lékáren bude otevřeno manipulaci s konopím. Méně byrokracie znamená uvolnění pracovních sil.“

Naznačila, že existuje prostor pro zlepšení, pokud jde o úhradu lékařských nákladů, což je názor, který opakoval i doktor Weis.

„Ti, kteří nedostanou náhradu, budou hledat alternativy, pak jdeme tam, kde nechceme být. Pravděpodobně se přidáš do klubu a budeš užívat rec cannabis jako lék.“

Na pozdějším zasedání byla porota investorů do konopí dotázána, zda Německo stále představuje životaschopnou investiční příležitost, protože v pilíři 1 bylo málo prostoru pro podnikání a lékařský trh pomalu rostl.

Yonatan Meyer navrhl, že zatímco „komerční trh, ve který jsme všichni doufali, je daleko“, na lékařském trhu zbývá „obrovská příležitost“.

Panel se odstěhoval z Německa a zaměřil svou pozornost na USA a potenciální důsledky přeložení konopí.

Pan Meyer pokračoval, že ze strany investic, i když nevěří, že to bude představovat „přehození vypínače“, díky kterému se do sektoru dostane lavina peněz, znamená to, že „lidé sedící na okraji by mohli být pohodlnější. skákání dovnitř.

Partner společnosti Gron Ventures Matt Francini řekl, že to zahrnuje i velký tabákový průmysl, který „chce mít smysluplnou část prostoru“.

Dodal, že věří, že tam bude „stejné množství fúzí a akvizic“ jako na vrcholu poslední zelené vlny, a že nyní je nejlevnější čas investovat do konopí.

„Jsme nadšení.“ Chvíli jsme hledali dobré zprávy z USA. Ale člověk nikdy nechce sázet na změnu regulace.“

Autor: BENA STEVENS

Dr. GrowMan
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Nejnovější z ekonomiky

Nejnovější galerie

Top Authors

Ze světa