Yukon-news.com: Vláda Yukonu zahajuje pětiletou revizi zákona o konopí

Yukon-news.com: Vláda Yukonu zahajuje pětiletou revizi zákona o konopí

Vláda Yukonu zahájila pětiletou revizi zákona o kontrole a regulaci konopí .

Legislativa nařizuje přezkum každých pět let.

Podle prohlášení ze 17. října přezkum umožní obyvatelům sdílet své názory, zkušenosti a návrhy a pomůže vládě porozumět „vyvíjejícímu se prostředí legalizace a posoudit, jak dobře zákon v současné době vyhovuje potřebám Yukonerů“.

Legislativa, která vstoupila v platnost 17. října 2018, sehrála klíčovou roli při regulaci legálního trhu s konopím na Yukonu, uvádí se v prohlášení.

„Pětiletý přezkum určí, zda legislativa bude i nadále reagovat na zdraví a bezpečnost obyvatel Yukonu a zároveň zajistí trvalou podporu legálního konopného průmyslu na Yukonu.“

V zákonodárném sboru Yukonu Sandy Silver, ministr odpovědný za Yukon Liquor Corporation, řekl, že přezkum určí, zda legislativa zůstane v souladu se zdravím a bezpečností Yukoners a zároveň zajistí podporu legálního konopného průmyslu.

Lidé z Yukonu, kteří mají zájem o účast na přezkumu, musí do 1. prosince vyplnit veřejný průzkum na yukon.ca/engagements.

„Sháníme informace od všech Yukonerů, včetně prodejců konopí, prvních národů, obcí a dalších zúčastněných stran na toto důležité téma,“ řekl Silver.„Tento přezkum posoudí účinnost zákona při dosahování jeho cílů, včetně omezení přístupu mládeže, odstranění nezákonného trhu s konopím a ochrany veřejného zdraví a bezpečnosti celkově.“

Přezkum začlení zjištění do zprávy, která podrobně popisuje doporučení, jak zlepšit rámec konopí na Yukonu.

Poznamenal, že federální vláda je v procesu provádění tříletého přezkumu federálního zákona o konopí .

„Vzhledem k tomu, že naše legislativa je v souladu s federálním zákonem, změny na federální úrovni mohou mít dopad na naši legislativu v budoucnu,“ řekl.

Předseda strany Yukon Currie Dixon poukázal na to, že legislativa vyžaduje předložení zprávy o přezkumu zákonodárnému sboru Yukonu do jednoho roku.

Dixon se zeptal, zda bude cílem mít legislativní změny do té doby hotové, nebo zda bude muset Yukoners čekat déle na jakékoli změny, které vzejdou z této revize.

Silver řekl, že je velmi důležité mít na paměti, že před přijetím legislativy měli nelegální prodejci 100 procent trhu. Řekl, že podle Statistics Canada existují údaje, které naznačují, že území v současné době zabírá přibližně 70 až 80 procent nezákonného trhu.

„Začínali jsme tady od nuly,“ řekl. „Není to tak, že bychom mohli v legislativě napodobovat jiný národ, takže bych souhlasil s protějším členem – vůdcem oficiální opozice –, že je na čem pracovat. Je potřeba pokračovat v revizi procesů.“

Řekl, že závazek vlády chránit veřejné zdraví a bezpečnost, držet konopí mimo dosah mládeže a vytlačovat nezákonný trh zůstává neochvějný.

„Jsme oddáni úkolu neustále zlepšovat náš přístup ke kontrole a regulacím konopí,“ řekl.


Dr. GrowMan
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Nejnovější z ekonomiky

Nejnovější galerie

Top Authors

Ze světa