Newsweed.fr: Colorado od legalizace prodalo konopí za více než 15 miliard dolarů

Newsweed.fr: Colorado od legalizace prodalo konopí za více než 15 miliard dolarů

Colorado Department of Revenue (DOR) vydalo svou měsíční zprávu o prodeji konopí za srpen, poslední dostupný měsíc, která ukazuje, že prodej konopí pro dospělé a léčebného konopí od zahájení legálního prodeje konopí v roce 2014 přesáhl 15 miliard dolarů .

Tyto prodeje dosáhly vrcholu během pandemie a od té doby jsou na poklesu.

Údaje ukazují, že prodej konopí pro dospělé a léčebného konopí v Coloradu činil 15 028 995 376 USD. Od roku 2016 stát každoročně prodal konopí v hodnotě 1 až 2 miliardy dolarů. Ale kvůli problémům s převisem nabídky, které nakonec vedou k nižším cenám, se očekává, že prodeje v Coloradu budou v roce 2023 nižší než v předchozích letech.

Prodeje jsou stále vyšší, než když byl trh uveden v roce 2014, ale od doby, kdy dosáhl vrcholu během pandemie, strmě klesl.

Coloradský trh s konopím prodal v roce 2020 téměř 2,2 miliardy dolarů a v roce 2021 více než 2,2 miliardy dolarů , protože mnoho obyvatel bylo nuceno do domácí karantény.

Pokud se prodej konopí neobnoví ve třetím čtvrtletí roku 2023, celoroční prodej konopí by mohl být nižší než v roce 2022, v roce, kdy se konopné podniky v Coloradu prodávaly za 1 000 000 USD. Konopí za 7 miliard USD, což odpovídá prodeji za rok 2019. Ke konci srpna roční tržby byly těsně nad 1 miliardou dolarů.

Denver, největší trh státu

V největším městě a hlavním městě Colorada, stejně jako v odpovídajícím kraji, je pokles tržeb velmi markantní. Zpráva, kterou v červenci zveřejnilo město a okres Denver, ukázala 22% pokles ročních příjmů z prodeje konopí mezi roky 2021 a 2022, což je největší roční pokles od zahájení legalizace.

„V roce 2021 se 31 % celkového prodeje konopí v Coloradu uskutečnilo ve městě a hrabství Denver,“ píše se ve zprávě o hospodaření s konopím v obcích z roku 2022. „Od roku 2014 do roku 2021 se podíl prodeje konopí v Denveru na celkovém prodeji konopí v Coloradu snížil o 17 %. ze 48 % na 31 %. Tento klesající trend, který je konzistentní od zavedení maloobchodního prodeje konopí v roce 2014, naznačuje, že růst prodeje konopí mimo město a okres Denver roste rychleji než mimo Denver. »

Nedávná zpráva Denver Post analyzuje dopady konopného průmyslu po pandemii v Coloradu. „Trh je prostě špatný. Právě teď je to špatné,“ řekl pro Denver Post prodejce konopí Val Tonazzi . „Obchody se zavírají zleva i zprava. »

Na vině může být také inflace, kdy spotřebitelé nutně omezují nákupy drahých produktů, řekl místním médiím Truman Bradley z Marihuana Industry Group pro 9 News .

„Dominový efekt na zaměstnance a zákazníky nelze přeceňovat,“ řekl. „Pokud prodej konopí klesne, sníží se i daňové příjmy. »


Dr. GrowMan
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Nejnovější z ekonomiky

Nejnovější galerie

Top Authors

Ze světa