Cannabiz.com.au: Nový průzkum naznačuje rostoucí užívání Cannabis mezi ženami středního věku

Cannabiz.com.au: Nový průzkum naznačuje rostoucí užívání Cannabis mezi ženami středního věku

Nová americká studie s údaji od 5 000 žen ve středním věku zjistila, že více než 40 % uvedlo, že někdy užívalo konopí pro rekreační nebo terapeutické účely.

Nejčastějšími důvody pro použití byla léčba chronické bolesti (28 %), úzkosti (24 %), problémů se spánkem (22 %) a stresu (22 %). 

Ženy, které uvedly, že užívaly konopí speciálně pro symptomy menopauzy (6 %), tak učinily především proto, aby se zaměřily na náladu související s menopauzou a potíže se spánkem.

Více než 10 % účastníků studie užilo konopí v posledních 30 dnech, nejčastěji kouřilo (56 %), požívalo jedlé produkty (52 %) nebo je užívalo ve více než jedné formě (39 %). 

Mezi těmi, kteří užívali v posledních 30 dnech, 31 % uvedlo, že kouří každý den nebo téměř denně, zatímco 19 % uvedlo každodenní nebo téměř denní užívání jedlých produktů.

Výsledky budou tento týden prezentovány na výročním setkání The Menopause Society ve Philadelphii v roce 2023.

Vedoucí autorka a výzkumnice v oblasti zdravotnických služeb na Kalifornské univerzitě, Dr. Carolyn Gibson, řekla: „Víme, že produkty z konopí jsou prodávány ženám za účelem zvládnutí symptomů menopauzy, a tato zjištění naznačují, že ženy ve středním věku se obracejí na konopí kvůli symptomům menopauzy a dalším běžným problémům. přechod menopauzy. 

„Ale stále nevíme, zda užívání skutečně pomáhá při těchto příznacích, nebo zda může přispívat k dalším problémům.“

Lékařský ředitel The Menopause Society Dr. Stephanie Faubion dodal: „Tato zjištění zdůrazňují potřebu rozpoznat a diskutovat o užívání konopí ve zdravotnictví. K vyhodnocení potenciálních škod a/nebo přínosů užívání je zapotřebí další výzkum.“

Autor: MARTINA LANE

Dr. GrowMan
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Nejnovější z ekonomiky

Nejnovější galerie

Top Authors

Ze světa