Iol.co.za: „Jsem farmář, ne kriminálník“: Kultivátor Cannabis umožňuje nahlédnout do zeleného sektoru JAR

Iol.co.za: „Jsem farmář, ne kriminálník“: Kultivátor Cannabis umožňuje nahlédnout do zeleného sektoru JAR

Vzhledem k tomu, že sektor konopí byl v posledních týdnech silně propagován provinční vládou KwaZulu-Natal, IOL mluvila s jihoafrickým pěstitelem, který se podělil o určitý náhled do podnikání, od semene po sklizeň a dále. Marco Brink (42) provozuje po rozhodnutí Ústavního a Nejvyššího soudu firmu od roku 2018.

Brinkovo ​​umístění není z bezpečnostních důvodů zveřejněno.

Brink než zasadil svou první rostlinu konopí do země byl farmář a má dlouholeté zkušenosti v zemědělství.

Poté, co vyšlo rozhodnutí, které stanovilo, že občané mohou pěstovat Cannabis pro osobní potřebu, se 42letý muž rozhodl vstoupit do tohoto odvětví.

„Předtím jsem farmařil, takže to není tak, že bych se spoléhal pouze na konopí. Ale bylo by hezké mít v klobouku další pírko.

Ilustrační foto: cannabis producent Cannsun Medhel Group South Africa

„Pěstuji i jiné produkty, a tak jsme se rozhodli aplikovat tytéž dovednosti a znalosti na Cannabis, a bylo to dlouhých pět let, než jsme se naučili dovednostem a potřebám rostliny a toho, jaké odrůdy se v našem klimatu dobře pěstují.

„Když jsem poprvé zasadil, dal jsem do země asi 200 rostlin, ale z každé rostliny se mi podařilo získat jen asi 30 gramů. Nyní sklízím kolem 150 gramů na rostlinu; to proto, kolik jsme se toho časem naučili,“ řekl Brink.

Na začátku Brink zaséval semena do země, nyní ale provozuje systém mother-and-clone system.

To se provádí pěstováním velké rostliny konopí, ze které můžete řezat klony, což vysvětluje název „mateřská rostlina“.

Ilustrační foto: cannabis producent Cannsun Medhel Group South Africa

Tyto klony se často množí uvnitř a pak se dostatečně vzrostlé přesazují ven, aby byly vystaveny slunci. To se provádí za účelem zvýšení šancí na bohatou sklizeň.

Metoda klonování také umožňuje pěstitelům udržovat v oběhu kmen, který se jim líbí nebo který se dobře osvědčil.

Byznys s konopím po jeho vypěstování a sklizni je však stále šedou zónou, protože zákonné předpisy týkající se prodeje konopí nejsou pevně stanoveny, jak tvrdí provinční vláda.

Brink řekl, že cesta do konopného klubu pro něj byla dobrou volbou kvůli bezpečnosti a komunitě, která s tím přišla, na rozdíl od komerčního provozu, který zahrnuje spoustu podmínek a pravidel.

Ilustrační foto: cannabis producent Cannsun Medhel Group South Africa

„Jsem jen farmář, ne násilník.“ Když jsem se do toho poprvé dostal, potkal jsem spoustu prapodivných osobností a hned jsem věděl, že se s nimi nechci zabývat. Nejsem člověk, který by nosil zbraně a měl s sebou své gorily.

„Jak konopné kluby začínají fungovat, myslím, že by mohly existovat způsoby, jak z toho lidé těžit, ale je s tím také spousta práce, o které vám nikdo neřekne. Každý z nás má smlouvu na pěstování pro konkrétního člena, ať se mu to líbí nebo ne, a v podstatě tuto smlouvu plníme pěstováním specifikovaného kmene,“ řekl Brink.

Profesní farmář řekl, že v jihoafrickém klimatu dominují kmeny indica, které rostou dobře, přičemž oblíbené jsou kmeny jako Swazi gold a Acapulco gold.

Odrůda jako je Acapulco Gold pochází z Jižní Ameriky, nicméně díky podobným klimatickým podmínkám skvěle roste i v Jižní Africe, vysvětlil Brink.

„Abych byl upřímný, nevnímám to jako velký obchod. Tak jak se věci mají nyní z hlediska zákona, chvíli potrvá, než to bude považováno za legální. Jak již bylo řečeno, rozhodnutí z roku 2018 pro mě bylo jakýmsi otevřením dveří na nový trh a budu i nadále pěstovat další produkty,“ řekl Brink.

Dr. GrowMan
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Nejnovější z ekonomiky

Nejnovější galerie

Top Authors

Ze světa