Internationalcbc.com: Jak dlouho se bude export kanadského konopí navyšovat?

Internationalcbc.com: Jak dlouho se bude export kanadského konopí navyšovat?

Kanada nebyla první zemí, která přijala vnitrostátní opatření pro legalizaci užívání konopí pro dospělé. Tento titul bude vždy držet Uruguay, která porazila Kanadu v legalizačním úderu zhruba o 5 let. Kanada však byla první zemí G-7, která přijala takové opatření, a od té doby kraluje jako mezinárodní šampión v legálním obchodu s konopím.

Kromě toho, že konopí je legální pro použití dospělými v celé Kanadě a spotřebitelé mají velké možnosti, jak legální konopí získat, Kanada také vyváží značné množství léčebného konopí do jiných zemí.

Mezinárodní vývoz konopí je pravděpodobně nejsložitější obchodní transakcí na světě a toto odvětví je stále z velké části v plenkách. Přesto kanadské konopné společnosti vyvážejí konopné produkty stále častěji a nová data z Health Canada poskytují určitý přehled.

Podle prvních zpráv  Stratcann obdrželo Health Canada od začátku fiskálního roku (1. dubna 2023) 1 211 žádostí od subjektů, které si přejí vyvážet konopí, a z přijatých žádostí bylo schváleno 1 147 .

„Počet vydaných žádostí a povolení se každoročně zvyšuje, v letech 2022-2023 bylo vydáno 1805 povolení, v předchozím roce 1421, v letech 2020-21 1267, v letech 2019-20 1213 a v letech 2018-19 272. “ Stratcann uvedl ve svém zpravodajství.

Nová data vyvolávají otázku, jak dlouho přetrvají současné trendy? Stejně jako u mnoha věcí v obchodním světě je prvořadé dostat se na trh jako první a Kanada je již zavedeným vývozcem na klíčové trhy, jako je Austrálie a Německo.

Kanadské společnosti zabývající se konopím a společnosti v jiných zemích, které legálně vyvážejí konopí do zahraničí, budou nadále těžit z nerovnováhy způsobené prohibicí. Mnoho zemí ještě musí modernizovat své politiky týkající se konopí a několik dalších pouze reformovalo své zákony, aby povolily dovoz léčebného konopí.

Naopak jen hrstka zemí provozuje legální exportní operace konopí, aby uspokojila současnou poptávku. Vzhledem k tomu, že státy plné prohibice pomalu reformují své zákony, povolení dovozu, alespoň zpočátku, usnadňuje provádění. To vše přispívá ke světlé budoucnosti kanadských vývozců konopí, alespoň v blízké budoucnosti.

Přesto se schyluje k bouři, přičemž Německo je skvělým příkladem toho, co přijde. Německo v současné době dováží značné množství produktů léčebného konopí z Kanady. Domácí výroba v Německu však nakonec nahradí velkou část nabídky, která v současnosti přichází z Kanady. Až bude v Německu legalizováno konopí pro dospělé, pravděpodobně to tento trend dále urychlí.

Německo není osamocené ve snaze přijmout vnitrostátní opatření pro legalizaci užívání dospělými. Mnoho dalších zemí do určité míry sleduje stejný cíl a nakonec všechny tyto země pravděpodobně nějakým způsobem povolí domácí produkci. Samozřejmě, některým národům to bude trvat déle než jiným, ale z dlouhodobého hlediska zvítězí modernizace konopí ve většině částí světa.

Nakonec se konopí stane jako každá jiná velká mezinárodní plodina, přičemž některé země produkují syrové sklizně za mnohem levnější cenu ve srovnání s jinými národy. Například Kolumbie je připravena stát se nejlepším producentem surového konopí na zemi díky svému klimatu a odborné pěstitelské komunitě.

Mezitím budou kanadské společnosti nadále těžit z mozaiky mezinárodních zákonů a předpisů o konopí.

Dr. GrowMan
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Nejnovější z ekonomiky

Nejnovější galerie

Top Authors

Ze světa