Původ odrůdy „Blueberry“

Původ odrůdy „Blueberry“

Renomovaný kmen konopí Blueberry  – a z něj vytvořená „Blue rodina“ – byla vyvinuta v USA někdy během 70. let šlechtitelem DJ Shortem .

Tato genetika je směsí různých kmenů. Nejprve DJ Short ochutnal některé landrace Sativas  z Kolumbie, Mexika, Thajska a Panamy. Dvě velmi zvláštní rostliny vyčnívaly nad ostatními: Highland Thai – také známý jako Juicy Fruit pro svou sladkou a tropickou chuť – a Purple Thai z Oregonu – hybrid mezi Highland Oaxaca Gold a Chocolate Thai.

Na druhou stranu měl velmi speciálního afghánského samce z Kalifornie, který sice neměl skvělé rysy jeho sativ, ale byl perfektní na to, aby se s nimi křížil a dosáhl snadněji pěstovatelných rostlin než u čistokrevných odrůd, což umožnilo pěstiteli mít více řízení.

Po tvrdém šlechtění DJ Short konečně vyvinul své dva nejznámější kmeny: Flo a Blueberry . Flo je hybrid mezi Purple Thai a Afghani samec, zatímco Bueberry je kříženec mezi Flo a Highland Thai „Šťavnaté ovoce“. Tímto způsobem má Blueberry geny od dvou nejlepších sativ, které našel, a také geny od ceněného afghánského samce.

Od tohoto okamžiku DJ Short pokračoval ve svých šlechtitelských projektech a také sdílel svou genetiku s jinými seedbankami, čímž vytvořil rodinu Blue , složenou ze stovek kmenů konopí.

Charakteristika odrůdy Blueberry od DJ Shorta

Hlavní rysy této rodiny jsou: sladká, ovocná chuť , připomínající borůvky, ostružiny a zralé hrozny a velmi příjemná. Mnoho fenotypů vykazuje fialové a fialové odstíny během fáze květu, vyvíjející tvrdé a husté pupeny. Výnosy jsou nadprůměrné a účinek je silný, euforický a dlouhotrvající, přestože jde převážně o odrůdu Indica .

Během 90. let DJ Short cestoval do Evropy a spolupracoval s několika seedbankami. Kolem roku 1993 začal spolupracovat se společností Sagarmatha Seed Company a do roku 1995 dodával této semenné bance semena na prodej a šlechtitelské projekty. Sagarmatha seedbanka stále prodává semínka z řady Blue, jako Blueberry Bud nebo Flow. Vztah však moc nevydržel a DJ Short začal spolupracovat s další seedbankou, Dutch Passion.

Dutch Passion má i dnes ve svém katalogu kmeny z rodiny Blue, jako jsou vyhlášené Blueberry, Blue Moonshine, Original Flo nebo automatická verze Blueberry, AutoBlueberry. Mají také velmi zajímavý kmen zvaný Skywalker , hybrid mezi Mazar a Blueberry.

Existuje spousta seedbank nabízejících semena konopí s geny Blueberry, jako je Blue Fruit od Dinafem, Bluehell od Medical Seeds nebo Kannabia’s Original Berry. Blue Satellite #2.2 a Sweet Blue, oba od Spice of Life, mají také geny Blueberry, jako je tomu u Blue Cheese od Big Buddha Seeds, Dinafem’s Blue Widow, Missing from Eva Seeds, White Berry od Paradise Seeds , Blue Rhino od Positronics, vynikající Kalijah od Reggae Seeds a mnoho, mnoho dalších.

Členové rodiny Blue mají společný rys; jen málo fenotypů vykazuje nějaké  genetické vady , něco zděděného od thajských rodičů (listy svinuté dolů atd.). Upozorňujeme, že pokud některé z těchto rostlin uvidíte ve svém růstu, neodstraňujte je, odmění vás špičkovými konopnými pupeny !

Pokud hledáte ovocné a sladké chutě odlišné od sladkých Skunks , měli byste zkusit rodinu Blue. Nebudete zklamáni!

Dr. GrowMan
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Nejnovější z ekonomiky

Nejnovější galerie

Top Authors

Ze světa