Bangkokpost.com/Thajsko – Zakázat rekreační užívání konopí, říká úředník

Bangkokpost.com/Thajsko – Zakázat rekreační užívání konopí, říká úředník

Užívání konopí pro rekreační účely by mělo být zcela zakázáno, řekl ředitel Centra pro studium závislostí.

Dr. Rasmon Kalayasiri podpořil myšlenku ministra veřejného zdraví Cholnana Srikaewa pozměnit návrh zákona o konopí, který navrhl jeho předchůdce Anutin Charnvirakul. Návrh zákona byl zamítnut minulou Sněmovnou reprezentantů. Doktorka Rasmonová uvedla, že podporuje myšlenku doktora Cholnana, že konopí lze používat pouze pro lékařské a zdravotní účely. Návrh by zakázal jejich využití k rekreaci , vyloučil by návrh povolit pěstování 15 rostlin konopí na domácnost a vrátil by kvetoucí části konopí s vysokým obsahem THC na seznam narkotik.

Doktorka Rasmonová řekla, že zdravotnický personál nemá námitky proti užívání konopí pro léčebné účely, ale zjistili, že více lidí může být závislých na užíváním konopí pro rekreaci, zejména děti.

Studie provedené v letech 2019–2022 prokázaly, že užívání konopí mezi mládeží ve věku 18–19 let se zdesetinásobilo z 0,9 % na 9,7 %, ačkoliv rekreační užívání je zákonem zakázáno. To naznačuje, že stávající zákon je neúčinný, řekla.

Z tohoto důvodu by měl existovat zákon, který by konkrétně kontroloval užívání konopí a zcela zakázal jejich užívání k rekreaci . řekla doktorka Rasmon.

Dr. GrowMan
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Nejnovější z ekonomiky

Nejnovější galerie

Top Authors

Ze světa