Santafenewmexican.com: Snížit a odstranit v Novém Mexiku nelegální trh s konopím

Santafenewmexican.com: Snížit a odstranit v Novém Mexiku nelegální trh s konopím

Několik zdrojů médií diskutovalo o tom, „jak“ a „proč“ trh s konopím v Novém Mexiku selhal. Scvrkává se na: „Černý trh žije a dobře se mu daří“.

Hlavní otázky by nyní měly znít: Proč by někdo se zdravým rozumem nakupoval nezákonně nebo nezákonně pěstoval? Zvlášť, když se licence udělují tak volně, bez kontrol a dohledu. Realisticky je těžší cestovat dovnitř a ven z Balloon Fiesta, než vstoupit na trh s konopím v Novém Mexiku.

Když zákonodárce schválil zákon o regulaci konopí, zdůraznil důležitost „zajištění regulovaného prostředí pro komerční činnost s konopím, které nebude ukládat nepřiměřené překážky, které by udržovaly, spíše než omezovaly a eliminovaly nezákonný trh s konopím“. NMSA 1978, oddíl 26-2C-3(G) (2021).

Výsledkem byl úplný opak. Z nadměrného zdanění, nadměrné regulace, nedostatečného vymáhání a jednoduše z vysokého obratu v divizi pro kontrolu konopí – pobídky jsou příliš velké na to, aby zůstali mimo regulovaný trh a místo toho prosperovali na nezákonném trhu.

Do budoucna Divize kontroly konopí nadále vštěpuje myšlení „poražení“ stávajících licencovaných provozovatelů, aby se podrobili. Archaické počty rostlin, pravidla balení, označování rostlin, reklamy s rozvláčnými prohlášeními o odpovědnosti, omezení umístění reklam, nové požadavky na vzdělání… seznam byrokracie by mohl pokračovat dál a dál. A pak pravidelně vystupovat jako příklad úspěchu, chytit jednu svobodnou mámu a držitele licence s hrstkou kalifornských poživatin nebo kazet a prohlásit vítězství, je šílená hloupost.

Joseph Ramirez, domácí pěstitel

Po celou dobu existují v Novém Mexiku nelicencovaní pěstitelé s více než 250 000 rostlinami, což je více než kterýkoli licencovaný pěstitel dnes ve státě. Ano, špatní herci v licencované aréně jsou špatná věc. Mnohem větším problémem jsou ale nelegální provozovatelé. Jejich ekonomický dopad je větší než na celý regulovaný trh a rozhodně dává zjevnější neústupnost několika špatných jablek zdůrazňovaných ve večerních zprávách.

Rozsah dopadu těchto nezákonných provozovatelů je mnohem větší s rozsahem jejich operací. Mají obrovské konkurenční výhody, které je téměř nemožné překonat, když se snažíme soutěžit spravedlivě a v rámci současného rámce.

Zákaznice Lynn Honyestewa, nakupuje na Seven Point Farms Cannabis

Po 18 měsících rekreačního prodeje je verdikt jasný. Regulační prostředí pro komerční činnost s konopím nadále ukládá překážky, které nezákonný trh s konopím udržují, spíše než omezují a eliminují.

Soudě podle čísel pro rekreační prodeje, rekreační nákupčí aktivně podporují nezákonný trh. Údaje o prodejích, které uvedla Divize kontroly konopí, mohou znít působivě, ale pokud si to spočítáte – dospělá populace plus hranice Texasu vynásobené spolehlivými údaji o spotřebě – zjistíte, že příjmy by měly být mnohem větší. Nelegální trh bohužel odčerpává velkou část prodejů z legálního trhu.

Stát by se měl přestat zaměřovat na barvu a velikost písma na obalech a dělat věci, které budou mít na nelegálním trhu skokové zisky: žádná spotřební daň z konopí, žádné hrubé daně z příjmů, žádné počítání rostlin, žádné nadměrné poplatky, žádné zatěžující předpisy , atd.

Měli jsme program léčebného konopí, který byl zatížen nadměrnou regulací a špatným řízením ze strany ministerstva zdravotnictví. Díky různým soudním rozhodnutím jsme naštěstí dokázali překonat neúspěšný a drakonický dohled. Neopakujme přešlapy z minulosti se současným zacházením s komerční aktivitou konopí v Novém Mexiku.

Shakespeare řekl: „Co je minulost, je prolog.“ Ale to je vše – prolog k celému příběhu. Zákonodárci a regulátoři nemohou dovolit, aby minulé chyby v lékařském konopí napsaly celou knihu o konopí v Novém Mexiku. Jednoduše řečeno, udělejme to, co zákonodárce přijal do zákona: omezte a odstraňte nelegální trh s konopím.

Duke Rodriguez je generálním ředitelem společnosti Ultra Health. Bývalý tajemník kabinetu Human Services Department a bývalý COO společnosti Lovelace Health Systems žije a pracuje v Novém Mexiku více než 50 let.

Autor: Rodrigueze

Dr. GrowMan
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Nejnovější z ekonomiky

Nejnovější galerie

Top Authors

Ze světa