Původ odrůdy „Northern Lights“

Původ odrůdy „Northern Lights“

Odrůda konopí Northern Lights je pravděpodobně jednou z nejznámějších a nejoceňovanějších indic po celém světě. Vítěz nesčetných ocenění a první roky narozený jako čistý Afghánistán, zdá se, jako by do jeho genofondu někdy byla přidána nějaká genetika Thai Sativa, což pravděpodobně odpovídá za ovocnou chuť a intenzivní cerebrální opojení, pro které je tato odrůda známá Tímto způsobem, a přestože jde většinou o kmen Indica, se čas od času vyskytují fenotypy Sativa , vzácní jedinci s velkolepými rysy.

Podle většiny zdrojů se má za to, že byl vytvořen v 70. letech chovatelem známým jako „The Indian“ na ostrově poblíž Seattlu, WA, ačkoli jiní tvrdí, že kmen pochází z Kalifornie předtím, než jej Indián začal pěstovat . Příběh vypráví, že existovalo 11 rostlin Northern Lights (označených #1-#11), které byly nejlepšími #5 a #1, všechny skutečně afghánské rostliny se silnými znaky Indica: pryskyřičné, kompaktní, tmavě zelené a velmi stabilní.

Northern Lights original od Sensi seeds

Nějakým způsobem v roce 1985 dorazily 100% Indica Northern Lights do Evropy – Nizozemska – ze severozápadního Pacifiku – a skončily v rukou Nevilla Schoenmakera , majitele první holandské banky semen marihuany, známé jako The Seed Bank (později přejmenované na Sensi Seeds svým novým majitel). Říká se, že všechny rostliny dané Nevillovi byly samice, ale The Seed Bank měla brzy ve svém katalogu k dispozici semena Northern Lights, takže…jak Neville vytvořil své NL linie?

Nejpravděpodobnější teorie je, že Neville použil afghánské samce k hybridizaci a inbreedu různých samic Northern Lights, které dostal, a geny Thai Sativa byly později zavedeny do některých hybridů NL. Zdá se, že Northern Lights #1 je skutečným plemenem Afghani IBL, zatímco NL#2 je velmi účinný hybrid NL#1 x Hindu Kush (což je ve skutečnosti Dutch Passion’s Oasis). Předpokládá se, že NL#5 byla nejlepší rostlina ze svazku, takže je to pravděpodobně jediná NL samice z původních 11 rostlin, která byla udržována čistá. Postupem času byla použita k vývoji desítek vynikajících hybridů. Také byli vybráni dva samci z těchto různých hybridů, označených #1 a #2, které byly použity k vývoji několika kmenů z katalogu The Seed Bank.

Charakteristika odrůdy Northern Lights

Northern Lights je známý jako velmi pryskyřičný kmen s vysokými výnosy a velmi kompaktními pupeny. Rostliny jsou silné a keřovité , s mnoha bočními větvemi, které dokonale udrží váhu květů. Kvete rychle, obvykle je připravena asi za dva měsíce květu a je ideální pro výrobu hašiše nejvyšší kvality . Díky svým kompaktním pupenům může během fáze květu vyvinout plísně , zejména ve vlhkém klimatu.

Vůně a chuť jsou borovicové a zemité , s podtóny medu a zralého ovoce. Účinek je intenzivní, tělo uvolňující a vhodný na noc. Polární záře prokázala své léčivé vlastnosti v průběhu let a je ideální v boji proti poruchám spánku a příjmu potravy.

Odrůdy konopí se vyvinuly z Northern Lights

Několik chovatelů nabízí své konkrétní verze Northern Lights: původní NL#1 komercializuje Sensi Seeds , zatímco Northern Lights #2  lze nalézt v katalogu Dutch Passion pod názvem Oasis . NL#2 byl také použit k vývoji jednoho z prvních samokvetoucích kmenů, původního Lowrydera . Female Seeds, Pyramid Seeds, Genehtik a Royal Queen Seeds mají také NL hybridy, aniž bychom zapomněli na Dinafem’s Industrial Plant, Deimos od Buddha Seeds nebo Bella Ciao od Tiki Seeds .

Legendární kříženci pocházejí z genetiky NL, jako je proslulý NL#5/Haze , který dokonale kombinuje dva různé světy, Indica a Sativa, ve vynikajícím hybridu F1. Dalším kmenem vyvinutým z NL#5 je Shiva Skunk (NL#5 x Skunk#1), snadno pěstovatelný kmen, který svými výnosy a kvalitou potěší všechny začínající pěstitele.

NL #5 je také přítomen v kmenech s rozšířenou slávou na scéně konopí: Jack Herer , Super Silver Haze a Neville’s Haze . Jak můžete vidět, byl použit ve stovkách hybridů, včetně NL5/Afghan od seedbank Mr. Nice nebo Dutch Passion’s Ortega.

Ať už jste začínající pěstitel nebo milovník odrůd Indica , pokud hledáte snadno pěstovatelnou, raně kvetoucí odrůdu s vysokými výnosy, rozhodně byste měli Northern Lights vyzkoušet.

Vše nejlepší!

Dr. GrowMan
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Nejnovější z ekonomiky

Nejnovější galerie

Top Authors

Ze světa