Stratcann.com: U příležitosti pátého výročí legalizace Cannabis Council of Canada vyzývá k regulačním změnám

Stratcann.com: U příležitosti pátého výročí legalizace Cannabis Council of Canada vyzývá k regulačním změnám

Cannabis Council of Canada (C3) svolává konopnou komunitu do Ottawy, aby si v Kanadě připomněla páté výročí legalizace konop , a apeluje na kanadskou vládu, aby splnila slib legalizace tím, že bude reagovat na množící se důkazy o výzvách, kterým rodící se lidé a průmysl čelí.

Nedávný průzkum C3 mezi licencovanými producenty (LP) od pobřeží k pobřeží podtrhl naléhavou potřebu vládních reforem s cílem omladit sektor, zajistit jeho pokračující růst a přispět k cílům veřejné politiky zákona o konopí. Průzkum, který shromažďuje odpovědi od 122 LP z celé země, identifikoval hlavní finanční problémy, kterým čelí kanadský konopný průmysl:

  • 71 % respondentů uvedlo nárůst plateb spotřební daně od roku 2021 do roku 2022, což odráží nepříznivý finanční dopad eskalace spotřebních daní v důsledku cenové komprese a zatěžujících regulačních poplatků.
  • 83 % LP vykázalo v roce 2022 záporný čistý příjem. Toto výrazné zvýšení zatížení spotřební daní vytvořilo pro LP neudržitelný tlak a omezilo jejich schopnost investovat do růstu a inovací.

Klíčová doporučení C3 vládě:

Kanadská rada pro konopí, která uznává důležitost příspěvků konopného sektoru k úspěchu zákona o konopí, vydala poziční dokument, který nastiňuje tři naléhavá doporučení:

  1. Reforma rámce spotřební daně : C3 prosazuje spravedlivější daňový systém, navrhuje snížení spotřební daně na pevnou sazbu 10 % z tržeb a strukturální změny fungování programu, které jsou nákladné a neefektivní. Tyto změny by zajistily, že rozmanitý konopný průmysl je udržitelný a může konkurovat nezákonnému konopnému průmyslu.
  2. Odstraňte nadměrné regulační poplatky : Přemrštěné regulační poplatky, které neexistují v jiných odvětvích, jako je alkohol a tabák, brzdily růst a ziskovost LP. C3 naléhá na vládu, aby tyto nespravedlivé poplatky odstranila.
  3. Reform the Edibles Product Category : C3 požaduje zvýšení povoleného limitu THC v poživatinách na 100 mg, sladění předpisů s ochranou spotřebitele a získání této kategorie zpět z nezákonného trhu.

„Po pěti letech legalizace se regulovaný konopný průmysl potýká s vysokými daněmi, nadměrnou regulací a bezuzdnou konkurencí ze strany nelegálního trhu. K naplnění potenciálu legalizace potřebuje sektor naléhavě reformu. Identifikovali jsme hlavní oblasti, které může vláda dnes změnit, aby nám umožnila kolektivně pěstovat koláč,“ řekl George Smitherman, prezident a generální ředitel Cannabis Council of Canada.

„Růst koláče znamená více příjmů pro sektor konopí a vlády a znamená to rozšířit ochranu regulovaného sektoru na více kanadských spotřebitelů konopí.“

Mike Schilling, prezident a generální ředitel společnosti Community Savings, zdůraznil ekonomické výhody, které může prosperující odvětví konopí přinést Kanadě. Uvedl: „Oživený průmysl konopí může sloužit jako cenný zdroj daňových příjmů a pracovních příležitostí, zejména v náročných ekonomických časech. Mezi lety 2018 a 2021 vygeneroval legální konopný průmysl tržby 11 miliard dolarů, investice 29 miliard dolarů, 98 000 pracovních míst a přidal 43,5 miliardy dolarů k HDP Kanady. Je čas, aby vláda podpořila ekonomický potenciál vznikajícího konopného průmyslu v Kanadě.“

U tohoto významného pátého výročí legalizace konopí v Kanadě Rada pro konopí v Kanadě naléhá na vládu, aby urychleně přijala opatření k provedení těchto zásadních reforem a podpořila průmysl, který má potenciál významně přispět kanadské ekonomice. Sektor konopí stojí na křižovatce a podpora vlády je klíčová pro zajištění jeho úspěchu.

Navštivte www.cannabiscouncil.ca pro více informací a přístup k úplnému pozičnímu dokumentu a výsledkům průzkumu


Dr. GrowMan
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Nejnovější z ekonomiky

Nejnovější galerie

Top Authors

Ze světa