Hemptoday.net: Návrh zákona v Tasmánii by vyžadoval zničení plodin překračují limit 1,0 % THC

Hemptoday.net: Návrh zákona v Tasmánii by vyžadoval zničení plodin překračují limit 1,0 % THC

Plodiny tasmánského konopí, které obsahují více než 1,0 % THC, musí být zničeny podle návrhu zákona, který má aktualizovat ustanovení zákona o konopí australského státu.

Tajemník státního ministerstva přírodních zdrojů a životního prostředí (NRE) by nařídil pěstitelům, aby zničili nevyhovující plodiny. Těm, kteří nedodržují takové směrnice, by vláda zabavila jejich plodiny ke zničení na náklady pěstitele a mohli by utrpět pokuty podle opatření, návrhu zákona o průmyslovém konopí z roku 2023.

NRE bude mít také možnost povolit alternativní opatření „v případě, že se tajemník přesvědčí, že (nevyhovující) plodina byla vypěstována v dobré víře“, jak je uvedeno v navrhovaném zákoně.

1% limit THC

Podle původního zákona o konopí Tasmánie z roku 2015 lze průmyslové konopí pěstovat pouze z certifikovaných odrůd konopí, které obvykle vyjadřují maximálně 0,5 % THC, ale maximální limit ve sklizených plodinách je celé 1,0 % – což v podstatě označuje dělicí čáru mezi konopím a marihuanou. Všechny plodiny tasmánského konopí jsou testovány na obsah THC.

Jasnější rozlišení mezi marihuanou a konopím je jedním z hlavních cílů novely, která přichází více než rok poté, co NRE poprvé souhlasila se zvážením změn obhajovaných zúčastněnými stranami.

Stávající zákon opravňuje NRE udělovat licence na dodávky, pěstování, výrobu a výzkum konopí pěstovaného pro pěstování semen, obilí pro potraviny a vlákniny v Tasmánii.

Přiveďte policajty

Stát nyní přijímá zpětnou vazbu k novele, která by upravila zákon o průmyslovém konopí z roku 2015 a nařízení o změně průmyslového konopí z roku 2016, během období veřejných konzultací, které skončí na konci října.

Produkce konopných kanabinoidů pro CBD a další extrakty je regulována federálním Úřadem pro kontrolu léčiv.

Podle další změny může tajemník NRE vyzvat policejní orgány, aby „pomohly s určením vhodnosti (žadatele)“ o konopnou licenci. „Policejní komisař musí prošetřit a podat zprávu tajemníkovi o jakékoli záležitosti týkající se žádosti o licenci, o kterou tajemník požádá,“ uvádí novela.

Výzkumné licence

Návrh zákona by také upravil jazyk týkající se licencování výzkumných projektů přejmenováním „zvláštní licence“ na „zvláštní výzkumnou licenci“, aby lépe odrážela specifický výzkumný účel těchto povolení, která jsou udělována pro studie odrůd konopí, které mají více než 1,0 % THC.

Aby byli žadatelé způsobilí pro licence na výzkum, musí prokázat, že jejich projekty budou založeny na vědecky ověřených výzkumných metodách, musí identifikovat potenciální přínosy pro konopný průmysl a zajistit, aby byla zavedena vhodná bezpečnostní a bezpečnostní opatření, aby se zabránilo krádeži nebo ztrátě. .

Pozměňující opatření by také:

  • Stanovte kritéria pro žadatele o licenci ohledně jejich vhodnosti být držiteli licence na základě prověření spolehlivosti. Tento jazyk by odpovídal podobným kritériím pro držitele licence na pěstování máku v Tasmánii.
  • Zahrnout policisty do definice „inspektorů“ podle původního zákona o konopí, aby policisté mohli provádět vyšetřování, aniž by je musel jmenovat tajemník DNR&E;
  • Poskytovat oprávnění policistům držet a dodávat konopí;
  • Vytvořte licenční kategorii pro zahradnické použití, abyste „umožnili lepší využití vedlejších produktů z konopí v oběhovém hospodářství“, jako je mulčování nebo kompost.
  • Zainteresované strany uvedly, že změny obecně pomohou výrobcům využít vyspělé trhy, zájem spotřebitelů o udržitelné produkty a měnící se postoje spotřebitelů ke konopí.
Dr. GrowMan
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Nejnovější z ekonomiky

Nejnovější galerie

Top Authors

Ze světa