Nasdaq.com: Je Elon Musk tím vyvoleným, který právě teď může pomoci konopnému průmyslu?

Nasdaq.com: Je Elon Musk tím vyvoleným, který právě teď může pomoci konopnému průmyslu?

Začátkem tohoto roku panovalo nadšení, že by federální vláda mohla přesunout marihuanu z látky ze seznamu I na seznam III. Byl by to velký krok směrem k dekriminalizaci, která by mohla tomuto odvětví pomoci otevřít dveře. Ale stejně jako u všeho, co souvisí s vládou, to může nějakou dobu trvat. Zkušení investoři do konopí už vědí, že nemají vkládat naděje do reformy.

Ale existuje jeden způsob, jak může průmysl získat podporu, i když reforma neproběhne. A to prostřednictvím Elona Muska. Miliardář má k dispozici značné prostředky, včetně populární platformy sociálních médií v X, dříve známé jako Twitter. A jeho plány na rozvoj X v něco mnohem většího by měly mít investory do konopí optimistické ohledně budoucnosti.

Konopný průmysl potřebuje pomoc

Velkým problémem pro konopný průmysl dnes je, že čelí mnoha protivětrům. Je obtížné produkty prodávat a propagovat. Kvůli federálnímu zákazu hrnce také nelze přepravovat přes státní hranice. To znamená, že společnost musí efektivně pěstovat produkty v každém státě, ve kterém chce prodávat, což v žádném případě není efektivní.

Navíc mnoho konopných společností má potíže s otevřením a vedením bankovních účtů. Velké banky se obávají dopadů ze strany federální vlády a vyhýbají se obchodu s marihuanovým průmyslem. Výsledkem je, že mnoho konopných podniků drží ve svých prostorách nadměrné množství hotovosti, což z nich dělá zranitelné cíle pro zločince.

Proč by mohl být Elon Musk tím, kdo zachrání situaci

Musk má jak bohatství, tak moc, která může být nezbytná k drastickému zlepšení podmínek pro konopný průmysl. Jeho platforma sociálních médií X nezakazuje reklamy na konopí tak, jak to činí Meta platformy Facebooku . Poskytuje společnostem a spotřebitelům způsob, jak volně diskutovat o konopí, což z něj může udělat cennou platformu pro průmysl.

To je něco, na co by investoři měli dávat pozor, protože platforma sociálních médií je jen začátek. Zdá se, že Muskovým cílem pro X je přeměnit jej na „aplikaci pro všechno“, jakou je WeChat v Číně. Zpracování finančních transakcí je klíčovou součástí této strategie a zdá se nevyhnutelné, že někdy v budoucnu X tuto schopnost nabídne. To znamená, že to může jednoho dne poskytnout výrobcům hrnců způsob, jak převádět a držet peníze online, i když regulátoři nepřijali legislativu pro velké banky, která by to mohla snadno udělat.

Mnoho zásob by mohlo mít prospěch

Musk, který povolí reklamy na své platformě sociálních médií a možná usnadní finanční transakce, by mohl podpořit americké společnosti zabývající se konopím, včetně Trulieve Cannabis a Curaleaf Holdings . Pomohlo by to zlepšit jejich provoz potenciálním posílením růstu tržeb a zároveň snížením jejich nákladů (např. méně peněz vynaložených na zabezpečení hotovosti). To zase může zlepšit jejich volný peněžní tok, který byl často záporný.

Napsal David Jagielski

Dr. GrowMan
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Nejnovější z ekonomiky

Nejnovější galerie

Top Authors

Ze světa