Krdo.com: V Atlantě byl spuštěn první prodej lékařské marihuany v obyčejných lékárnách (Video)

Krdo.com: V Atlantě byl spuštěn první prodej lékařské marihuany v obyčejných lékárnách (Video)

(CNN) — V pátek se Dr. Ankit Patel stane farmaceutickým průkopníkem. Stane se prvním lékárníkem, který legálně prodával léčebné konopí z lékárny ve Spojených státech.

„Je to úžasné,“ řekl Patel. „Je to historie.“

Patel’s Robins Pharmacy a dvě další ve stejném regionu, Omega Pharmacy a Allen Pharmacy Group, jsou první, kdo získal státní licenci na prodej léčebného konopí s nízkým obsahem THC. THC, neboli tetrahydrokanabinol, je součástí rostliny konopí, která produkuje „high“ – jeden z klíčových důvodů, proč lékaři mohou navrhnout pacientům, aby užívali léčebné konopí k léčbě bolesti, nevolnosti, nespavosti a dalších problémů. Produkty mohou zahrnovat THC olej, tinktury, topické přípravky, kapsle a pastilky.

Lékárna Robins se nachází ve Warner Robins, asi 90 minut jízdy od Atlanty, což je oblast, kterou si většina lidí obvykle nespojuje s tím, že má přístup k léčebnému konopí. Zatímco léčebné konopí je v některých částech Spojených států legální již desítky let, pouze Georgia povoluje lékárnám prodávat léčebné konopí. Když se tento zákon letos změnil, setkalo se to s nadšením nezávislých lékáren po celém státě, ale posun na sebe nechal dlouho čekat.

Valné shromáždění v Georgii schválilo  distribuci  nízkodávkového oleje THC  v roce 2019,  ale trvalo roky, než stát vytvořil regulační infrastrukturu pro jeho prodej. Guvernér Georgie Brian Kemp minulý měsíc podepsal  pravidla Georgia Board of Pharmacy  , která uvolnila cestu pro lékárny k prodeji THC.


Dr. GrowMan
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Nejnovější z ekonomiky

Nejnovější galerie

Top Authors

Ze světa