Wsaz.com: Voliči v Ohiu rozhodnou o legalizaci marihuany

Wsaz.com: Voliči v Ohiu rozhodnou o legalizaci marihuany

HUNTINGTON, W.Va. (WSAZ) – Více než deset let poté, co Washington a Colorado legalizovaly marihuanu pro rekreační účely, by se Ohio mohlo brzy připojit k 23 státům a Washingtonu DC, pokud voliči schválí číslo 2 na celostátním hlasování příští týden.

Jednoduše řečeno, hlasování „ano“ by legalizovalo rekreační marihuanu pro dospělé ve věku 21 let a starší. To zahrnuje pěstování, prodej, držení a používání dospělými v Ohiu.

Užívání konopí při řízení a řízení pod vlivem marihuany by bylo zakázáno.

Tom Haren zastupuje vedoucí skupinu podporující její průchod, Koalici pro regulaci marihuany jako alkoholu. Tvrdí, že číslo 2 je o ekonomickém rozvoji spravedlnosti a usnadnění přístupu pro ty, kteří potřebují lékařskou marihuanu.

„Po opravdu dlouhou dobu si lidé zvykli na to, že marihuana je nezákonná,“ zeptal se Harena Curtis Johnson z WSAZ NewsChannel 3. „Proč by to měli lidé v Ohiu měnit?“

„Prohibice nefungovala,“ řekl Haren. „Číslo 2 není o tom, zda by lidé měli nebo neměli užívat marihuanu. Právě to používají. Prostě to buď kupují od drogových dealerů, nebo to kupují z lékárny v Michiganu. Chceme se ujistit, že daňové příjmy z těchto prodejů nepůjdou do toho státu na severu.“

Pro Corinne Lamarca není legalizace tak snadná. Její dcera řekla WSAZ, že její dceru zabil řidič pod vlivem marihuany. Nyní spolupracuje s Protect Ohio Families and Workers na poražení vydání 2.

„Říká naší mládeži, že: ‚No, pokud je to legalizováno, musí to být v pořádku. Nesmí to být tak zlé,“ řekla. „Budeme mít na našich silnicích stále více a více postižených řidičů.“

Kromě legalizace, pokud bude schváleno, by číslo 2 omezilo místní zásahy zákazem místního zdanění nebo přísnějšími pravidly omezujícími legální užívání konopí a zároveň by místní vládě umožnilo držet lékárny mimo jejich komunitu.

Vydání 2 také vytvoří divizi kontroly konopí, která bude regulovat průmysl, a bude vyžadovat, aby tato divize pomohla vytvořit program služeb pro závislost související s konopím.

Vydání 2 také uvalí 10procentní daň z prodeje konopí pro dospělé, daň, která by byla účtována nad obvyklou daň z obratu. Tyto peníze by šly do pěti nových státních fondů, z nichž daňové příjmy by pomohly zaplatit veřejné zlepšení a regulovat aspekty tohoto odvětví.

Haren odhaduje, že by tato iniciativa mohla vygenerovat stovky milionů dolarů ročních daňových příjmů.

„To jsou peníze, které budou znovu investovány přímo zpět do našich místních komunit, abychom zajistili, že komunity budou moci najímat policisty, opravovat silnice nebo stavět mosty nebo přímo investovat do oblastí státu, které byly neúměrně zasaženy prohibicí marihuany,“ řekl Haren.

Lamarca má mnohem jiný pohled.

„Opravdu chceme prodat naše děti marihuanovému průmyslu?“ ona řekla. „Myslím, že bychom se nad tím měli opravdu zamyslet. Je nějaká částka peněz opravdu tak důležitá?“

Pokud by nový zákon prošel, začal by platit měsíc po volbách.

Včasné hlasování zůstává otevřeno do neděle 5. listopadu do 17:00. Volební místnosti se otevírají v úterý 7. listopadu v 6:30 v den voleb.

Autor: Curtis Johnson

Dr. GrowMan
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Nejnovější z ekonomiky

Nejnovější galerie

Top Authors

Ze světa