Cannabisbusinesstimes.com: Pensylvánský senát schválil legislativu, která všem pěstitelům léčebného konopí umožňuje přímý prodej pacientům

Cannabisbusinesstimes.com: Pensylvánský senát schválil legislativu, která všem pěstitelům léčebného konopí umožňuje přímý prodej pacientům

Pensylvánský zákon o léčebném konopí z roku 2016 nařizuje, že pouze pět z 25 držitelů licence pěstitelů/zpracovatelů ve státě může také získat výdejní licenci, ale legislativa, která tento týden propustila státní senát, by všem umožnila prodávat přímo pacientům.

Senátní návrh zákona 773 prošel Senátem 20. září v poměru 44:3. Legislativa by udělila maloobchodní licence všem státním pěstitelům/zpracovatelům, což by jim umožnilo prodávat své zboží přímo pacientské základně státu.

Zákonodárci uvedli, že SB 773, který byl představen v červnu senátorem Chrisem Gebhardem, R-Libanon County, má za cíl rozbít maloobchodní trh, o kterém tvrdí, že jej ovládá pouze několik společností, uvedl Penn Live .

Senátor Tim Kearney z okresu D-Delaware řekl, že pěstitelé v Pensylvánii musí „prodávat korporátním kupujícím za jejich podmínek, nebo zavřete svůj obchod,“ uvedl zpravodajský server.

Vůdce senátní většiny Jay Costa, okres D-Allegheny, učinil podobná tvrzení, když popsal „situaci monopolního typu s mimostátními, multistátními organizacemi, které přicházejí na úkor těchto nezávislých pěstitelů/zpracovatelů,“ uvedl Penn Live .

Se středečním souhlasem Senátu nyní SB 773 míří k posouzení do Pensylvánského domu.

„Určitě tam budou energické diskuse o tom, v jaké podobě se tento návrh zákona vrátí do Senátu,“ řekl podle Penn Live senátor Dan Laughlin z okresu R-Erie .

Senátor Camera Bartolotta , R-Washington County, jeden ze tří senátorů, kteří tento týden hlasovali proti legislativě, uvedl nedostatek ustanovení o domácím pěstování, která by se zákonodárci Sněmovny mohli rozhodnout přidat do zákona v této komoře, uvedl Penn Live .

„Pokud se z toho stane vozidlo pro dospělé, pochybuji, že by prošlo touto komorou,“ řekl Laughlin. „Nicméně si myslím, že kdyby do tohoto zákona přidali domácí [konopí], posílilo by to návrh zákona a věřím, že bychom ho dokázali prosadit i touto komorou.“

Costa uvedl, že pokrok SB 773 také dává zákonodárcům příležitost pracovat na legalizaci užívání pro dospělé, podle Penn Live . Tato otázka se v posledních letech opakovaně objevila v pensylvánském zákonodárném sboru.

V rámci nejnovějšího pokusu o reformu státní politiky týkající se konopí Laughlin a senátor Sharif Street, okres D-Philadelphia, v červenci podali senátní návrh zákona 846 o legalizaci konopí pro dospělé ve věku 21 let a starší. Legislativa, která také zahrnuje ustanovení o sociální spravedlnosti a vymazávání, byla postoupena Výboru pro právo a spravedlnost, ale nebyla přijata žádná další opatření.

SOUVISEJÍCÍ: Co znamená vítězství Joshe Shapira pro konopný průmysl v Pensylvánii? Otázky a odpovědi s hlavním obchodním ředitelem Jushi Trentem Woloveckem

Mezitím guvernér Josh Shapiro zahrnul legalizaci konopí pro dospělé do dlouhodobých finančních projekcí v rámci své rozpočtové žádosti na začátku tohoto roku, uvedl Penn Live . Konkrétně jeho návrh navrhuje 20% daň z velkoobchodní ceny konopí, která by podle odhadů měla do čtvrtého roku prodeje pro dospělé generovat roční daňové příjmy ve výši 189 milionů dolarů.

Dr. GrowMan
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Nejnovější z ekonomiky

Nejnovější galerie

Top Authors

Ze světa