420intel.com: Pěstitelé konopí žalují vládu Aljašky kvůli nařízením o konopí

420intel.com: Pěstitelé konopí žalují vládu Aljašky kvůli nařízením o konopí

Asociace průmyslového konopí na Aljašce podala žalobu na stát kvůli novým nařízením týkajícím se konopných produktů.

V říjnu 2023 Aljaška schválila nové předpisy upravující prodej omamných konopných produktů, které vstoupily v platnost 3.

Předpisy, které podepsala guvernérka Nancy Dahlstromová, uzavřely právní bezpečnostní mezeru, která dříve umožňovala daňové úniky a prodej produktů nezletilým občanům. Směrnice upravují všechny konopné produkty získané z konopí – konkrétně produkty obsahující delta-8 nebo delta-9 THC – které nyní spadají pod jurisdikci aljašského Kontrolního úřadu pro konopí ke schválení.

Předpisy se také týkají celospektrálních konopných produktů, přičemž výrobci nyní vyžadují schválení pro produkty a nyní jsou také povinni produkty izolovat nebo smíchat.

Žaloba Alaska Industrial Hemp Association tvrdí, že nové předpisy jsou protiústavní, protože konopí je federálně legální a že mají „jasný protekcionistický účinek na státní podniky s marihuanou a státní daňový režim marihuany“.

Žalobci volají po zastavení implementace předpisů, protože by „zničily aljašský konopný průmysl, odstranily by jakoukoli pobídku pro rozvoj zemědělství nebo investice do tohoto odvětví“ a stály by obrovské sumy peněz a připravily by lidi o práci.

Aljašané by se také obrátili na objednávání produktů ze zemí mimo stát, navrhují žalobci.

​​Spolupředseda Brandon Emmett v dopise guvernérovy poradní pracovní skupiny pro rekreační marihuanu v červnu uvedl: „Předpisy jsou zřídkakdy dokonalé. Mohou existovat části tohoto nařízení, které bude nutné v budoucnu změnit. Pracovní skupina v tuto chvíli nevidí žádné konkrétní problémy s těmito navrhovanými předpisy a vyjadřuje úctu profesionálům pověřeným vytvořením těchto důležitých změn.

Dr. GrowMan
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Nejnovější z ekonomiky

Nejnovější galerie

Top Authors

Ze světa