Straitstimes.com: Thajsko po otevření více než 6000 obchodů zpřísní pravidla pro Cannabis

Straitstimes.com: Thajsko po otevření více než 6000 obchodů zpřísní pravidla pro Cannabis

(Bloomberg) – Nová thajská vláda se snaží zpřísnit kontrolu nad rodícím se konopným průmyslem v zemi a reviduje návrh zákona, který má zabránit zneužití rostliny poté, co se dříve zavázala omezit její rekreační využití. 

Nový návrh zákona o konopí, který nedokázal odstranit parlamentní překážky před volbami v květnu, byl výrazně přepsán kvůli obavám, že zneužívání konopí by mohlo vést k závislosti, uvedl ministr zdravotnictví Cholnan Srikaew v úterý pozdě v prohlášení. „Mezi ekonomickými a zdravotními přínosy klademe zdraví na první místo,“ řekl Cholnan. 

Revize zahrnují přísnější opatření k zaplnění mezer, které umožňují užívání marihuany k rekreaci, nové protokoly pro pěstování a trestní postihy, řekl ministr. Návrh zákona bude pravděpodobně předložen ke schválení kabinetu v prosinci. 

Krok k přepsání zákona následuje po slibu premiérky Sretthy Thavisinové omezit používání marihuany pro lékařské účely poté, co se po celé zemi otevřely tisíce obchodů s trávou od doby, kdy se národ jako první v Asii dekriminalizoval konopí. 

Přečtěte si více: Thajský premiér slibuje, že omezí užívání konopí rok poté, co byla pravidla uvolněna  

Pokračující regulační vakuum po odtajnění marihuany jako narkotika v červnu loňského roku vedlo k nárůstu počtu více než 6000 výdejen po celé zemi. Prodávají vše od konopných pupenů až po olejové extrakty obsahující méně než 0,2 % tetrahydrokanabinolu – psychoaktivní sloučeniny, která dává uživatelům „vysoký“ pocit. 

Thajská strana Pheu Srettha před květnovými volbami propagovala tvrdou protidrogovou kampaň a slíbila, že bude konopí opět klasifikovat jako narkotikum. Ale nyní je v koalici s Bhumjaithai Party vedenou místopředsedou vlády Anutinem Charnvirakulem, která stála v čele kroku dekriminalizovat úrodu. Cholnan neřekl, zda vláda zajde tak daleko, že zakáže rekreační užívání konopí. 

Podle Cholnana bude návrh zákona procházet dalšími revizemi a vláda obdrží zpětnou vazbu zúčastněných stran před finalizací textu příští měsíc.

Dr. GrowMan
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Nejnovější z ekonomiky

Nejnovější galerie

Top Authors

Ze světa