V Irsku byla pro způsobilé pacienty otevřena lékařská Cannabis klinika

V Irsku byla pro způsobilé pacienty otevřena lékařská Cannabis klinika

Společnost Medicann, spustila kliniku v Irsku a nyní přijímá pacienty, kteří by si chtěli ověřit, zda mají nárok na léčbu lékařskou marihuanou. Medicann říká, že se jedná o první kliniku tohoto typu v zemi od té doby, co se léčebné konopí stalo legální v červnu 2019.

Nová klinika pokrývá všechny stavy léčitelné léčebným konopím, a nejen ty

uznávaný irským programem přístupu k lékařskému konopí.

Tato zpráva přichází v patách  hlasování  irského občanského shromáždění o užívání drog  ve prospěch nového přístupu  k drogám a nelegálním látkám vedeném zdravím.

Prostřednictvím virtuální schůzky, prostřednictvím zabezpečeného portálu telehealth, Medicann nabízí služby posouzení způsobilosti pacientů k předepisování léčebného konopí, které se dodává v různých formách květin, olejů a krémů pro místní použití, aby pacientům pomohlo  První klinika Medicann byla otevřena v roce 2019.

„Když bylo léčebné konopí poprvé legalizováno ve Spojeném království v roce 2018, brzy jsem viděl potenciál, který má ke zlepšení kvality života pacientů, a poskytujeme přístup k tomuto přírodnímu léku pro pacienty, kteří mají nárok na poslední 4 roky. Gary  Whipp , generální ředitel Medicann Ireland, uvedl: „Jako první klinika, která byla spuštěna v Irsku, víme, že pacienti čekali na místní přístup k tomuto léku, a velmi se těšíme, že pomůžeme pacientům lépe zvládat jejich stav a zlepšit kvalitu jejich života pod vedením a pomocí našich odborných lékařů zde v Medicann“

Výzkum ukazuje, že léčebné konopí může být užitečné při léčbě různých stavů, včetně chronické bolesti, duševního zdraví a ženských stavů, jako je endometrióza. Předepisuje se také pacientům trpícím roztroušenou sklerózou a může pomoci zmírnit příznaky, jako jsou problémy se spánkem, zlepšit spasticitu a zmírnit bolest.

V Irsku je v současné době diagnostikováno více než 9 000 lidí s RS a prostřednictvím vládního programu přístupu k léčebnému konopí mohou kvalifikovaní pacienti žádat o finanční prostředky na pokrytí nákladů na léčebné konopí.

Dr. GrowMan
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Nejnovější z ekonomiky

Nejnovější galerie

Top Authors

Ze světa