Cannabishealthnews.co.uk: Uprostřed konfliktu v Gaze Izraelští zdravotničtí představitelé prodlouží licence na léčebné konopí

Cannabishealthnews.co.uk: Uprostřed konfliktu v Gaze Izraelští zdravotničtí představitelé prodlouží licence na léčebné konopí

Izraelské ministerstvo zdravotnictví podniklo kroky, aby zajistilo pacientům s konopím přístup k léčbě i po vypuknutí konfliktu v regionu.

Po událostech v Gaze z minulého týdne potvrdilo izraelské ministerstvo zdravotnictví prodloužení lékařských licencí na lékařské konopí pro pacienty kvůli obavám z dodávek léků.

V sobotu 7. října zahájila palestinská militantní skupina Hamas rozsáhlou ofenzívu proti Izraeli z pásma Gazy.

V návaznosti na tyto zprávy místní média, Israeli Cannabis Magazine,  uvedla , že mnoho pacientů s konopím se obávalo, že během konfliktu dojde léky, a někteří se obrátili na online fóra, aby vyjádřili svou nejistotu. 

V Izraeli jsou předpisy na konopí vydávány jednou za dva měsíce v omezeném množství, ale vzhledem k tomu, že někteří pacienti konzumují více než obvykle kvůli „stresu“ situace, obávali se, že dojdou dříve, než bude možné je obnovit. 

Jeden pacient údajně napsal: „Od začátku událostí kvůli stresu kouřím hodně, mnohem víc než obvykle, sedím doma a kouřím a měsíční zásoby se blíží ke konci. Můj další recept bude otevřen až za dva týdny, nevím, co budu dělat příští týden.“

Zatímco další dodal: „Myslím, že existují stovky pacientů, jejichž léky se v současné době blíží ke konci kvůli situaci, spotřeba je dvojnásobná, ne-li trojnásobná.“

Předpokládá se, že přibližně 125 000 pacientů v Izraeli vlastní licence na léčebné konopí, mnozí z nich trpí vysilujícími stavy, jako je rakovina, Crohnova choroba, roztroušená skleróza, Parkinsonova choroba, demence, epilepsie, autismus a posttraumatická stresová porucha (PTSD). V současné době jsou pacienti povinni získat vládní licenci, aby mohli legálně získat přístup ke konopí z lékáren po celé zemi. 

Ministerstvo zdravotnictví nyní potvrdilo, že každému pacientovi, kterému licence vypršela nebo má vypršet během příštího měsíce a který nestihl požádat o prodloužení, bude prodloužena o tři měsíce. 

Oznámení přišlo po dotazu izraelského časopisu Cannabis Magazine, kdy byla vydána předchozí směrnice týkající se přístupu k lékům na předpis během konfliktu, která podle všeho přehlížela léčebné konopí.

Směrnice , která byla zveřejněna , jakmile se úředníci dozvěděli o bezpečnostní hrozbě v sobotu 7. října, umožňovala pacientům bez platného předpisu přístup k lékům, ale nezmiňovala pacienty s konopím.

Rozšířená licence spolu se třemi měsíčními recepty bude údajně zaslána pacientovi e-mailem. 

Podobný proces prý platí i pro podniky, které jsou držiteli konopných licencí.

Izraelský časopis Cannabis Magazine uvádí, že se očekává, že většina soukromých lékáren, stejně jako místní pobočky Super Pharm a Be Pharm, bude otevřena jako obvykle, s výjimkou bojových zón v souladu s pokyny Velitelství domácí fronty. 

Autor: Sarah Sinclairová

Dr. GrowMan
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Nejnovější z ekonomiky

Nejnovější galerie

Top Authors

Ze světa