Forbes.com: USA – Senátoři předkládají revidovaný zákon o bankovnictví marihuany „SAFER“

Forbes.com: USA – Senátoři předkládají revidovaný zákon o bankovnictví marihuany „SAFER“

Oboustranná skupina senátorů ve středu představila nově revidovaný návrh zákona, který dává státním legálním společnostem s konopím přístup k obchodním bankovním službám. Zákon o bankovnictví nazývaný Secure and Fair Enforcement Regulation (SAFER) sponzoruje demokratický senátor Jeff Merkley z Oregonu a senátor Steve Daines, republikán z Montany.

Návrh zákona je přepracovanou verzí zákona o bezpečném a spravedlivém prosazování (SAFE) , zákona o bankovnictví, který poskytuje konopným společnostem přístup k tradičním bankovním službám, který Sněmovna reprezentantů schválila sedmkrát. Podle současných federálních zákonů je poskytování takových služeb přísně regulováno, takže mnoho podniků – zejména malých, nezávislých operátorů – nemá přístup k bankovním účtům, zpracování kreditních karet a dalším finančním službám. V důsledku toho mnoho podniků funguje výhradně v hotovosti, takže provozovatelé a jejich zákazníci a zaměstnanci jsou vystaveni trestné činnosti.

List marihuany a bankovky amerického dolaru.
Oboustranná skupina senátorů představila Zákon o bankovnictví SAFER, zákon o poskytování konopí … [+]GETTY

Nový zákon o konopném bankovnictví přichází jen tři týdny poté, co Bidenova administrativa doporučila překlasifikovat marihuanu podle federálních protidrogových zákonů. Minulý týden výzkumníci z Kongresu uvedli, že DEA se „pravděpodobně“ bude řídit doporučením přeřadit marihuanu z přílohy I do přílohy III zákona o kontrolovaných látkách.

Senátoři chválí revidovaný zákon o konopném bankovnictví

Poté, co byla nově revidovaná legislativa představena, skupina senátorů včetně sponzorů a spolupředkladatelů návrhu zákona, vůdce senátní většiny Chuck Schumer z New Yorku, nezávislý senátor za Arizonu Kyrsten Sinema a republikánská senátorka z Wyomingu Cynthia Lummisová vydala prohlášení podporující legislativu a vzala na vědomí. opatření je naplánováno na slyšení senátního výboru o přirážkách, které se bude konat příští týden.

„Tato legislativa pomůže učinit naše komunity a malé podniky bezpečnějšími tím, že umožní legálním podnikům s konopím přístup k tradičním finančním institucím, včetně bankovních účtů a půjček pro malé podniky,“ napsala skupina senátorů ve společném prohlášení . „Také to zabraňuje federálním bankovním regulátorům nařídit bance nebo družstevní záložně uzavření účtu na základě rizika poškození dobré pověsti. Těšíme se na připomínkování tohoto zákona v Senátu Výboru pro bankovnictví, bydlení a městské záležitosti dne 27. září . “

Nový návrh zákona je výsledkem několikaměsíčního vyjednávání mezi senátory o některých ustanoveních původního zákona o bezpečném bankovnictví. Mezi klíčové změny zákona citované MJBizDaily patří požadavek, aby federální regulační orgány „vyvinuly jednotné pokyny a vyšetřovací postupy – včetně starších depozit souvisejících s konopím“ a „aktualizovaly pokyny týkající se podniků a poskytovatelů služeb souvisejících s konopím“. Regulátorům by bylo zakázáno nařizovat bankám uzavření účtu, „pokud k tomu neexistuje pádný důvod“. Legislativa také obsahuje jazyk na ochranu zaměstnanců státem legálních konopných podniků, kteří se pokoušejí získat hypotéky na bydlení financované z federálních programů.

Finanční instituce by nemusely nabízet bankovní služby konopným společnostem, ale návrh zákona odrazuje banky a družstevní záložny od odepírání těchto služeb na základě „osobního přesvědčení nebo politických motivací“. Opatření také nařizuje Síť pro vymáhání finančních zločinů Ministerstva financí USA, aby do šesti měsíců upravila předchozí pokyny o bankovních službách s konopím a aby „úschovné instituce“ splnily nové předpisy agentury.

Cannabis Industry Insiders React

Brady Cobb, lobbista Capitol Hill a generální ředitel Sunburn Cannabis, řekl, že slyšení Senátního výboru pro finanční služby o legislativě příští týden „znamená další historický milník v boji reformního hnutí konopí za ukončení neúspěšné desetiletí trvající války proti rostlině konopí. “ Poznamenává, že schválení návrhu zákona o konopném bankovnictví Senátem bylo „nepolapitelné“, říká, že nadcházející slyšení signalizuje vůli vedení Senátu pokročit v nově revidované legislativě.

„Ustanovení oddílu 5 revidovaného zákona jsou dobrým znamením pro širší přístup konopného průmyslu k finančním službám v USA a zdá se, že ustanovení oddílu 10 odvrací obavy vznesené, když byl návrh zákona naposledy v centru pozornosti v červenci tohoto roku. “ píše Cobb v e-mailu. „Pokud výbor projde, také se zdá, že existuje dostatečná podpora obou stran, aby to prošlo na půdě Senátu. Jako někdo, kdo za tento návrh zákona téměř deset let loboval a upřednostňoval cestu postupné politiky, vítězí, nemohu zdůraznit, jak významný je tento okamžik pro hnutí a průmysl jako celek.

List konopí s texturou dolaru
Zákon o bankovnictví SAFER je naplánován na slyšení o přirážkách v americkém Senátu příští týden.GETTY

Podpora nového zákona o bankovnictví SAFER mezi zasvěcenci konopného průmyslu však není univerzální. Sundie Seefried, generální ředitelka společnosti Safe Harbor Financial se sídlem v Coloradu, která nabízí bankovní služby konopným podnikům, uvedla, že zákon o bankovním tajemství se návrhem zákona nemění a bude i nadále překážkou.

„Pokud se podstatně nezmění předpisy týkající se bankovního tajemství, faktem zůstává, že konopný průmysl je náročný na hotovost a zároveň pokračuje v boji proti aktivnímu, nezákonnému trhu fungujícímu na očích,“ řekl Seefried MJBizDaily.

Zákon SAFER Banking Act také spolusponzorují republikánský senátor Kevin Cramer ze Severní Dakoty a senátor Dan Sullivan z Aljašky, jakož i senátor za demokraty z New Jersey Cory Booker a senátor Bob Menendez. Shrnutí revidovaných právních předpisů podle jednotlivých oddílů je k dispozici online .

Autor: AJ Herrington

Dr. GrowMan
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Nejnovější z ekonomiky

Nejnovější galerie

Top Authors

Ze světa