Proč má ministerstvo zdravotnictví Irska obavy z míry užívání konopí?

Proč má ministerstvo zdravotnictví Irska obavy z míry užívání konopí?

Irsko je zemí se zákazem konopí. Nejen, že je v Irsku zakázáno konopí pro dospělé, ale i léčebné konopí je v Irsku zakázáno i technicky. V Irsku existuje program, ve kterém je omezenému počtu pacientů s léčebným konopím povoleno cestovat do Nizozemska za léčebným konopím.

K červenci 2020 bylo do programu schváleno pouze 30 pacientů . Vzhledem k tomu, že Irsko má více než 5 milionů obyvatel, nízký počet pacientů mluví sám za sebe.

Osobní držení konopí v Irsku je porušením zákonů o zneužívání drog (1977–2016) a za první a druhý trestný čin je potrestáno pokutou až 1 000 EUR. Pokuta může být zvýšena na 1 270 EUR za první přestupek a 2 540 EUR za druhý přestupek, pokud je množství konopí považováno za „nadměrné“.

Trest za třetí trestný čin držení věci je jeden až tři roky vězení podle případu. Stojí za zmínku, že zákon o trestním soudnictví (komunitní služba) z roku 2011 nařizuje, aby soudy považovaly obecně prospěšné práce místo trestu odnětí svobody, je-li to možné.

Netřeba dodávat, že irská politika týkající se konopí je hrozná a zoufale potřebuje zlepšení. Žádný pacient by neměl čelit pokutám, nařízeným veřejně prospěšným pracím a/nebo uvěznění za držení svého léku.

A přesto, v této souvislosti, obavy irského hlavního lékaře se netýkají strádání pacientů, ale spíše toho, že lidé konzumují konopí. Podle úryvků z deníku :

UŽÍVÁNÍ konopí v Irsku vzbuzuje „velké obavy“, vyjádřil se hlavní tajemník ministerstva zdraví Občanskému shromáždění o užívání drog.

„Konopí může způsobit závislost,“ řekla. „Podle nejnovějších údajů máme 45 000 lidí s poruchami užívání konopí.“

Osoby mladší 18 let tvoří 80 % nových prezentací služeb pro léčbu závislosti na konopí.

Úryvky z článku potřebují kontext. Pro začátek, co představuje „poruchu související s užíváním konopí“, často určují soudy, orgány činné v trestním řízení a subjekty, které profitují z donucení lidí k léčbě. Je zřejmé, že v těchto případech jde o zaujatost.

Pokud jde o „mladší 18 let“, mnoho mladých lidí, kteří jsou přistiženi s konopím, ať už orgány činnými v trestním řízení, nebo jejich rodiče, je v rámci trestu nuceno do rehabilitačních programů. Statistiky to odrážejí a neodrážejí „závislost dospívajících“ jako takovou.

Irsko nemá problém s užíváním konopí. Spíše má problém se zákazem konopí a tento problém je obzvláště hrozný pro trpící pacienty.

Dr. GrowMan
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Nejnovější z ekonomiky

Nejnovější galerie

Top Authors

Ze světa