Internationalcbc.com: Filipínské ministerstvo zdraví podporuje omezené léčebné konopí

Internationalcbc.com: Filipínské ministerstvo zdraví podporuje omezené léčebné konopí

Zatímco mnoho částí světa reformovalo své zákony, aby povolilo používání konopí pro léčebné účely, na Filipínách to bylo mnohem pomalejší. Bohužel, konopí je na Filipínách zakázáno ve všech svých formách a národní tresty za konopí jsou jedny z nejtvrdších na planetě Zemi.

Závazným zákonem je Comprehensive Dangerous Drugs Act z roku 2002, který za trestné činy související s konopím stanoví vysoké pokuty a dlouhé tresty odnětí svobody. Výše pokuty závisí na příslušné částce a na tom, zda donucovací orgány vnímaly úmysl rozdělovat.

Dokonce i pouhé metabolizování THC v lidském systému je na Filipínách nezákonné a pachatelé musí podstoupit alespoň šest měsíců ve vládním rehabilitačním centru.

Naštěstí se národní vláda pomalu otevírá myšlence alespoň povolit kanabidiolové (CBD) produkty. Podle Manila Times :

Mezi projednávanými opatřeními byl House Bill 4208 podaný Camarines Sur 2nd District Rep. Luis Raymund Villafuerte, který se snaží vytvořit státní agenturu, která by dohlížela na výrobu a marketing pro export CBD, které nemá psychoaktivní vlastnosti, které produkují „high“ účinek jako u uživatelů marihuany.

Během slyšení Komise pro jmenování ohledně dočasného jmenování ministra zdravotnictví Teodora Herbosy loni v září se ho Villafuerte, který působí jako většinový vůdce Komise, zeptal, zda podporuje legální používání konopného oleje pro léčebné účely.

„Jsme pro legalizaci lékařského použití marihuany a jejích produktů, vaše ctihodnosti,“ odpověděl Herbosa a dodal, že ministerstvo zdravotnictví bude jako politiku prosazovat legalizaci léčebného konopí.

Aby bylo jasno, typ reformy, který se na Filipínách provádí, je neuvěřitelně omezující a pomůže pouze omezenému počtu trpících pacientů. Doufejme, že tento typ reformy uspěje a připraví cestu pro komplexnější reformu.

Dr. GrowMan
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Nejnovější z ekonomiky

Nejnovější galerie

Top Authors

Ze světa