Cbsnews.com: Poptávka po vzdělávacích kurzech o konopí v Minnesotě po legalizaci roste (Video)

Cbsnews.com: Poptávka po vzdělávacích kurzech o konopí v Minnesotě po legalizaci roste (Video)

MINNEAPOLIS – Uvnitř coworkingového prostoru v Minneapolis v pondělí večer si dvě desítky lidí dělaly pozorné poznámky a sledovaly prezentaci jako instruktor učil základy: Kolik rostlin konopí smí pěstovat a co k tomu budou potřebovat.

Třída byla domácím „boot campem“ vzdělávajícím lidi o novém zákoně legalizujícím marihuanu letos v létě. A poptávka po dalších kurzech, jako je tento, roste, protože obyvatelé Minnesoty, kteří touží po využití nového legálního odvětví, se chtějí dozvědět více, řekl Tanner Berris, prezident Minnesota Cannabis College.

„V podstatě každou hodinu během dne nám lidé volají a ptají se: „Hele, chci se stát součástí tohoto odvětví. Chci začít podnikat. Hledám práci nebo jen tak nějak Chcete se dozvědět více o pěstování doma.“ Takže jsme byli opravdu vycvičeni, abychom byli schopni tuto poptávku uspokojit,“ řekl Berris.

Vysoká škola není akreditovaný program – je to nezisková organizace, která začala před několika lety, když se ve státě poprvé objevily konopné produkty. Ale Berris řekl, že se to podařilo rozšířit díky legalizaci marihuany.

Cílem skupiny je podporovat podnikatele, kteří se chtějí stát součástí odvětví, a vybavit je školením, které potřebují. Brzy budou kurzy o obchodním managementu, pěstování konopí a „budtending“ pro lidi, kteří chtějí prodávat trávu v maloobchodních prodejnách. 

Nebudou existovat ambulance – s výjimkou  některých kmenových národů  – minimálně do začátku roku 2025, kdy se rozběhne nový státní úřad pověřený dohledem. Mezitím však mohou obyvatelé Minnesota pěstovat ve svém domě od 1. srpna až osm rostlin, což přimělo Minnesota Cannabis College nabídnout kurz o tom, jak to udělat, ačkoli jejich hlavní zaměření je na podnikání s konopím.

„Myslím, že mým největším překvapením byl počet lidí, kteří se skutečně chtějí líbit, udělat ten kladný krok a začít podnikat,“ vysvětlil. „Oslovili jsme lidi, kteří, ano, jsou nadšenci do konopí, ale také lidé, kteří sami konopí neužívají, kteří byli dříve obchodními podnikateli a považují to za novou příležitost a hledají další informace o tom, jak stát se součástí tohoto odvětví.“

Berris řekl WCCO, že jeho skupina si většinu svých lekcí, které doposud nabídla, zcela zarezervovala. Některé jsou zdarma, ale za jiné se platí poplatek.

Nejoblíbenější je Cannabis Agriculture and Horticulture, které se zaměřuje na studium samotné rostliny.

Minnesota je 23. státem, který legalizoval konopí pro rekreační použití mezi dospělými. Léta má lékařský program.

Dr. GrowMan
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Nejnovější z ekonomiky

Nejnovější galerie

Top Authors

Ze světa