Iol.co.za: JAR – Obec eThekwini povzbuzuje obyvatele, aby vstoupili do odvětví konopí 

Iol.co.za: JAR – Obec eThekwini povzbuzuje obyvatele, aby vstoupili do odvětví konopí 

Obec eThekwini povzbuzuje obyvatele, aby vstoupili na komerční trh s pěstováním konopí s cílem rozvíjet zemědělský sektor a místní ekonomiku.

Město nedávno vydalo výzvu potenciálním farmářům, v níž uvedlo, že Cannabis semena budou poskytnuta na zkušební dobu.

Rozumí se, že Cannabis jsou jednou z pěti komodit v zemědělském sektoru, které eThekwini plánuje rozvíjet, včetně chovu drůbeže a ovcí.

Starosta eThekwini Mxolisi Kaunda řekl, že program pomůže připravit sektor, pokud vstoupí na komerční trh v plném rozsahu a bude v souladu s vyvíjející se legislativou o konopí v Jižní Africe.

Zavedení programu také dá potenciálním novým farmářům šanci aklimatizovat se na rostliny Cannabis, než bude možné jejich provoz škálovat, řekl Kaunda.

V roce 2018 došlo k jednomu z největších skoků v legislativě týkající se konopí, když Ústavní soud podpořil příkaz Nejvyššího soudu, který v podstatě řekl, že soukromé užívání konopí je povoleno.

Komerční prodej produktu byl v té době stále nelegální.

Ke změnám došlo znovu, když jihoafrická policejní služba (SAPS) začátkem tohoto roku uvedla, že podle mluvčí SAPS Athlenda Mathea zmírní zatýkání týkající se konopí.

Nová směrnice SAPS rozebrala, co obnáší soukromé vlastnictví, a naznačila, že uživatel konopí může konzumovat produkt ve svém vozidle, což je považováno za soukromé vlastnictví.

Tradiční léčitelé také dostali vodítko na běhání, protože mají povoleno vydávat malá množství konopí.

„Hlavní plán eThekwini Agrobusiness Master Plan označil konopí za jednu z klíčových komodit, které je třeba podporovat a rozvíjet, aby se podpořila místní ekonomika a tvorba pracovních míst.

„Hlavní plán agrobyznysu si klade za cíl přilákat investice ve výši 1 miliardy R během desetiletého období s cílem uvolnit ekonomickou hodnotu v hodnotě 10 miliard R a vytvořit 10 000 nových pracovních míst.

„Důraz bude kladen na domorodé kmeny vypěstované na půdě a exotické kmeny, které mohou být indigenizovány do místního prostředí a pěstovány v kontrolovaném prostředí,“ řekl starosta.

Žadatelé, kteří mají zájem o vstup do programu, budou muset mimo jiné předložit řadu dokumentů, včetně svých podnikatelských plánů, odborných znalostí a zkušeností své organizace a financí za projektem.

Podrobné informace o tom, jak se zapojit do konopného projektu, najdete na webu magistrátu.

IOL

Dr. GrowMan
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Nejnovější z ekonomiky

Nejnovější galerie

Top Authors

Ze světa