iol.co.za: JAR – Obec eThekwini zavádí pilotní program Cannabis semen pro zemědělce

iol.co.za: JAR – Obec eThekwini zavádí pilotní program Cannabis semen pro zemědělce

Obec EThekwini vyzvala místní farmáře nebo pěstitele, aby vyjádřili zájem semena Cannabis pro testování a distribuci za účelem komercializace konopí.

Město ve středečním prohlášení uvedlo, že pozvání je v souladu s desetiletým územním plánem magistrátu v oblasti zemědělství a obchodu.

Plán zahrnuje konopí jako pátou komoditu pro rozvoj sektoru. Dalšími komoditami jsou zelenina, ovce, vepřové maso a drůbež.

Město uvedlo, že těchto pět komodit je součástí 10letého plánu, jehož cílem je vést magistrát k otevření příležitostí a pracovních míst pro AgriSMME obchodující s těmito komoditami, aby podpořily místní ekonomiky.

Program je veden pod Agri-Business oddělením magistrátu.

Starosta Mxolisi Kaunda uvedl, že tento proces umožní městu pilotovat a rozvíjet odvětví konopí a konopí směrem k plné komercializaci v souladu s jihoafrickou legislativou o konopí.

„Hlavní plán eThekwini Agribusiness Masterplan označil konopí za jednu z klíčových komodit, které je třeba podporovat a rozvíjet, aby se podpořila místní ekonomika a tvorba pracovních míst. Agrobusiness Masterplan si klade za cíl přilákat investice ve výši 1 miliardy R v průběhu 10 let, aby se uvolnila ekonomická hodnota v hodnotě 10 miliard R a vytvořilo se 10 000 nových pracovních míst,“ řekl.

Řekl, že účelem pilotního projektu je pomoci farmářům seznámit se s pěstitelskými metodami a zvyknout si na tuto novou plodinu.

„Záměrem je provést zkoušky po dobu čtyř až šesti cyklů, aby se zdokumentovalo učení a aklimatizovalo semeno v místním prostředí. Zaměříme se na domorodé a exotické kmeny, které mohou být indigenizovány do místního prostředí a pěstovány v kontrolovaném prostředí,“ řekl.

Podle Kaundy budou během zkušebního období identifikovány, vylepšeny a zkříženy kmeny, které si vedly dobře ve specifických oblastech, čímž se vytvoří hybridy specifické pro regiony.

Dále vysvětlil, že jakmile budou tyto hybridy stabilizovány a feminizovány, budou registrovány jako místní kmeny pěstované na půdě a zahájí se proces komercializace.

Starosta uvedl, že účelem pilotního projektu je pomoci farmářům seznámit se s metodami pěstování a zvyknout si na tuto novou plodinu.

„Záměrem je provést zkoušky po dobu čtyř až šesti cyklů, aby se zdokumentovalo učení a aklimatizovalo semeno v místním prostředí. Zaměříme se na domorodé kmeny pěstované na půdě a exotické kmeny, které mohou být indigenizovány do místního prostředí a pěstovány v kontrolovaném prostředí,“ řekl Kaunda.

Proces předložení žádosti/návrhu pro pilotní program semen konopí a konopí zahrnuje:

  1. Žádosti musí obsahovat podrobný návrh toho, jak lze pilotní projekt cíle implementovat v obci eThekwini v souladu s hlavním plánem agrobyznysu.
  2. Návrhy by měly jasně uvádět organizační odbornost vývoje a komercializace konopí.
  3. Podrobný finanční model s finančním příspěvkem, který poskytne žadatel.
  4. Všechny předložené návrhy budou hodnoceny podle cílů pilotního konopného semene pro testování a distribuci místním farmářům/pěstitelům za účelem komercializace konopí.
  5. Výsledek, zda je návrh přijat nebo zamítnut, se bude řídit rozhodnutím Rady s příslušnými doporučeními žadatelům.

Město uvedlo, že všechny žádosti musí být doručeny do kanceláří agrobyznysu nejpozději do 17. listopadu 2023 do 16:30.

„Žádná elektronická podání nebudou přijímána,“ oznámilo město.

Agri-Business Department se nachází na Durban Fresh Produce Market, 81 Flower Road, Clairwood, Durban, 4052.

Pro více informací o podmínkách, navštivte prosím webovou stránku eThekwini Municipality: www.durban.gov.za a klikněte na záložku Vláda a poté na podzáložku Dokumenty. Přejděte na Veřejné vyhlášky a přejděte na Veřejné vyhlášky listopad 2023. Případně si stáhněte celý inzerát .

Případně kontaktujte Vuyo Jayiya na Vuyo.Jayiya@durban.gov.za nebo 031 311 4237 nebo Nelisiwe Gumede na Nel isiwe.Gumede@durban.gov.za nebo 031 322 9299 pro více informací.

Merkur

Dr. GrowMan
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Nejnovější z ekonomiky

Nejnovější galerie

Top Authors

Ze světa