Stratcann.com: BC od roku 2019 zabavila v nelegálním konopí více než 38 milionů dolarů

Stratcann.com: BC od roku 2019 zabavila v nelegálním konopí více než 38 milionů dolarů

Komunitní bezpečnostní jednotka British Columbia (BC) letos od zahájení donucovacích opatření v roce 2019 zabavila konopí v hodnotě 3 milionů dolarů, v celkové výši 38,18 milionů dolarů. 

BC’s Community Safety Unit (CSU) je provinční agentura pověřená monitorováním a prosazováním zákonů a předpisů provincie pro maloobchod s konopím. Vyšetřovatelé CSU mohou provádět aktivity v oblasti dodržování a vymáhání práva proti nelicencovaným prodejcům konopí a dalším nelegálním prodejcům v celé provincii.

Agentura začala s mandátem pro vzdělávání v roce 2019, v mnoha případech nejprve navštívila obchody a informovala je o provinčních zákonech a předpisech o konopí, než přešla k udělování pokut, zabavování produktů a vybavení nebo uzavírání nelicencovaných podniků. 

Provincie také na konci roku 2022  rozšířila svou schopnost lépe řešit nezákonné internetové obchody. CSU nyní zahájila 1 443 případů, kdy se zabývala nezákonnými internetovými obchody, přičemž 957 z nich bylo narušeno.

V roce 2023 dosud podnikla čtyři donucovací opatření, z celkového počtu 95 zabavení od roku 2019. Nejvýznamnější počet zabavení produktů byl v roce 2020 v hodnotě 13 milionů USD po 227 kontrolních návštěvách v roce 2019.

V důsledku těchto vzdělávacích návštěv bylo uzavřeno 230 obchodů, z toho devět v roce 2023. 

Počet zásahů a související hodnota od té doby klesají, v roce 2021 byly zabaveny produkty z marihuany v hodnotě 10 milionů dolarů, v roce 2022 7 milionů a v prvních deseti měsících roku 2023 3 miliony dolarů.

parlamentu na začátku tohoto roku ministr veřejné bezpečnosti BC a generální právní zástupce Mike Farnworth uvedl, že CSU také provedla devět donucovacích akcí v rezervách First Nations v provincii, přičemž zabavila produkty v hodnotě asi 12 milionů dolarů. 

Provincie také uděluje pokuty nezákonným obchodům s konopím, pokud odmítnou zavřít po několika varováních a/nebo zabavení. Doposud CSU vydala nejméně 58 oznámení o správních peněžních sankcích s navrhovanými sankcemi v celkové výši přibližně 39,9 milionu USD, přičemž z těchto sankcí již bylo vybráno pouze asi 1,45 milionu USD.

Podle zákona BC o kontrole a licencování konopí existují tři typy příkazů vydaných ředitelem jednotky pro bezpečnost komunity (CSU) s ohledem na vydávání správních peněžních sankcí (AMP); Koncesní příkazy, příkazy k dodržování předpisů a příkazy k přehodnocení.

Správní sankce jsou obecně dvojnásobkem hodnoty přidělené zabaveným produktům. 

Pokud ředitel navrhuje uložit peněžitou pokutu za porušení CCLA, musí ředitel doručit osobě NAMP . Pokud dotyčná osoba nepodepíše výjimku a nepřizná se k porušení (koncesní příkaz), peněžní pokuta (AMP) je částka rovnající se dvojnásobku maloobchodní hodnoty konopí, které osoba v rozporu se zákonem prodala a držela za za účelem prodeje nebo výroby. Pokud podepíšou výjimku (Compliance Order), jejich pokuta se rovná maloobchodní hodnotě prodaného, ​​drženého nebo vyrobeného konopí.

British Columbia CSU
Dr. GrowMan
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Nejnovější z ekonomiky

Nejnovější galerie

Top Authors

Ze světa