Nbcnewyork.com: Senátorka Hochul oznamuje v NY plán rozšíření trhu s konopím a řešení nelegálního prodeje marihuany (Video)

Nbcnewyork.com: Senátorka Hochul oznamuje v NY plán rozšíření trhu s konopím a řešení nelegálního prodeje marihuany (Video)

New York rozšíří svůj legální trh s konopím o stovky obchodů a zároveň ujišťuje veřejnost, že tvrdě potírá po celém státě New York nelegální prodej marihuany – zabavuje nelegální produkty v hodnotě 42 milionů dolarů.

Guvernérka Kathy Hochul oznámila, že jsou zpřístupněny stovky licencí pro jednotlivce a firmy, které mají zájem o legální pěstování a prodej konopí.  Přihlášky budou k dispozici  po dobu dvou měsíců a to od středy.

Hochul také uvedl, že výsledky agresivního vymáhání nezákonného prodeje konopí v celém státě vedly k tomu, že po 246 kontrolách bylo zabaveno více než 8 500 liber marihuany v pouliční hodnotě více než 42 milionů dolarů.

Navíc ve snaze zabránit obchodům v nelegálním prodeji marihuany stát spojuje síly s místními samosprávami, aby proti těmto podnikům získal příkazy k pozastavení činnosti. New York také spojuje síly s několika agenturami v iniciativě, která se zaměří na provozovatele podniků nelegálně prodávající marihuanu za porušení pracovních povinností, což povede ke zvýšení pokut a sankcí, kterým mohou tyto podniky čelit. V současné době začínají pokuty za nelegální prodej konopí na 10 000 USD za den a mohou dosáhnout až 20 000 USD za den.

Hochul také oznámila výsledky soustředěného vymáhání práva v manhattanské West Side a v centru Brooklynu, dvou oblastech New Yorku se zjevně vysokým počtem nelegálních obchodů s konopím. Během pouhých dvou dnů vedly snahy o vymáhání k zabavení téměř 150 liber produktu v hodnotě téměř 600 000 USD.   

„Víme, že existuje prostor pro zlepšování, protože New York pracuje na spuštění zbrusu nového konopného průmyslu a potírání nelegálních provozovatelů, a jsem odhodlána spolupracovat se všemi zúčastněnými stranami, aby byla práce provedena správně,“ uvedl Hochul v prohlášení. 

„Moje administrativa se laserově zaměřuje na zavírání nelegálních obchodů, ochranu zdraví a bezpečnosti dětí a pomáhá malým podnikům prosperovat. Budeme pokračovat v práci na vybudování nejspravedlivějšího odvětví konopí pro dospělé v zemi, které investuje do komunit a práv.“ křivdy minulosti.“ 

Dr. GrowMan
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Nejnovější z ekonomiky

Nejnovější galerie

Top Authors

Ze světa