Theguardian.com: Studie účinků konopí na mozek se snaží přilákat černé britské uživatele

Theguardian.com: Studie účinků konopí na mozek se snaží přilákat černé britské uživatele

Velké studii o účincích konopí na lidský mozek hrozí, že bude částečně zmařena, protože s účastí souhlasilo příliš málo černých uživatelů.

Bílí lidé se ve velkém počtu přihlásili a nabídli, že se zapojí do studie King’s College London za 2,5 milionu liber o tom, jak může droga přispívat k paranoie a psychóze u některých uživatelů, ale ne u jiných. Doufáme, že projekt připraví cestu pro širší léčebné využití a učiní nelegální rekreační využití bezpečnější.

Pokusy o nábor černochů a Asiatů, kteří kouří, vapují nebo jedí marihuanu, se však setkaly s podezřením, jak budou data o užívání nelegálních drog využívána, as nedůvěrou vůči establishmentu.

V klinickém výzkumu ve Spojeném království panují širší obavy ohledně zastoupení černochů a etnických menšin. Loňská studie o zkouškách vakcín a terapií Covid-19 zjistila, že navzdory neúměrnému dopadu této nemoci na etnické menšiny byly opakovaně nedostatečně zastoupeny.

Zkušební tým „Cannabis and Me“ strávil 18 měsíců snahou vybudovat 3000 silnou kohortu uživatelů konopí v oblasti Londýna, včetně zveřejňování příspěvků na instagramových účtech na skrytém trhu s konopím a reklamy na YouTube. Stále ale potřebují stovky dalších černochů z Afriky, Karibiku a Asie, kteří slovy jednoho náborového videa „momentálně frčí“ – slangově kouří marihuanu.

Dr. Marta Di Forti, mezinárodně uznávaná odbornice na konopí a psychózu, vede studii a uvedla, že by mohla připravit cestu pro screening, „který může lékařům ve Spojeném království a po celém světě zvýšit jistotu bezpečného předepisování konopí tam, kde je to vhodné“. .

Mohlo by to také umožnit lidem, kteří chtějí konopí nadále užívat rekreačně, ověřit si jeho potenciální dlouhodobý dopad na jejich duševní zdraví.

Ale William Gadsby-Smith, marketingový konzultant vedoucí náboru, řekl, že to bylo jedno z nejobtížnějších, jaké podnikl.

„Pokud nedůvěřujete policii kvůli letitým rasistickým a zkorumpovaným policejním praktikám, házíte celý establishment do jednoho pytle a může být snazší říct ne než ano,“ řekl.

Pokusy zainteresovat The Voice, přední britské černé noviny na pokrytí výzkumu, zatím selhaly, řekl Gadsby-Smith.

Tento týden Unjust, advokátní organizace se sídlem v Brixtonu, která se zabývá rasismem v právním systému, uvedla, že odmítá pomáhat při náboru. Jeho zakládající ředitelka Katrina Ffrench uvedla, že zaměření projektu na konopí a psychózu by podle ní mohlo vést k tomu, že „tvůrci politik budou ignorovat škody plynoucí ze zákazu a budou podporovat kriminalizaci černých mužů“. Řekla také, že projektový tým odešel příliš pozdě na to, aby oslovil Unjust, a měl ho zapojit v dřívější fázi.

„Připadá mi to velmi extrakční,“ řekla.

Čtyři z pěti lidí, kteří se na klinice Di Forti v jižním Londýně léčí s psychózou způsobenou konopím, jsou černoši a etnické menšiny.

Oficiální údaje naznačují, že užívání konopí může být vyšší u černochů než u bílých a asijských lidí. V roce 2014 uvedlo ve vládním průzkumu 14,3 % černochů, že v předchozích 12 měsících užili nelegální drogy jakéhokoli druhu, ve srovnání s 11,8 % bílých mužů. Ženy z obou etnických skupin měly menší pravděpodobnost, že užily drogy, ale rozdíl byl podobný.

Projekt je největší svého druhu, jaký byl kdy uskutečněn, s již přihlášenými 2200 uživateli marihuany. Spojením genetických dat se socioekonomickými informacemi a psychologickou analýzou akademici doufají, že odhalí souvislosti mezi biologickým složením uživatele, jeho sociálními okolnostmi, jako je historie traumat a základní paranoia související s členstvím v gangu, a účinkem, který na ně má konopí. Podívají se také na to, jak lidé drogu berou a jaký kmen užívají.

Pokud se však zúčastní příliš málo uživatelů konopí z etnických menšin, Di Forti řekl: „Skončíme se zjištěními, která reprezentují pouze bílou populaci a nebudou zobecnitelná na černé Brity, kteří proto nebudou moci těžit z žádných pokroků. naše studie vede k.”

Projekt se pokouší navázat na objev z roku 1988, že lidská těla produkují endokanabinoidy. Tyto neurotransmitery se přichytí na receptory v celém lidském těle a mimo jiné regulují náladu, emoce, vnímání bolesti a zánětu. Aktivní složky v konopí – THC, které produkuje psychoaktivní „high“, a CBD, které uvolňuje tělo – fungují na podobném mechanismu. Mohou se vázat na existující receptory a odblokovat podobné biochemické procesy, které zvládají bolest, zánět a emoční reakce.

Di Forti a její tým chtějí zjistit, co určuje různé reakce lidí na konopí: proč se někteří stávají paranoidní, zatímco jiní se cítí uvolněně a šťastně. Hypotézou je, že stejně jako sociální a další vnější faktory může DNA člověka určovat, co se stane, když je konopí metabolizováno a interaguje s existujícími kanabinoidními receptory.

Asi 2,5 milionu lidí ve věku 16 až 59 let užilo konopí v roce do června 2022, což z něj činí nejoblíbenější nelegální drogu ve Spojeném království, naznačují oficiální údaje . V roce 2018 se léčebné užívání konopí stalo ve Spojeném království legální na lékařský předpis, ale zůstává velmi omezené. Legalizace pro rekreační využití, jak se to stalo ve více než polovině států USA, nebo dekriminalizace, jako ve velkých částech Jižní Ameriky, Španělska, Portugalska a Nizozemska, se nezdá být bezprostřední. Proti tomu stojí labouristé . Konzervativní ministryně vnitra Suella Bravermanová chce z konopí udělat drogu třídy A srovnatelnou s heroinem. Lib Dems , Strana zelených a Skotská národní strana chtějí dekriminalizovat konopí pro osobní potřebu.

Dr. GrowMan
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Nejnovější z ekonomiky

Nejnovější galerie

Top Authors

Ze světa