Nationthailand.com: Ministr zdravotnictví chce přísnější předpisy pro kontrolu užívání marihuany

Nationthailand.com: Ministr zdravotnictví chce přísnější předpisy pro kontrolu užívání marihuany

Ministr veřejného zdraví Cholnan Srikaew v úterý deklaroval svůj nesouhlas s užíváním marihuany pro rekreační účely a požadoval přísné předpisy pro kontrolu jejího užívání.

Užívání marihuany bylo dekriminalizováno předchozí vládou, ale premiér Srettha Thavisin řekl, že jeho administrativa zajistí, že užívání marihuany bude omezeno pro léčebné účely.

„Zákon [o konopí] by musel být přepsán,“ řekl Srettha minulý týden pro agenturu Bloomberg, když byl v New Yorku na zasedání OSN.

Cholnan v úterý novinářům řekl, že konzumace konopí pro jiné než lékařské účely vyžaduje přísné předpisy, aby se zabránilo poškození zdraví lidí. Řekl, že konopí obsahuje narkotika ve vyšších úrovních, než povoluje zákon, a představuje hrozbu pro zdraví lidí.

Řekl, že ministerstvo nezahrnulo do svých „13 politik rychlého zisku“ žádné kroky k řešení situace s konopím, protože realizace jakéhokoli kroku by vyžadovala dlouhou dobu a vyžadovala by pomoc dalších resortů, včetně ministerstva spravedlnosti.

Mezi 13 rychlých politik, jejichž cílem je dosáhnout konkrétních výsledků do 100 dnů, patří zakládání wellness komunit, podpora zdravotnických služeb a zlepšování zdravotního systému v příhraničních oblastech.

Cholnan dodal, že veškerá opatření přijatá v souvislosti s konopím musí být důkladná, protože by mohla vést spíše ke škodě než k užitku.

Na otázku o osudu mnoha obchodů s konopím, které se rozrostly po celém království, řekl, že musí být zavedeny zákony, které se s nimi vypořádají, a dodal: „Pracujeme na maximalizaci výhod pro všechny strany při zachování bezpečnosti zdraví [lidí]. “

Cholnan řekl, že si o této záležitosti brzy promluví s Anutinem Charnvirakulem , vůdcem strany Bhumjaithai přátelské ke konopí.

Dr. GrowMan
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Nejnovější z ekonomiky

Nejnovější galerie

Top Authors

Ze světa