Iol.co.za: JAR – Venkovské komunity by mohly v konopném průmyslu využít cestu „tradičního léčitele“

Iol.co.za: JAR – Venkovské komunity by mohly v konopném průmyslu využít cestu „tradičního léčitele“

Obyvatelé venkova po celé zemi by nyní mohli mít vstupní bod do Cannabis průmyslu tradiční cestou léčitelů v naději, že si pro sebe vytvoří udržitelný zdroj příjmu, uvedl právní expert v odvětví.

Joshua Swart, úředník pro dodržování předpisů v Grow One Africa, národní advokátní skupině, která prosazuje legalizaci konopného průmyslu, hovořil s IOL o některých způsobech, jak mohou lidé těžit z kontrolovaného konopného sektoru.

Vzhledem k napjatým rozpočtům, které mají obyvatelé těchto venkovských komunit na zahájení podnikání, může být tradiční cesta léčitele jejich nejlepší volbou, vysvětlil Swart.

To, co dává příležitosti ještě větší šanci na úspěch, je nová směrnice vydaná jihoafrickou policejní službou (SAPS) minulý měsíc, která uvedla, že policie upustí od zatýkání souvisejících s konopím.

Jak konkrétně tedy mohou obyvatelé venkova těžit?

Průmysl se dělí na dvě části, a to léčebný Cannabis a konopí.

Pěstování konopí nezahrnuje psychoaktivní látku známou jako THC a je spíše pro komerční a průmyslové použití, jako jsou oděvy a potravinářské výrobky.

Léčebné konopí je na druhé straně stále prodej v komerčním množství považován za nelegální, ale tradiční léčitelé mohou malá množství prodávat.

„První možností, kterou venkovské komunity mají, je tradiční cesta léčitele. Zde je budou moci drobní zemědělci, kteří pěstují padesát až tisíc rostlin, dodávat do tradičního distribučního kanálu léčitelů.

„Je zajímavé, že SAPS nedávno vydal novou směrnici, kde definují, co je soukromí. A v podstatě říká, že tradiční léčitelé jsou schopni vydávat malá množství léčebného konopí.

„Ačkoli policie není tím, kdo píše zákon, tak trochu otevřela cestu uvolněním omezení, zejména u tradičních léčitelů,“ řekl Swart.

Druhou možností, kterou mohou mít venkovské komunity, bude, pokud vláda zřídí skladiště svého druhu v rámci venkovských komunit pěstujících konopí, řekl právní expert na konopí.

Drobní zemědělci mohou svou sklizeň prodávat do těchto skladů, které ji pak vyvážejí do zemí, kde je legální obchodovat a konzumovat.

To také umožňuje vládě zdanit farmáře a stanovit předpisy pro průmysl, dodal Swart.

Mluvčí SAPS Atlende Mathe řekl, že konopí vydávané tradičními, kulturními nebo náboženskými léčiteli v malých množstvích je soukromě a osobně vlastněno.

„Stručně řečeno, držení, užívání a pěstování konopí dospělou osobou pro osobní spotřebu v soukromí je povoleno. Naproti tomu obchodování s konopím není povoleno; proto komercializace konopí stále není v Jižní Africe legální,“ uvedl SAPS.

Začátkem tohoto měsíce vláda KwaZulu-Natal uvedla, že ve venkovském sektoru pěstování konopí je potřeba uvolnit hodnotu přes 100 miliard R a s pomocí exportních koridorů etablovat zemi jako hlavního hráče v odvětví léčebného konopí.

Super Zuma, člen výkonné rady (MEC) ministerstva zemědělství a rozvoje venkova, uvedl, že 644 farmářů konopí a konopí, kteří jsou v databázi, obdrží povolení k pěstování.

MEC pro hospodářský rozvoj, cestovní ruch a záležitosti životního prostředí Siboniso Duma uvedl, že provincie má četné koridory pro uvádění a prodej produktů a také finanční prostředky na pomoc zemědělcům.

„Máme vládní finanční agentury, jako je KZN Growth Fund, Ithala, stejně jako Dube Trade Port, Trade & Investment KwaZulu-Natal, která je zodpovědná za usnadnění exportu a investic. Tyto agentury budou k dispozici, aby pomohly běžným členům společnosti,“ řekla Duma.

IOL

Dr. GrowMan
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Nejnovější z ekonomiky

Nejnovější galerie

Top Authors

Ze světa