Cannabisbusinesstimes.com: Earl Blumenauer, Cannabis Reform Champion, nebude usilovat o znovuzvolení

Cannabisbusinesstimes.com: Earl Blumenauer, Cannabis Reform Champion, nebude usilovat o znovuzvolení

Americký poslanec Earl Blumenauer, 75, který celou svou politickou kariéru strávil obhajováním konopné reformy, oznámil 30. října, že nebude v roce 2024 usilovat o znovuzvolení do amerického parlamentu.

Demokrat v motýlku byl poprvé zvolen v roce 1972 do Sněmovny reprezentantů v Oregonu a od té doby zastává veřejnou funkci, včetně posledních 27 let zastupování 3. okrsku Kongresu v Oregonu v Sněmovně reprezentantů USA.

Během svého prvního funkčního období ve státní politice v roce 1973 se Oregon stal prvním státem v zemi, který dekriminalizoval konopí – snížením trestu až 1 unce na pokutu 100 dolarů. Od této chvíle se Blumenauer stal otevřeným zastáncem legalizace, nikoli pouze dekriminalizace.

„Jsem hrdý na to, že již více než 50 let prosazuji úsilí ukončit neúspěšnou válku proti drogám a dekriminalizovat konopí,“ uvedl v pondělí v prohlášení poskytnutém Cannabis Business Times . „Pomohl jsem, aby se reforma konopí stala hlavním proudem americké politiky, a podílel jsem se na každé úspěšné státní legalizační iniciativě. Připravili jsme půdu pro poslední kroky legalizace a rasové spravedlnosti.

V roce 2012 vytvořil Blumenauer alianci s tehdejším Rep. Jared Polis, D-Colo., který je nyní guvernérem Colorada. Ti dva začali pořádat schůzky pro zaměstnance a zastánce Kongresu, aby mluvili o potřebě rozumné federální politiky týkající se konopí.

Blumenauer dále napsal pozoruhodnou zprávu o konopí „The Path Forward: Rethinking Federal Marihuana Policy“, která posloužila k vybudování základny podpory obou stran v Kongresu. To byl začátek pracovní skupiny pro marihuanu, ze které se v roce 2017 stal Congressional Cannabis Caucus , který Blumenauer založil s Polis a bývalou poslankyní Danou Rohrabacher, R-Kalifornie, a opožděným poslancem Donem Youngem, R-Aljaška.

Kongresový výbor pro konopí byl založen za účelem harmonizace federálních zákonů, které jsou v rozporu se státními zákony, které umožňují použití konopí pro léčebné účely a pro dospělé. Tento výbor byl vytvořen zejména proto, aby vytvořil fórum pro členy Kongresu, aby se zapojili, diskutovali a dozvěděli se o potřebě zavést racionálnější přístup k federální politice týkající se konopí.

Toto fórum také posloužilo jako odrazový můstek pro transformaci konopných politik během 116. Kongresu, kdy Sněmovna reprezentantů Spojených států poprvé v roce 2019 schválila zákon o bezpečném a spravedlivém prosazování (SAFE) jako samostatné opatření hlasováním obou stran, 321-103. Tato legislativa prošla v letech 2019 až 2022 Sněmovnou sedmkrát, ale pokaždé narazila na zátarasy v Senátu.  

Ve snaze zajistit, aby podniky s konopím se státní licencí měly přístup k důležitým finančním službám a poskytovaly veřejnou bezpečnost v maloobchodních zařízeních, zůstává Blumenauer hlavním sponzorem zákona o bankovnictví SAFE na tomto kongresu.

„Tento zákon zachrání životy a živobytí. Je načase, aby se Kongres zabýval iracionálním, nespravedlivým a nebezpečným zákazem základních bankovních služeb státem legálním podnikům s konopím,“ řekl v dubnu.

Během 116. Kongresu schválila Sněmovna reprezentantů v prosinci 2020 zákon o příležitostech, reinvesticích a odstranění marihuany (MORE). Toto je první a jediný komplexní reformní balíček legalizace konopí, který prošel kteroukoli komorou Kongresu.

Sněmovna schválila zákon MORE podruhé v roce 2022, ale Senát nedokázal jednat.

V pokračujícím úsilí o tuto legislativu byl Blumenauer jedním ze šesti hlavních sponzorů, kteří v září znovu zavedli zákon MORE.

„Po 50 letech neúspěšné války proti drogám je načase, aby federální vláda dohnala většinu států, které konopí v nějaké formě legalizovaly,“ řekl minulý  měsíc .

Asi nejpozoruhodnějším z dosavadních federálních reforem konopí je, že prezident Biden podepsal zákon o rozšíření výzkumu marihuany a kanabidiolu v prosinci 2022.

Tato legislativa , podporovaná společností Blumenauer, usnadňuje výzkum konopí a jeho potenciálních zdravotních přínosů. Je to první samostatný návrh zákona o konopí přijatý do federálního zákona od zákona o kontrolovaných látkách z roku 1971.

„Po desetiletích práce na otázce konopné reformy se přehrada konečně začíná protrhávat,“ řekl Blumenauer loni poté, co poslal účet Bidenovi na stůl. „Schválení mého zákona o rozšíření lékařské marihuany a kanabidiolu ve Sněmovně reprezentantů a Senátu představuje historický průlom v řešení neúspěšného a zavádějícího zákazu konopí federální vládou.“

Na tomto kongresu Blumenauer také sáhl přes uličku, aby v březnu představil zákon o rovném přístupu veteránů s Rep. Brianem Mastem, R-Fla. Tento návrh zákona má za cíl učinit léčebné konopí možností pro veterány tím, že požaduje, aby ministerstvo pro záležitosti veteránů (VA) povolilo poskytovatelům diskutovat o léčebném konopí s veterány a vyplnit formuláře odrážející jejich nejlepší doporučení.

„Nemohu vám říct, kolikrát jsem navštívil kliniky VA a nechal mi veterány říct, že jim lékařská marihuana zachránila život,“ řekl Blumenauer na úvod. „Tato legislativa je dlouho opožděným krokem, který bude přínosem pro miliony našich veteránů, kteří si zaslouží stejný přístup jako jejich civilní protějšky ke státem legálním programům marihuany.“

Kromě těchto snah Blumenauer nadále naléhá na Biden-Harrisovu administrativu, aby přeplánovala konopí a přijala plnou legalizaci konopí.

Po více než 50 letech obhajování z veřejné funkce Blumenauer řekl, že věří, že tento konečný cíl je na dosah.

„Budu nadále prosazovat politiku zdravého rozumu a strategii federální legislativy s obhájci, průmyslem a dotčenými komunitami,“ uvedl v prohlášení pro CBT .

Dr. GrowMan
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Nejnovější z ekonomiky

Nejnovější galerie

Top Authors

Ze světa