Fieldsofgreenforall.org.za: JAR – Dagga Patch Kids

Fieldsofgreenforall.org.za: JAR – Dagga Patch Kids

Takže jsme tu znovu a čekáme na čtvrté a pravděpodobně poslední kolo veřejných připomínek Portfolio Committee k návrhu Cannabis pro soukromé účely. Příspěvky k připomínkování byly uzavřeny v pátek 13. října.

Symbolika se neztrácí. Pátek 13. je výstižnou metaforou pro zákon, který pronásledují problematické klauzule i mysli. Právě z těchto potíží vidíme vycházející nový měsíc, doufejme, že slibuje dobrou úrodu za naši mnohaletou dřinu při odhalování ústavně zdravého zákona o konopí.

PÁTEK 13

Podobně jako nešťastní táborníci v béčkovém hororu, účastníci konopí, kteří doufali, že budou komentovat, zůstali zmatení, protože nedostali žádné informace o správné verzi zákona, ke které by se měli vyjádřit. Zatímco Parlamentní monitorovací skupina vždy udržovala veřejnost v aktuálním stavu, rozesílaný návrh zákona k podání se velmi podobal úplně první verzi návrhu zákona, k níž byly vyzvány veřejné připomínky . Několik účastníků z různých zastupujících organizací občanské společnosti, jako je Fields of Green for ALL, muselo kontaktovat přímo pana V Ramaana, aby získalo správnou kopii. Nakonec rozeslal správnou verzi několik málo dní předtím, než měly strany, které se dotázaly, zaslat podání. To vedlo k tomu, že některé připravované návrhy pro obě verze návrhu zákona kolovaly v době, kdy byly předloženy.

Tato konkrétní verze návrhu zákona unikla ve své neúplné podobě před několika týdny. Obsahuje pouze 15 stran a nepodobá se dřívějším verzím návrhu zákona, které obvykle zobrazují pozměněné části jinou barvou textu. Oficiální verze, nazvaná jako pracovní dokument , konečně obdržená od Ramaana obsahuje 19 stran slibů, poněkud poznamenaných nejasnostmi a popřením důkazů.

Úředník odpovědný za původní 15stránkový únik je náchylný rozporovat své osobní zájmy se zájmy jejich strany. To ve spojení s tím, jak se objevil pracovní dokument, vyvolalo v tomto kole veřejných komentářů mnoho skeptických ohledně jeho platnosti. Minulý týden byl Ramaano dotazován, ke kterému Billovi je třeba se vyjádřit. V neděli 15. října se na webových stránkách PMG náhle objevil správný pracovní dokument – ​​dva dny po podání. Kupodivu byla správná verze aktualizována pouze na stránce Výzva k předkládání návrhů , nikoli tam, kde by bylo možné sledovat účet . To komplikuje nalezení správného dokumentu určeného pro podání, a to z do očí bijících důvodů.

Fronta maniakálního smíchu. 

Parlamentní monitorovací skupina, jak již název napovídá, má za úkol komunikovat s jihoafrickými občany o dění v našem parlamentu. PMG to dělá proto, že komunikace s veřejností ze strany Parlamentu obvykle chybí. Zpožděné nahrání správného návrhu zákona ukazuje, že obě strany jsou vinny tím, že zanedbávají naše demokratické právo na svobodnou a spravedlivou účast na vytváření politiky, která se nás jako občanů přímo dotýká.

DĚTI DAGGA

Velká část obyvatel konopí v Jihoafrické republice bude děsivě ovlivněna body týkajícími se dětí a konopí. Návrh zákona nepočítá s rodinami, kde jsou děti přímo integrovány do pěstování, sklizně, ošetřování a skladování konopí.

Jednoduše řečeno, děti nemohou být izolovány od konopí, ani nemůžeme očekávat, že rodiče, opatrovníci a/nebo pečovatelé dětí budou skrývat používání své oblíbené rostliny, zvláště když neexistují žádná podobná omezení uložená pro skladování a používání tabáku ( Tabák Products Control Act 1993 ) nebo alkohol ( Liquor Act 2003 ) v prostorách, kde jsou přítomny děti. Oba tyto zákony však správně omezují konzumaci dětí. To bylo poněkud převzato do návrhu zákona, pokud jde o tradiční, kulturní a náboženské využití, i když s represivním rozporem v doporučených trestech za to.

Návrh zákona prohlašuje, že nejlepší zájem dítěte je na prvním místě, ale neuznává, že pokuty ve výši 2 000 ZAR za směšné přestupky jejich rodičů, opatrovníků a/nebo pečovatelů mohou vážně ovlivnit přístup k základním životním potřebám, jako je jídlo pro toto dítě.

Uvěznění rodičů, opatrovníků a/nebo pečovatelů na 12 měsíců , kde nelze platit pokuty, slouží pouze k tomu, aby se staly oběťmi dětí, o jejichž péči jsou obviněni.

Víme, že účastníci konopí ve venkovských, příměstských a městských prostředích nemusí izolovat své děti od svých vztahů s rostlinou. Generace interagovaly s konopím různými způsoby z mnoha důvodů, aniž by došlo k pociťované škodě vyhlášené v návrhu zákona. Mnozí přenášejí své dovednosti na své potomky a svěřence; stejně chápou užitek, který jim závod může nabídnout, když jsou používány zodpovědně.

ŠPATNÉ ZKRESLENÍ

Do zákona o národním silničním provozu z roku 1996 byly ovlivněny různé dodatky k regulaci (a očerňování) konopí. Namísto psaní zcela nových paragrafů do tohoto zákona zákon o silničním provozu chtě nechtě dovybavuje THC a konopí. Pro tyto změny nejsou poskytnuty žádné důkazy. Je znepokojivé, že zákon o provozu na pozemních komunikacích také obsahuje sankce za intoxikaci alkoholem a konopím, ale testy lze legálně provádět pouze na jednu látku najednou.

I když má smysl brát v úvahu bezpečnost silničního provozu při vytváření politiky týkající se konopí, MUSÍ to být spojeno se spolehlivými důkazy a vhodnými opatřeními.

FRANKENSTEINOVA PŘÍŠERKA

Návrh zákona na sebe vzal mnoho podob; bity byly přidány a redigovány a bylo dosaženo pokroku. Nicméně, stejně jako Frankensteinovo monstrum, konopná komunita našeho rozmanitého národa zůstává obávaná a stigmatizovaná. Frankenstein, a ne stvoření, které vytvořil, byl netvorem v této klasice. Jako lidé, kteří mají své vlastní jedinečné vztahy s Rostlinou, jsme také byli vyrobeni v monstra skutečným monstrem: ZÁKAZEM .

Jenomže, máme toho dost. NEJSME monstra, která máme být zavřená v klecích – fyzických ani jiných.

BUDEME mít naši kognitivní svobodu!

Autor: Leela Baer

Dr. GrowMan
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Nejnovější z ekonomiky

Nejnovější galerie

Top Authors

Ze světa