Lethbridgenewsnow.com: Kanadské Cannabis společnosti začínají jásat, ..senátní výbor prosazuje reformy financování konopí

Lethbridgenewsnow.com: Kanadské Cannabis společnosti začínají jásat, ..senátní výbor prosazuje reformy financování konopí

WASHINGTON – Kanadské společnosti zabývající se konopím dnes jásají nad rozhodnutím senátního výboru prosadit uvolnění federálních omezení financování amerického průmyslu. 

Bankovní výbor Senátu hlasoval poměrem 14:9 pro odeslání zákona o bankovnictví SAFER k úplnému hlasování na půdě Senátu, i když stále není jasné, kdy k tomuto hlasování dojde.

Návrh zákona je jen nejnovější verzí dlouhodobého úsilí usnadnit společnostem zabývajícím se konopím, které působí legálně podle státních zákonů, přístup k federálně regulovaným finančním službám. 

Obhájci tvrdí, že návrh zákona by učinil průmysl, z něhož je velká část v USA nucena fungovat pouze v hotovosti, bezpečnější a méně náchylný k praní špinavých peněz, daňovým podvodům a ozbrojeným loupežím. 

Omar Khan, senior viceprezident pro korporátní a veřejné záležitosti maloobchodního prodejce High Tide Inc. se sídlem v Calgary, nazývá dnešní hlasování „milníkem“ pro reformu konopí v USA. 

Konopné společnosti v Kanadě, kde je marihuana legální od roku 2018, se úzkostlivě těší na reformy v USA, které by jim umožnily expandovat do států. 

Tato zpráva od The Canadian Press byla poprvé publikována 27. září 2023.

Canadian Press

Dr. GrowMan
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Nejnovější z ekonomiky

Nejnovější galerie

Top Authors

Ze světa