Newsweed.fr: Na Havaji se spustil mezi-ostrovní obchod s léčebným konopím

Newsweed.fr: Na Havaji se spustil mezi-ostrovní obchod s léčebným konopím

Několik společností zabývajících se léčebným konopím na Havaji je průkopníkem jedinečného nového prodejního kanálu tím, že prodává a dodává květy konopí a další produkty z konopí z ostrova na ostrov v rámci Havajských ostrovů.

Tento meziostrovní obchod s konopím prostřednictvím letadla, vrtulníku nebo lodi je na Havaji první a ve Spojených státech je vzácným jevem kvůli federální prohibici konopí . Přestože podrobnosti o přepravě těchto produktů zůstávají kvůli potenciálním právním a bezpečnostním obavám důvěrné, havajští zákonodárci v červnu schválili zákon, který umožňuje státem licencovaným podnikům velkoobchodně prodávat konopí podnikům s konopím na jiných ostrovech. Předpisy vstoupily v platnost v srpnu.

Primární motivací pro tento meziostrovní obchod je řešit nedostatek zásob produktů, který přetrvává na havajském trhu s léčebným konopím od jeho založení před šesti lety. Tyto nedostatky jsou způsobeny tím, že státní trh má omezený počet licencí a nachází se na odlehlém místě.

V reakci na to společnosti jako Big Island Grown, která má 3 200 metrů čtverečních vnitřní pěstební zařízení na ostrově Havaj, dokončily první meziostrovní velkoobchodní transakci ve státě s výdejnou Green Aloha z Kauai. Tato operace zvýšila hrubé příjmy Green Aloha o 40 % za pouhých devět dní. Big Island Grown také obdržel souhlas k distribuci bonbonů , pera s živou pryskyřicí a dalších koncentrátů maloobchodníkům v reakci na poptávku pacientů.

Ačkoli jsou podobné způsoby přepravy ve Spojených státech vzácné, někteří provozovatelé na Aljašce a ve státě Washington přepravili legální konopí po moři a vzduchem, aby dosáhli svých maloobchodních míst. Tyto aktivity však s sebou nesou značná rizika, protože konopí zůstává podle federálních zákonů ilegální. Vysoké náklady na podnikání, cla a logistické problémy na Havaji zhoršují problémy, kterým čelí provozovatelé léčebného konopí ve státě s malým počtem průmyslových odvětví mimo cestovní ruch a nemovitosti.

Havajský trh s léčebným konopím zaznamenal stagnaci v registracích pacientů a problémech se ziskovostí, částečně kvůli dobře zavedenému nezákonnému trhu a omezenému počtu ambulancí. Nicméně nedávné zavedení meziostrovního obchodu s konopím by mohlo sloužit jako model pro další trhy a zlepšit dostupnost pro pacienty na Havajských ostrovech.

Snahy o legalizaci konopí pro dospělé na Havaji se v minulosti potýkaly s problémy , ale průmysl je optimistický, že na legislativním zasedání v roce 2024 lze dosáhnout pokroku.

Předseda Sněmovny reprezentantů Scott Saiki plánuje pracovat na zákonu o legalizaci a maloobchodním prodeji pro dospělé a guvernér Josh Green na svém stole naznačil ochotu podepsat takový zákon, pokud dojde k realizaci.

Dr. GrowMan
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Nejnovější z ekonomiky

Nejnovější galerie

Top Authors

Ze světa