Cbsnews.com: Nová legislativa má za cíl v Michiganu povolit léčebné konopí ve školách (Video)

Cbsnews.com: Nová legislativa má za cíl v Michiganu povolit léčebné konopí ve školách (Video)

LANSING, Michigan (CBS DETROIT) – Je to druhý pokus o Jaydenův zákon, balíček dvou účtů, který představili demokraté v Michiganském domě a který by studentům umožnil používat léčebné konopí ve škole. 

Sponzoři zákona říkají, že chtějí, aby všichni studenti mohli užívat léky, které potřebují, aniž by přerušili studijní dobu.

„To, co dělá, je umožnit dětským pacientům s marihuanou, aby měli své léky ve školách stejným způsobem, jako má kdokoli jiný své léky uložené,“ řekl státní poslanec Jimmie Wilson Jr., sponzor zákona. „Stejným způsobem, ať už to bylo v kanceláři sestry nebo v administrativní kanceláři, šli nahoru a dostali se ke svým lékům stejným způsobem jako kdokoli jiný, a vrátili by se do třídy.“

Jak to nyní funguje, student s přístupem k léčebnému konopí je odhlášen ze školy a odveden nejméně 1 000 stop od budovy, aby si vzal svou dávku. Poté je žák přihlášen zpět do školy.   

„Pro studenty, kteří užívají tento lék, je to nepříjemnost. Většina studentů, kteří mají autismus nebo chronickou bolest nebo epilepsii, si musí udělat čas mimo školní den, zameškat vyučovací hodiny a odejít z kampusu, aby si vzali léky, a pak se vrátit “ řekl Dylan Wegela, sponzor účtu. „To by jejich den jednoduše učinilo mnohem soudržnějším.“

Dr. GrowMan
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Nejnovější z ekonomiky

Nejnovější galerie

Top Authors

Ze světa