Thethaiger.com: Thajský premiér Srettha shrnuje změny: Čekají nás přísné revize zákonů o konopí (Video)

Thethaiger.com: Thajský premiér Srettha shrnuje změny: Čekají nás přísné revize zákonů o konopí (Video)

Thajský premiér oznámil plány na revizi národního zákona o konopí a ukončení volného užívání konopí . Premiér Srettha Thavisin zdůraznil, že konopí by se mělo používat pouze pro lékařské účely.

Vzhledem k tomu, že Thajsko bylo první zemí v Asii, která v loňském roce odstranila konopí ze svého seznamu nelegálních narkotik, poskytl Bloomberg rozhovor s thajským premiérem Sretthou o budoucnosti regulace konopí v Thajsku. Rozhovor byl zveřejněn včera, 21. září, a odhalil, že thajský premiér plánuje do šesti měsíců revidovat zákon o konopí, aby skončilo bezplatné užívání konopí.

PM Srettha zdůraznil důležitost revize zákona o konopí a souvisejících zákonů, aby bylo zajištěno, že konopí bude používáno výhradně pro lékařské účely a nikoli pro rekreační účely . Vláda si klade za cíl udržovat přísnou kontrolu nad obchody s konopím, aby zabránila jakémukoli nezákonnému prodeji.

Politik narozený v Bangkoku prozradil, že politika týkající se konopí je jednou z dohod uzavřených 11 koaličními stranami. 61letý premiér řekl, že každá strana souhlasí s tím, že konopí je třeba kontrolovat, ale neuvedl konkrétní podrobnosti o nadcházejících právních revizích.

Bloomberg se také dotazoval thajského premiéra na návrat bývalého thajského premiéra Thaksina Shinawatra. Premiér Srettha vyjádřil přesvědčení, že Thaksinovo zapojení by mohlo zvýšit stabilitu vlády, protože je jedním z nejpopulárnějších thajských premiérů. Dodal, že může s Thaksinem konzultovat různá témata, jakmile znovu získá svobodu.

Premiér Srettha také odpovídal na otázky týkající se napětí mezi USA a Čínou. Řekl, že lituje konfliktu a obává se, že malé země jsou nuceny postavit se na jednu stranu. Řekl, že si nepřeje, aby z konfliktu měla prospěch nějaká strana.

Thajský premiér také vyjádřil naději, že Čína i Spojené státy najdou příležitosti k investicím v Thajsku, a zároveň uznal, že Země úsměvů stále zaostává za Vietnamem v několika oblastech.

Během nedávné kampaně před všeobecnými volbami se Pheu Thai Party spolu se Sretthou zasazovala proti volnému užívání konopí a snažila se konopí obnovit jako narkotikum. Tento postoj byl v rozporu s postojem jejich koaličního partnera, strany Bhumjaithai, která byla proti klasifikaci konopí jako narkotika .

V důsledku toho zůstává budoucnost konopí v Thajsku nejistá, i když je dnes v Thajsku podle ThaiRath téměř 6000 obchodů s konopím.

Premiér Srettha je v současné době v New Yorku, aby se zúčastnil 78. zasedání Valného shromáždění Organizace spojených národů (UNGA), které se koná od 18. září do 24. září.

Autor: Petch Petpailin

Dr. GrowMan
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Nejnovější z ekonomiky

Nejnovější galerie

Top Authors

Ze světa