Původ odrůdy „Diesel“

Původ odrůdy „Diesel“

Odrůdy Diesel se v posledních letech  staly vlastními zásluhami jednou z nejoblíbenějších  konopných genetik , vyhledávanou pěstiteli a uživateli jak pro svou intenzivní a zvláštní chuť, tak pro svůj silný účinek, způsobený především obsahem THC, který může přesáhnout 20 % ve většině exemplářů. Jak se ve světě konopí často stává, přesný původ této genetiky je nejistý , i když jedna z nejběžněji přijímaných teorií nám říká, že by přímo souvisela s Chemdogem  a později také s  marihuanou OG Kush .

Proto, abychom objasnili původ Diesel, potřebujeme vědět více o mýtickém kmeni Chemdog – často nazývaném Chemdawg – a jak se dostal na východní pobřeží Spojených států.

Grateful Dead and Chem cannabis

6. nebo 7. června 1991, během koncertu Grateful Dead  v amfiteátru Deer Creek v Noblesville, Indiana, se mladý chovatel jménem Chemdog setkal  na parkovišti s Joebrandem (alias Wonkanobe) a Pbudem , kteří mu prodali tašku za 500 $. z květináče zvaného Dog Bud (pěstovaný uvnitř poblíž hranic mezi Kalifornií a Oregonem). Chemdog, překvapený kvalitou pupenů, se jich zeptal na jejich číslo a oni se později dohodli, že mu pošlou ještě pár tašek na východní pobřeží. Podle samotného Chemdoga jeden z těchto sáčků obsahoval pouze sinsemillu, zatímco on našel 13 semenv druhé tašce, k překvapení Pbuda a Joebranda, kteří tato poupata kupovali déle než rok, aniž by kdy našli nějaké semeno. Samčí rodič těchto semen zůstává neznámý a byla zvažována i možnost samosprašování.

Téhož roku Chemdog vyklíčil 4 z těchto semen; jeden z nich byl samec , který byl vyřazen (Chemdog byl ještě velmi mladý, 17 let a nevšiml si potenciálu této rostliny), zatímco ostatní tři – což byly samice – byly označeny takto:

  • Chemdog (dnes známý jako ’91 Chemdog)
  • Chemdog „a“ (dnes nazývaný Chemdog’s Sister)
  • Chemdog „b“

O 10 let později, v roce 2001, se Chemdog a jeho přítelkyně pokusili vyklíčit další 3 semena , označená jako „c“, „d“ a „e“. „E“ nikdy nevyklíčilo, „c“ se ukázalo jako průměrné, zatímco „d“ se zachovalo dodnes, známé jako Chemdog D nebo Chem D .

V roce 2006 se Chemdog a Joebrand setkali znovu a Joebrand získal  4 z posledních 6 semen . Označil je od #1 do #4 a ponechal si číslo #4, které nazval „Reunion pheno“,  protože ho považoval za fenotyp nejvíce podobný původní genetice. Pokud tomu máme věřit, Chemdog by si ještě dnes nechal poslední 2 semínka.

Chemdog a jeho přátelé – většina z nich byli podzemní chovatelé – vyvinuli několik hybridů z  marihuany Chemdog . Obzvláště populární se staly tyto: –

  • Giesel (Chem D x Massachussetts Super Skunk)
  • Bubble Chem (Chemdog’s Sister x Sag’s Blueberry)
  • Chemhaze (Chem D x ’93 NL#5/Haze, také nazývaný Dawg Daze)
  • Super Snowdawg (Bubble Chem x Super Skunk/Oregon Sno)
  • Chemdog D x Pbud (různá stará škola v Coloradu)

OG Kush a Diesel konopí

V roce 1992 se JJ a Weasel setkali v Central Parku v New Yorku  a krátce nato Weasel získal Massachusetts Super Skunk a ’91 Chemdog od Chemdog, i když se mu toto jméno nelíbilo a změnil ho na  Diesel nebo New York City Diesel . Jen o pár let později, v roce 1995, přišel Original Diesel – také známý jako Underdawg, Diesel #1, Headband nebo Daywrecker Diesel – hybrid vyvinutý Weaselem z ’91 Chemdog a Massachusetts Super Skunk x Sensi Seeds Northern Lights  . přejít.

Brzy byl slavný Sour Diesel  – také nazývaný East Coast Sour Diesel, nebo jednoduše ECSD – vytvořen náhodou, když byla celá úroda ’91 Chemdog opylena DNL (Northern Lights x RFK Skunk/Hawaiian) nebo Massachusetts Super Skunk (JJ -NYC).

Zdá se, že neexistuje vůbec žádný vztah mezi řadami American Diesel a New York City Diesel ze Somy (tak populární v Evropě díky Mandarin Cut), ani ve vztahu k organoleptickým vlastnostem, ani k účinku, který je mírnější než americký Dieselová genetika .

Nemůžeme vyprávět tento příběh bez zmínky o kmeni OG Kush. Existuje několik teorií o jeho původu: pro některé lidi je to prostě sestra Sour Diesel . Pro ostatní je to samoopylení chemdoga z roku 1991 vybraného v oblasti Lake Tahoe v roce 1996. Konečně třetí a nejrozšířenější teorie (Kailua Kid ze Sierra Seed Company) říká, že by šlo o křížence Chemdog klon a  hybrid Lemon Thai x Old World Paki Kush  vyvinuté v severní Kalifornii; tato teorie by vysvětlovala „Kush“ ve jménu odrůdy, zatímco „OG“ by pravděpodobně znamenalo „Ocean Grown“ (pěstovaný poblíž oceánu).

Odtud byly vybírány, udržovány a sdíleny různé  klony oblíbeného OG Kush , jako například Tahoe  Cut (který komunitě představil Swerve v devadesátých letech), San Fernando Valley nebo SFV  cut (pocházející ze stejnojmenné oblasti ) nebo střih Raskal’s OG  (také z oblasti San Fernando) mezi mnoha dalšími.

Dnes najdeme velké množství hybridů vyvinutých z genetiky Diesel a OG Kush, což nám dává tušit kvalitu těchto kmenů, vyznačujících se velmi intenzivním mozkovým efektem  a nezaměnitelnou směsí nafty , zemitých, piniových  a citrónových tónů . .

JJ-NYC je jedním ze šlechtitelů, kteří vyvinuli odlišné odrůdy od původní genetiky. Provedl různé testy se semeny Hindu Kush a Afghani od  Sensi Seeds Bank , vyvinul zpětné křížení nazvané Double Dawg (Chemdog D x Afghani), které znovu zkřížil, čímž vytvořil  Tres Dawg . Tres Dawg byl použit pro vývoj mnoha hybridů vynikající kvality, jako je  Star Dawg (Chem 4 x Tres Dawg), White Dawg (The White x Tres Dawg) nebo  Original New York City Diesel (’91 Chemdog x Tres Dawg). Rez z Reservoir Seeds také použil tuto genetiku ve svých šlechtitelských projektech a nabízí mimořádné verze, jako je  Sour Diesel IBL, mateřská rostlina proslulého řezu Riri, vybraná ve Francii Riri v roce 2006.

Dr. GrowMan
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Nejnovější z ekonomiky

Nejnovější galerie

Top Authors

Ze světa